התכוונתי לפליאומינים מהגנוס שלנו
גם ציינתי - הומו ספיינס ניאנדרטליס והומו האביליס. אני לא הבהרתי, עכשיו שאני מסתכל על זה, שלא מדובר במינים שככל הנראה חיו בציביליזציות מפותחות, אבל בהחלט במינים אינטיליגנטיים (שימוש בכלים ובערה הם סממנים לאינטילגנציה בעידנים פרה-היסטורים IN MY BOOK) אגב, אני גם רוצה לציין שמוח גדול לא אומר אינטיליגנציה גדולה. עושה רושם שהחלק המהותי הוא לא גודל המוח, אלא היחס בין גודל המוח לשאר הגוף (במקרה שלנו, אנחנו בפועל המין עם היחס מוח-לגוף הכי גדול בטבע. המקור שלי לקביעה זו הוא גרף שראיתי בספר של דוקינס (Ancestor's tale) שהוא כנראה לקח מהספרות ושם גם יהיה הרפרנס. אני פשוט כותב את זה כדי שלא תחשוב ששלפתי את הנתון הזה מהמותן) אגב, אני לא חושב שהדבר היה משאיר עקבות ארכיאולוגיות, משום שהארכיאולוגיה מהגדרתה מתעסקת במין האנושי (מוויקיפדיה : המחקר של התרבות האנושית על ידי תיעוד ומציאת שרידים (מתרבויות אלה)) אני לא בטוח, אגב, לגבי הפליאומינים המעבריים בין האב הקדמון של קופי האדם ושלנו (דהיינו, לגבי פליאומינים כמו Australopithecus - קשה מאוד לקבוע רמה מנטלית של מין שהשאיר מאחוריו כמה עצמות ושיניים ולא הרבה יותר מזה. אפשר לקבוע, אולם, שהיה להם מוח יותר גדול מכל קוף-אדם שאי פעם ראינו על כדור-הארץ - ולכן גם יחס מוח-לגוף גדול יותר)