מיני דיסק או דיסקמן קורא MP3?

מיני דיסק או דיסקמן קורא MP3?

אני מתלבטת בין השניים. מעוניינת במשהו של חברה מוכרת שלא יתקלקל מהר. אשמח לאיזו שהיא השוואה ביניהם. תודה

תומר185

New member
קבלי

אלו שני דברים שונים לחלוטין. בדיסקמן (ממליץ רק על סוני או פנסוניק) יש דיסקים שצריך להחליף אותם והנפח שלהם הוא מקסימום 700-800 מגה (פחות מ-1 ג'יגה). הוא תופס נפח גדול יחסית למרות שמשקלו קטן. אין צורך לחבר אותו למחשב עם כבלים ולמעשה הדבר היחיד שמטריד בו, הוא שצריך להחליף דיסקים מדי פעם כדי לא לשמוע את דיסק כל הזמן... הוא גם מנגן כמובן דיסקים רגילים, שזה נחמד (ובאיכות מצויינת, אם מתעקשים על העובדה הזאת). אפשר להשתמש בסוללות נטענות רגילות ולחסוך. הסוללות נגמרות בדיסקמנים יחסית מהר לעומת חלק מהנגנים. נגן (ממליץ על IRIVER או סן דיסק) הוא קומפקטי מאוד, נכנס לכיס בד"כ (בנפחים הקטנים), בד"כ יותר יקר, יש להצטייד בכבלים לחיבור למחשב ובידע בסיסי במחשבים (לא יותר מדי...) על מנת להעביר את הקבצים מהמחשב אל הנגן. הנגנים חוסכים את הצורך בצריבת מדיות (ובדיסקים עצמם כמובן, למרות שהם די זולים היום) מאחר ואפשר למחוק "שירים" (קבצים) שלא מעוניינים בהם ופשוט להכניס חדשים במקומם. אפשר גם למחוק את כל הפלייליסט ברוב הנגנים, מה שנקרא לפרמט. זה לוקח זמן, מה שלא קיים בדיסקמנים הפשוטים... יש עוד תכונות שיכולות להתלוות לנגנים וגם לדיסקמנים: רדיו מובנה, קריאת שמות של השירים (ולא רק מספרים, בחלק מהדיסקמנים), תמיכה בפורמטים שונים (לא רק MP3), שיטות ניהול קבצי המוזיקה ועוד ועוד. דיסקמן "שווה" מאוד של סוני DNF400 עולה 380 ש"ח (עם המון תכונות טובות). נגן "שווה" של 5G IRIVER H10 עולה 1350 ש"ח נגן H340 40G מאותה חברה עולה 2150 ש"ח (המחירים בישראל מקור - זאפ נכון להיום). יש כמובן נגנים זולים יותר, אבל הכי חשוב להתרחק מנגני "מדבקה" סיניים. לסיום נגן זה אין היום ודיסקמן אולי כבר לא כ"כ. אם אין בעיה כלכלית... הייתי הולך על נגן חמוד ולא לשכוח אחריות (מכשירים עדינים שיכולים להתקלקל בקלות). בהצלחה

תומר185

New member
אופס

במקום מיני דיסק השוויתי עם נגן רגיל. אז הנה תוספת קצרצרה (אולי אמשיך אח"כ, חייב לזוז...) : מיני דיסק כבר מזמן יצא מהאופנה. לא מומלץ בכלל! מדיות יקרות שאי אפשר להשיג בכל מקום, נפח אחסון קטן, כשלון אמיתי.

יאיר B

New member
מיני דיסק זה כבר לא זה...

את המינידיסק המציאה סוני לפני מספר שנים. הואל לא ממש תפס (בעולם ועדו פחות בישראל) למרות שהיתה לו איכות טובה. בארץ הוא היה יקר והמדיות לא היו זולות. היתרונות שלו: המדיות הן רב פעמיות (קצת כמו נגן של היום) ואפשר להחליף אותם (כמו בדיסקמן). כלומר: הוא מעין הכלאה של דיסקמן עם נגן (אני אוהב לומר שהוא היה שלב ביניים בדרך לנגנים). חוץ מזה האו גם יודע להקליט (בשילוב עם מיקורפון חיצוני)על המדיות. הוא קטן יותר מדיסקמן ולרוב מכיל שלט (שזה מאוד נוח). לפעמים עובד על סוללות נטענות יעודיות (זה יכול להרגיז לפעמים). החסרונות: המדיות לא זולות, צריך לחפש אותם והכי גרוע: את תהיי תלויה בגחמות של סוני. היום היא כבר מפסיקה לאט לאט את התמיכה במכשירים האלה. הם גם יצאו מהאופנה. בשורה התחתונה: אני מציע לך לקנות CD שקורא MP3 (יש מגוון רחב של כאלו במגוון מחירים - תראי בזאפ). חברות מומלצות: סוני ופנסוניק (מצטרף להמלצה הקודמת). ממליץ להתרחק מחברות אנונימיות סיניות שלא שמעת עליהם אף פעם (לרוב זה מתכון בטוח לבעיות בהמשך...). לי יש נגן CD של SAFA שאני מאוד אוהב, הוא מומלץ בחום, אם עוד מוכרים אותו...

orimaor

New member
../images/Emo36.gif

אתה יודע שסוני הוציאה ליין חדש של מיני דיסקים עכשיו? דרך אגב המיני דיסקים החדשים תומכים בדיסקים של ג'יגה (HI-MD)

אוף אבל במינידיסק צריך ממש להקליט

את השירים על המדיות האלה... וזה הבעסה... לדעתי זה הפאק הכי גדול שלהם

weird dust

New member
זה לא ממש ככה

לא מקליטים, מעברים עם יו אס בי ותוכנה. ר שזה לוח הרבה זמן. אני לא אוהב מינידיסקים. כיום יצאו דגמים חדשים ומשופרים מהדור הישן.

זה לא קצת טיפשי להוציא מינידיסק

משופר שיעלה במחירים של ה mp3 ואפילו יותר? כאילו... מי יקנה ת'מינידיסק על פני ה mp3???

weird dust

New member
יש לו את הייתרונות שלו

כמו שיש לו הרבה חסרונות אחרים. אין לי כוח לכתוב יותר מידי אולי מחר.

למעלה