מיני דיון- אתם והחווה

מיני דיון- אתם והחווה ../images/Emo41.gif

מה היחסים שלכם עם החווה? ז"א, עם האנשים בה ומה שמתרחש בה, העם החווה אצלכם היא כזאת "שכונה" או שיש יחסי עסקים נטו? מה לדעתכם צריך להיות? מה הייתם משנים במידה והייתם רוצים לשנות בכלל? (דיון לא שאלון)

סוני DSCH1

New member
עונה

אני אוהבת את החווה כמו שהיא, היא חווה קטנה אפשר להגיד חמודה היא כמו משפחה, לפעמיים מחליפים מדריך אז זה קצת קשה אבל משפחה.יש ריבים רבים ואי אפשר להסתיר סודות, עם את רוצה לשמור על משהו זה כמעט בלתי אפשרי. החווה טובה רק צריך לשנות לכמה את האופי המעצבן שלהם כמו נגיד אחד שחצן חושב את עצמו, אחד חושבת שהיא צריכה להדחף לכול מקום, אחד חיייב להיות הכי זה שרודפים אחריו, זה מעצבן אבל מה לעשות זה האופי שלהם אנחנו מסתדרים, אבל כול יום יש איזה חמש ריבים קטנים כמו: התא צריך חומר התא לא. או מי עושה מה. או מתי עולים לרכב. היתי מתה לשנות את זה שאנשים חייבים לדעת עלייך הכוללללללללל ואי אפשר להסתיר סודות הם פשוט נכנסים לך לוריד. היתי רוצה שנפסיק להלחם בנות נגד בנים זה מעצבן. אבל היא בסדר והיא הייתה החווה היחידה שלי ואני אוהבת אותה ולמדתי ממנה המון. (אין מצב שתבינו מה שכתבתי וזה מבאס אבל אני מנסה להשתפר)

איזה כיף לכם! לשתיכן!!

אצלנו בחווה זה ממש לא ככה
בדיוק לפני כמה ימים יצא לי לדבר על סזה עם אחת הבנות מהחווה (ורד השמיעי קול). אצלנו ברור שיש אתצ הצחוקים שלנו וזה אבל זה בעיקר בזכות זה שיש מן חלוקה לקבוצות, ז"א יש אותנו- הבנות ה"קטנות" שמתנדבות בחווה ועוזרות וזה ויש את ה"צוות" שהם כביכול המנוסים יותר והבוגרים יותר (למרות שזה לאו דווקא נכון) ויש את ה"רוכבים" שלהם אין קשר ממשי לעזרה בחווה. אם הייתי מסוגלת לשנות משהו בחווה זה היה היחס של הקבוצות האלה אחד כלפי השני, כי כשאנחנו ה"מתנדבות" קורעות את ה*ח* בהובלות ה"צוות" בעיקר יושב בצד. וחוץ מזה אני מרגישה לפעמים (והרוב יסכימו איתי) שאנחנו לא ממש מסוגלות לדבר בחווה, כאילו- זה לא כזה בכייף וסבבה וזה הרבה יותר מיסחרי וכבד.

PinkHorse

New member
../images/Emo6.gif.

החווה שלנו היא הכי סטלנית שיש וזה מה שלדעתי עושה אותה כזו מוצלחת... חצי ממנה זה קיבוצנים האלה שיוצרים את האויירה השקטנה והרגועה והשאר זה עירונים מראשון והאזור שעושים רעש וכל הזמן לחוצים אז די זה מאזן את הכל וכל יום יש איזה בלאגן במצב מוגבל אני מניחה (הממ לא תמיד אהוד.. הממממ). כולם חייכנים לכולם.. ויצא לי הרבה שאנשים פשוט באו ודיברו איתי, חייכו אליי או אמרו לי שלום ואני בכלל לא ידעתי מי הם אבל פשוט זרמתי מרגשות נימוס.. שמצד אחד זה ממש מצחיק ומצד שני זה גם נחמד. ובכלל כל השכונה של הילדים שמתעסקים אצלינו באורווה ממד ידידותית, אני חופשי יכולה להחליט שאני באה לבית של רינת לאכול כי ההורים שלי מאחרים לאסוף אותי, או לישון אצלה ולהרוס לה את הבית.. לבוא לנרקיס ולאכול לה הכל, לישון אצל אהוד ולהזמין אוכל על חשבונו, וסרט באמצע הלילה על חשבונו(
חחחחחחחחח בתול בן 40 **חבול קשות**) וכאלה.. וככה זה גם עם מדריכים... קרה לי הרבה שישנתי עם בנות שירות בחווה, עם המדריכות חופשי אני עושה "וואלה באלי להישאר יומיים אצלך" אז אני פשוט מארגנת מזרון וזהו.. הכל זה ביחד כזה=]. אם אני צריכה תמיכה אפילו בקטעים שלא קשורים לסוסים החברה תמיד פה לעזור לי.. וגם המדריכים שתמיד אפשר לבכות להם. והם עושים ממש מעל ומעבר. אבל ברור שכמו בכל עסק שקיים יש "עסקים" ויש גבולות, חוקים, נהלים וכ'ו שאנחנו מצייטים להם ויש תקנון והכל. אנחנו מודעים שאנחנו באים להנות אבל גם לעזור, לעבוד ולגרום למסגרת הזאת לעבוד אז בסה"כ זה הרבה שילוב של כיף וסטלה עם נהלים... =] אין מקום שהייתי רוצה להיות בו מאשר במקום המדהים הזה!!

horse 1212

New member
אנה ממתי קיבוצניקים רגועים?!../images/Emo6.gif

חוץ מרינת כמובן..

