מיני סקר...

Unblessed

New member
מיני סקר...

רציתי לדעת לאיזה חג אתם הכי קשורים, איזה חג אתם הכי אוהבים. באיזה חג אתם הכי משקיעים בטקס, ואם אפשר לדעת אז למה? מה מיוחד בחג הזה. תודה מראש לכל מי שלוקח את הזמן לענות לי.

ש-ב-ו-ע-ו-ת!

והסברים ינתנו בעוד כמה ימים, לאחר שהפסיכומטרי הארור יהיה מאחורי ויהיה לי זמן לחשוב לעומק למה באמת זה החג האהוב עליי... יום טוב ושנה טובה, -רובין עוטה המגבת.

esh el

New member
ללא ספק שבועות או יום כיפור.

כנזכר למעלה הסברים מאוחר יותר (כשיהיה לי גם טיפל'ה יותר זמן). אש-_אל

L e s t a t

New member
ולפורגיסנאכט

ליל ואלפורגה הוא החג הפגני שאני הכי קשור אליו, זה הלילה האהוב עליי בשנה.

כרמית.

New member
ולפורגיסנאכט

ולפורגיסנאכט היה חביב עליי מאוד כששהיתי בגרמניה. עד היום מדובר בלילה מיוחד שכל הגרמנים חוגגים, גם אם הם כבר לא זוכרים למה.

suki da yo

New member
אוי...

אנשים, כואב לי המוח . רק רציתי לציין שולפורגיסנאכט זו המילה הכי מגניבה אי פעם, וכבר שלושה ימים אני מסתובבת וממלמלת לעצמי "ולפורגיסנאכט, ולפורגיסנאכט" בשקט.. אם זה לא היה בשקט היו מאשפזים אותי:)

arden20

New member
כנראה בלטיין.

אני מניחה שזה החג שהכי הולם את מצב הנשיות שלי בשנים האחרונות (והקרובות, אם אני לא אממש את האיומים לממש את הנשיות שלי השנה...). מצד שני (ובצד השני של השנה) תמיד התחברתי נורא לסמהיין. לא יודעת למה.

arden20

New member
אה ושכחתי...

היום זה היום האחרון של החופשה שלי, ומחר בשעת זריחה אני אחזור לארצות הקור... אז היה כיף לקרוא קצת בפורום (אח! פונטים עבריים!) לפגוש כמה (שני) אנשים, ולהזכר שיש קהילה... שלום, להתראות, וחורף גשום!

Unblessed

New member
אנשים

תודה, אבל אני מחפשת גם הסברים על למה. מה מיוחד בחגים האלו? מה אתם עושים בהם?

Justin Angel

New member
אין לי העדפה.

אני חושב שכל מחזורי הטבע שווים חג טוב, ולכן בשבילי "כל יום חג". זה מתיש, אבל אני שורד. יש את חג "תראו! השמש זורחת!" ואת חג "תראו! השמש נעלמת!" ואת חג "תראו! כוכבים!" ואת "תרגישו! רוח!" וכך הלאה :) אצלי המושג "טקסים" משומש בצורה חופשית מאוד היות ולמעשה אצלי כל חצי שעה טובה שאני מקדיש ללמידה, להתייחדות ולהבנת הטבע נחשבת כטקס, בין אם יש בו בגדים צבעוניים מקטיפה, מטות עץ גדולים ולחשים מסתוריים. אם צריך לבחור מתוך רשימת החגים ה"מסורתית" של שמונה השבתות אני אבחר את שלושת פסיטיבלי האש הקלטים: בלטאיין, שוואיין ולונסוואה. אלו החגים החקלאיים העתיקים של אזור איי-בריטניה (כמו כן יש את אימבולג, אבל מלמידה מדוקדקת של התרבות הקלטית ניתן להסיק ולהבין שהחג הזה נחגג בבית ועם המשפחה ולא בפסטיבל כמו שאר הפסטיבלים). לפי האיים הקלטים ובקצרה: שוואיין - מייצג את "הקציר האחרון". כמו כן זהו הזמן שצריך היה להחזיר את העדרים השונים מן ההרים, הגבעות והעמקים לתוך אסמים למשך תקופת החורף. בזמן שכינסו את העדרים גם שחטו חלק מהם לחלקיהם השונים (בשר, פרווה, עור וכך הלאה) וצרחותיהם מקפיאות הדם נשמעו בכל מקום ולכן ברובו של עניין נקרא חג זה בפי הנוצרים ואלו שאינם מבינים את מקורו כ"חג המוות". אני במיודח אוהב את החג זה כי הוא מייצג זמן נהדר לשקול אם צריך לטפל עוד בבן-אדם החשוב היותר בעולם (אני) ואם כן כיצד. לונסווה - פסטיבל הקציר הראשון שבו קוצרים הא ודא. אני אוהב את החג הזה כי הוא מציין את זה שמעכשיו ועד שוואיין אני יכול להיות במזגן 24\7. בלאטיין - זהו חג "השתילה" הקלטי המסורתי. אני אוהב את החג הזה כי הוא נותן לי הזדמנות נהדרת להתחיל עם נשים ולהשתמש בשורה "היי חמודה, את יודעת שביום הזה לפני 2,000 שנה אלפי קלטים חגגו את הקציר בזה שהם עשו סקס?" אם יש לך שאלות יותר ספציפיות בנושא החגים מאשר הבדיחות הנוראיות ששמתי למעלה, אני אשמח לענות

יש לי יום יום חג

ג'סטין! הבעת באפן די ממצה את התנגדותי למֻשג "הכי", שצינתי בהודעתי, ותודה על כך. למרות שיום יום חג וזה מתיש והכל, נראה לי שאני יכול להצביע על חג מסֻים אליו אני קשור ביותר.. וכן אמנם עשיתי בהודעתי רק רציתי להביע את הצטרפותי למסר הודעתך

שבועות!!!

קדם כל עלי להביע את התנגדותי למֻשג הכי: אין כזה דבר. כעת, אני יכולהסביר למה, אמנם בקצור בתור יוצר אני פועל יחד עם הארץ, שכידוע עובדת כל החרף (בשקט) על פריה המגיע להבשלה בשבועות וזה שלב מרגש מאד ביצירה. לכן אני גם משקיע הרבה מאד בטקס: בערך שנה.

למעלה