מיני-סקרון על סלאש

• פותח הנושא Lizz
  • פורסם בתאריך

Lizz

New member
מיני-סקרון על סלאש

נכון שמתאים יותר לשאול בפורום פיקים, אבל חשבתי שפה התגובות יהיו יותר מייצגות.. לסביות או בי, האם אתן מעדיפות f/f או m/m סלאש? הומואים או בי, האם אתם נוטים לקרוא m/m סלאש? איזשהו פיק אחר?

Blackice

New member
המממ.. שאלה טובה.

אני בי, ואני מעדיף.. סלאש. אני מתלבט כרגע בין m/m לבין f/f .. כי באופן כללי אני קורא הרבה יותר m/m . אבל אני ממש ממש אוהב f/f כאשר אני מוצא אותם (הם מאוד נדירים בה"פ), ועכשיו בכלל אני כבר כמה ימים בקריז של f/f
אז.. אני אגיד.. שסלאש, לכל סוגיו.
ארז

ya man

New member
הממ.. סליחה על הבורות אבל מה זה

סלאש?
אתם כותבים על זה מלא אז הסתקרנתי

S.Riddle

New member
סלאש זה פאנפיק, בכלליות ^_^

מאיזשהי סיבה לפאנפיקים שבהם יש זוגות של m/m או f/f נתנו את השם ,סלאשים,. לך תבין.

יעזור עכשיו הסבר מפורט

לכל חברי הפורום שלא מבינים מה זה פאנפיק! (אני מבין, פשוט אין לי כח להסביר ויש לי כאב ראש כרגע בגודל של אוזבקיסטן!)

S.Riddle

New member
או-קיי... *נרתמת למשימה*

פֲאנפִיק- מן המילים הלועזיות: מעריץ - Fan ספרות - Fiction המושג פאנפיק בא להגדיר סיפורים שונים, עם אורך לא קבוע או מוגדר בכלל, שבראש ושראשונה מבוססים על ספר\סרט\תוכנית טלוויזיה קיימים, בניגוד ל- Original Fiction. לדוגמא, ישנם פאנפיקים שנכתבים על הארי פוטר- פאנפיקים רומנטיים (מישהו\מישהו נהיים זוג), פאנפיקי הרפתקאות (תראו אותנו, החלפנו את הספר החמישי... :q), פאנפיקים דרמתיים (הארי פוטר מת! יש לו מחליף...) וכו´. סלאשים, או בשמותיהם היפניים Shounen-ai (בד"כ בדירוג של עד PG-13), ו-Yaoi (אל תשאלו אותי איך להגות את זה, אני בעצמי לא בטוחה... בד"כ בדירוג של R ומעלה... המושג של yaoi fangirl חל גם על מעריצי ה-shounen-ai, בכלליות.), הם אותם הפאנפיקים, רק שבהם הדמויות\זוגות הראשיים בסיפור הם זוגות של גבר\גבר או אישה\אישה. כיום, אפשר למצוא פאנפיקים על הכל- מדברים טריביאליים כמו הקומדיה ´חברים´, הסדרה הכי שווה בעולם (כמעט ^^;) ´הכי גאים שיש´, או סתם על ´באפי´, ועד לדברים ביזאריים כמו התנ"ך, ´חלף עם הרוח´ ואפילו על להקות רוק כמו blink 182. עדיין לא ברור לי למה, אבל שיהיה. מקווה שהבהרתי לכל מי שלא הבין

S.Riddle

New member
שכחתי להוסיף...

פאנפיקים נכתבים ע"י מעריצים למעריצים. שום דבר לא רשמי, ואין שום רווח לכותבי פאנפיקים מכתיבתם.

Lizz

New member
ולמה סלאש?

כי בעבר הזוגות ההטרואיים לא נכתבו עם הסימן "\", קו נטוי. ולסימן הזה קוראים באנגלית "סלאש". זוג הסלאש הראשון שנכתב בפנדום כלשהו היה קירק\ספוק סלאש, ועל שמם נקרא כל העניין - מדובר בתחילת שנות השבעים או משהו. פעם התעסקתי בסטטיסטיקה והיסטוריה של הפנפיק. נושא מרתק.

sarah

New member
המממ ../images/Emo13.gif

אני לא קוראת סלאשים הרבה, אבל אלה שקראתי היו ז/ז... אני יותר רגילה לזה, בעיקר בגלל התרבות שאני חשופה אליה.
הממ... ההעדפה שלי היא פאנפיק עם נטיות לכיוון הסלאשיות, כמו למשל... |מסמיק| מ.ש.ט.
המממ באעבה, שרה

TwelveEyes

New member
הממ...

אני בי, אבל במקרה יצא לי להיות חברה בפאנדומים שסלאשים של M\M הרבה יותר נפוצים בהם מכאלה של F\F. בחלקם זה מכורח הסיבות - שרה"ט, למשל, בו מרבית הדמויות הנשיות מאד לא מפותחות ולכן - ספק מעצלנות, ספק מחוסר רצון - יש לך פי 50 יותר סיכוי למצוא M\M. כנ"ל לגבי ה"פ... למרות ששם דמויות נשיות מקבלות תפקיד יותר גדול. ההסבר הוא שמרבית מעריצי ה"פ הם דווקא נשים.. וכמובן, לרובן יותר קוסם הרעיון של שני כוסונים שעושים את זה. בדיסקוורלד הסלאשים *היחידים* שמצאתי היו טופלאוור\רינסווינד, כמו שבGood Omens (*מתנצלת* זה מה שקורה כשקוראים את כל הספרים באנגלית :)) מצאתי בעיקר קרולי\אזירפל. אז זה לא שיש הרבה בחירה :)

למעלה