PinkHorse

New member
חח ממתי?!

בונאה גלי את אחת מהקיבוצניקים הסטלנים האלה P= את הכי סטלנית שיש..

horse 1212

New member
ומה גיל?! לא סטלן? ../images/Emo3.gif

טוב נו אני קצת,אבל אל תגזימו!!

PinkHorse

New member
../images/Emo6.gifלא נכון.

גם אני הלכתי להכנס לאחוות הקיבוצניקים יפה מאוד P= עד שהשכנה הזקנה של רינת עלתה עליי!! אההה

fliperit

New member
בשתי החוות שאני בהן עכשיו

אני על תקן מדריכה.. אז זה קצת שונה מאצל הרוב פה. בחווה אחת זה כמעט עסקים נטו, למרות שעם המדריכה הראשית אני ביחסים טובים. אני לא נמצאת בחווה מעבר להדרכות ורכיבות מדי פעם..אין לי עם מי לדבר שם כמעט. אני מדריכה שם בתשלום, ורוכבת בחינם, ואם אני צריכה מהם משהו (למשל: טיול ליומולדת של חברה) אז הם יסכימו בלי בעיה. בחווה השניה זה ממש לא עסקים נטו. אני ישנה אצל הבעלים פעם בשבוע, והם כל הזמן מבקשים ממני עצות לשיפור וכדומה... אני ביחסים טובים עם כולם שם בכל מקרה לא הייתי משנה בחוות כלום. טוב לי כמו שזה...

../images/Emo182.gif../images/Emo113.gif

היחסים שלי עם החווה לדעתי הם בסדר גמור. היא בית שני שלי. אני באה לשם, עוזרת. סומכים עליי, מלמדים אותי דברים חדשים. אני פשוט מקבלת המון. יש חלק שאני יותר מיודדת איתם, יש כאלה שפחות. איך שאני רואה זה שיש חלק קטן שזה עסקים וכסף נטו, אבל הרוב לא. נו, אני לא ממש יודעת איך לכתוב את זה
או איך לתאר את זה
מה שהייתי משנה, בטוח משנה, זה שיהיה אפשר לעבוד בשביל שיעורים. כי רק בגלל ענייני כספים אני לא מתחרה

Saint Marco

New member
אני

אני אשמח למצוא אחת קום ואחר כך לספר על היחסים שלי עם האנשים בחווה. *המרמור*

פיצ אני לוידעת למה,אבל אני מסכימה

איתך.... כיף לי בחווה,אבל כן,לפני שאני אלך אני אתקשר לבדוק אם מישהי מהחברה שלי שם ואם לא אני לא אבוא מהסיבה הפשוטה שיהיה לי משעמם ואני ארגיש ממש ממש תקועה. יש 3 חבורות של מתנדבים/עובדים בחווה: 1.המדריכים והשירות לאומי ועוד כמה מתנדבים שזכו להיכנס. 2.סתם מתנדבים,בעיקר מתנדבות,שבאות לעזור מתי שהם יכולים. עם קביעות מסויימת של פעם בשבוע אבל בלי התחיבות חוץ מזה ונמצאות שם כבר כמה שנים. ו-3 המתנדבים החדשים של המחויבות אישית בעיקר אבל לא רק. היחס בין שלושת הקבוצות האלה מאוד בעיתי בעיני (אני נמצאת בשנייה) ,יש התנשאות,וחלוקת פקודות ויחס לא תמיד במקום וגם ריחוק כזה שמגיע עד להרגשה שאי אפשר לדבר עם משהו באמת מציק לך,אפשר להעביר דחקות וצחוקים וזה,אבל אני כבר 5 שנים בחווה ואפעם לא הרגשתי באמת באמת באמת שייכת. זה מאוד עצוב לי כי זה מקום שאני מאוד אוהבת,ולא נראה לי שאפשר לשנות את זה כי זה פשוט האנשים שנמצאים שם ואי אשר לשנות אותם,אז כן,הלכנו והערנו (ואתם לא יודעים איזה התלבטיויות היו אם ללכת או לא..) ונקווה שמשהו ישתנה,אבל אני לא באמת מצפה שהאנשים ישתנו,וחבל לי...אבל זה מה יש....

למעלה