מינימליזם... מכניסים את המושג למחבת יציקה

Tami661

New member
מינימליזם... מכניסים את המושג למחבת יציקה

ובכלל לתחום הקרניבוריה: סטייק פרגית במחבת - כמו על המנגל (במינימום פשטות וקלות ובמקסימום טעם ומרקם נדרש) המצרכים (ל-10 מנות) 10 נתחי סטייק פרגית ----------------------------------------- לתיבול מלח ופלפל שחור - רצוי בגריסה גסה ----------------------------------------- לשימון המחבת (ראו הערה בסוף) 1 כף שמן ההכנה
משרים את נתחי הפרגית במים למשך כעשר דקות, שוטפים וסופגים עודפי נוזלים בעזרת נייר סופג.
במגש/תבנית משטחים שכבה אחת של סטייקים וגורסים מעל מלח ופלפל שחור לפי הטעם (אבל חשוב לא להגזים!), מניחים מעל עוד שכבה וחוזרים על הפעולה עם כל כמות הסטייקים. מסיימים, הופכים על מגש נוסף (או נייר אפייה - רק כדי להתחיל בשכבה הראשונה שתובלה) ומתחילים בצלייה
מחממים היטב את המחבת יחד עם המשקולת (מחבת Calphalon מגיעה עם משקולת). כשהמחבת והמשקולת לוהטים, מרימים את המשקולת ומניחים את נתחי הפרגית המתובלים בכמות שתכסה את שטח המחבת, מעליהם מניחים את המשקולת החמה וצולים משך 4 דקות צד ראשון ו-2 דקות לאחר הפיכת צד. כובד המשקולת מונע התכווצות הבשר, החימום המוקדם שלה מסייע בקיצור זמן הצלייה (צולה את החלק העליון במקביל כך שעם הפיכתו, נדרש חצי זמן) וכך נשמרת העסיסיות והרכות למרות ההמלחה מראש להוציא מהמחבת ולרכז בסיר כבד וסגור עד גמר ההכנה של כל הנתחים - להגיש חם
הערה בנוגע לשימון המחבת: השימון לא הכרחי שכן נתחי ה`פרגית` (שזה בעצם, בשר כרעיים) מפרישים את השומן שבהם במהלך הצלייה. אולם ייתכן שבמחזור הראשון/שני, עד שמופרש השומן - נעזר במעט שמן לניתוק הסטייק והפיכתו. למתכון המלא, מלווה בתמונות - כולל פרטים על המחבת המדוברת
 

Master Stav

New member
יופי של מנה ויופי של פוסט בבלוג

שווה הצצצה בגין התמונות והמחבת ....
 

BiggPoppa

New member
המחבת

נראית מאוד מעניינת. חבל שאין להם יותר מידע באתר. כמה עולה יופי שכזה?
 

Tami661

New member
יופי שכזה מגיע בכמה דרגות של משקל, משקולת ו..

עלות בהתאם. אני הלכתי על הכי יקרה והמחיר לפני הנחה היה 760 ש"ח - ואחרי: 680 ש"ח (כל אחד יכול ליהנות מהנחה של 10%: מצטרפים חינם למועדון שלהם או פשוט אומרים שהגעתם דרך הבלוג של תמי/קולינריא... ולא! אין לי אחוזים ולא שום הנחה נוספת מאשר לכולם, אני פשוט נהנית לפרגן לחנות עם תודעת שירות ומוצרים מעולים אם בבלוג ואם בסדנאות המיוחדות שלי). אתה יכול להתקשר אליהם (דבר עם רון או משה) והם ישמחו לענות לך על כל שאלה. האתר שלהם פשוט בשלבי הקמה ולכן המידע החסר. בכל אופן, מאחר ובאפריל מתוכננת תערוכת 'מבשלים' שהם הולכים לקחת בה חלק פעיל - שווה אולי לחכות למבצעים אטרקטיבים שמקובלים בתערוכות כאלו.
 
למעלה