מיני סדנא... 3

מיני סדנא... 3

אני שוב שמה שאלות על קטע... הפעם הקטע ארוך יותר, אך מספר התשובות קטן. המשימה : 1. לקרוא את הטקסט 2. לענות על השאלה - כלומר, להחליט מה יהיו המרכיבים הנכונים של התשובה, מה נדרש - כולל ניסוח תקין. 3. לבדוק את 9 התשובות מהדף, ולכתוב מה מתוך המרכיבים שצריכים להיות ישנם, מה לא בסדר בתשובה... ומתוך 10 נקודות לתשובה, כמה הייתם נותנים. הרבה עבודה ? לא נורא.... קדימה !!!

papylove

New member
יופי שהסדנא חזרה

אבל התשובות יגיעו רק אחרי סוף השבוע ובאמת הפעם קצת ארוך. ושאלונת קטנטונת: הבנתי שצריך בנוסף לדף התשובות לנסח תשובה משל עצמי?

ניסוח תשובה - לא חובה

החשוב הוא : לכתוב לעצמך מה המרכיבים שצריכים להיות בתשובה. לכתוב קריטריונים לבדיקה - ניסוח (וכשמקבלים דפים כתובים כדאי לבדוק גם את שגיאות הכתיב וסימני הפיסוק, נדמה לי שכאן, בפורום כשהדפסתי, לא התייחסתי לכך). זה בסדר שיגיעו התשובות אחרי סוף השבוע, במילא לא אוכל לבדוק בסופ"ש, אלא אחרי כן. בהצלחה !

חסרה לי אינפורמציה

כדי לבדוק את הדף שענית עליו. לא כתבת את התשובה המתבקשת, לפי דעתך. אחרי שתגידי מה המרכיבים שאת חושבת שצריכים להיות, אוכל לבדוק את התשובות שלך בהתאם... או קיי ?

Wednesday

New member
התשובה האחרונה

(תשובה ט') היא האידאלית מבחינתי. ניסוח רהוט, בלי הרחבות מיותרות (איך גילה האדם הקדמון, איכות הבעירה), בלי שגיאות.

Wednesday

New member
אוקיי, לקח הוגן

להחליט מראש על המרכיבים... ולא להיות משוחדים ע"י אחת התשובות הקיימות. תודה יונה!

papylove

New member
והתשובות שלי

מקווה שיהיה בסדר. השאלה שנשאלה היא מהו פחם העץ. אפשר לרשום בתחילה משפט או שניים איך הגיעו לפחמים ואז לענו בהרחבה מה זה בעצם הפחם. ולתשובות עצמם: א) לדעתי הדגש בתשובה לא נכון יש רקע איך הגיעו לפחם אבל לא מהו הפחם. בקטע מסופר שאפשר להשתמש לאורך זמן בפחם ולא הרבה פעמים כלומר אני מבין מהתשובה שאפשר להשתמש ולכבות ואז שוב להשתמש.לפי הבנתי בפחם שהתשמשו בו כבר אין שימוש חוזר אלא מגזע עץ אחד אפשר להכין יותר פחמים ואז לעץ עצמו יש שימוש לאורך זמן רב יותר. אני הייתי נותן את הציון 2 ג) תשובה שגויה לחלוטין פחם הוא בעצם עץ שרוף בעזרת האדמה והעפר שמכסים את הפחם יש אפשרות שהאש לא תכבה ולהמשיך להשתמש בה לעוד שימושים. הציון לפי דעתי הוא 2 ד) לא מסופר בקטע שקל להשיג את הפחם אנו לא יודעים היכן להשיג אותו ואיפה. את החלק הראשון של התשובה עוד אכשיהוא אפשר לקבל למרות שהניסוח לא כל כך מדויק הציון הוא 3 ח) אין התייחסות ל: מה השימושים שלו, מה התועלת להשתמש בו שוב אם כבר שרפו אותו פעם, אין הספר איך משתמשים בו. 2 נקודות ט) תשובה טובה לעומת התשובות הקודמות. לדעתי יש יותר מדי פסיקים. החלק האחרון של התשובה לא נראה לי. רשום בקטע שאפשר להשתמש שעצים שנותרו הרבה פעמים אבל לא בפחמים עצמם הרי פחם שמשתמשים בו הוא נעשה לאפר בשלב מסויים אולי בעפר עצמו אפשר להעזר יותר מאוחר וגם חתיכה של פחם דולקת הרבה יותר זמן מאשר גזע שלם 8 נקודות ז) תשובה די טובה מלבד החלק האחרון על עץ האלון בקטע לא מסופר על איזה עץ מדובר. מדברים כללית על כל העצים ולא על עץ זה או אחר. 7 נקודות

בודקת, בודקת.... הנה הגעתי לזה.

בעניין התשובה - צריכה להיות תשובה מדויקת, כלומר, אתה צריך לכתוב מהם המרכיבים של התשובה בתשובה יהיה א. ב. ג. ד. וכו'... צריך לבדוק ניסוח ושגיאות כתיב. חוצמזה, אחרי שכותבים את המרכיבים המדויקים, נותנים לכל מרכיב ניקוד כפי שחושבים שצריך להיות. ומרגע זה, בדיקת התשובות נעשית קלה - יש מרכיב או אין מרכיב - מקבל ניקוד או לא מקבל ניקוד. הבדיקה היא נקיה יותר כשיש קריטריונים וניקוד מוחלטים מראש. עשית עבודה
כל הכבוד
!|

למעלה