הנה הקאטץ'
החברות הללו מסתמכות על הפיתוי שבחו"ל, ועל חוסר נסיונם של המבקשים לעבוד. העובדה היא שברוב המקרים מדובר בעבודה שאינה חוקית (הם לא מסדירים לך אישורי עבודה, וגם אין ביכולתם לעשות זאת), ועל כן במידה ואת נתפסת את מגורשת מאותה הארץ. אם את חושבת שזו אמירה כללית שנוגעת לאנשים אחרים, אני יכולה לספר לך שחברה שלי אכן גורשה כך מאנגליה. היא בילתה לילה במעצר, זכתה לחותמת שחורה על הדרכון, ועתה אינה יודעת אם ירשו לה להיכנס שוב לשם (הכניסה נמנעת למספר שנים, ומכיוון שרשויות הגירה במדינות שונות משתפות מאגרים, את יכולה להתקל בבעיות גם עם מדינות אחרות.) "איבוד" דרכון והנפקת חדש במקרה הזה לא עוזרים, היום הרשומות האלו ממוחשבות. מיותר לציין שבמקרה ואת נתפסת החברה ש"מעסיקה" אותך לא יכולה לעזור לך בכלום. אם כל זה לא היה מספיק, ההבטחה שלהם לשכר צפוי היא מופרכת במקרה הטוב. למשל עם תמונות השמן, מדובר במכירה מדלת לדלת, והם אומרים לך שהמחיר שישולם לך הוא 50, 100 ולפעמים אף 200 דולר או יורו לתמונה. התמונות הללו הן תמונות תעשייתיות, ומעטים האנשים שיקנו תמונות כאלו במחירים כאלו. קחי בחשבון שלרוב העסקה היא שאת צריכה לקנות מהם את הסחורה, ואז למכור אותה בכוחות עצמך. עצתי לך, המנעי מזה. אני לא מכירה מדינה מערבית אחת שלא הגבירה בשנים הללו את הפיקוח על מהגרים ועובדים לא חוקיים.