מיסבי היגוי בקטנוע...

fazer

New member
מיסבי היגוי בקטנוע...

כידוע לכולם (מה, אתם לא יודעים?) פרקתי את הקטנוע שלי על מנת לעשות ממנו פרויקט - אולם אני מודה שקצת ירדתי מהנושא (אובדן חשק בעיקר) - אבל כשפרקתי את המזלג גיליתי שמיסבי ההיגוי פתוחים לגמרי, וחלק מהג'ולות התפזרו להן... האם אמורים להחליף את שני המיסבים (עליון ותחתון) לגמרי, או שניתן להחליף רק את הג'ולות? האם מומלץ להחליף את המיסבים אחרי 4 שנות שימוש בקטנוע? אני יודע שהשאלה נשמעת תמוהה, אבל אני יודע שבאופנועים מחליפים מיסבי היגוי שחוקים, ונראה לי הגיוני שגם בקטנוע המצב דומה, אולם מעולם לא שיחקתי כך עם קטנוע...
Fazer

בד"כ...

בגלל שהעבודה להחלפתם כרוכה בהרבה כאב ראש, ובגלל עלותם של מיסבים (חליפיים) זולה... מחליפים את שניהם בחדשים.

fazer

New member
"הרבה כאב ראש" כי....

מדובר בפרוק של הפרונט, או שיש משהו שפיספסתי? לי זה נראה (כשהקטנוע שלי מפורק לחלוטין) כמו עבודה פשוטה מאוד של להבריג את המיסב הישן החוצה ואת החדש פנימה... ואגב, היכן ניתן לקנות מיסבים חליפיים?
Fazer

להבריג ? ../images/Emo5.gif

לא מכיר את ה-CH, אבל בד"כ החלפת מיסבים דורשים את חילוץ חלקי המיסב מתוך ראש ההיגוי, כן ? אכן, שהקטנוע מפורק... הכל נראה קל למדי (אם כי חילוץ חלקי המיסבים הכלואים יכול להיות תהליך מרגיז) אבל דמיין להגיע למצב הזה כשהקטנוע בשימוש יומיומי ! זין אטומי, לא ? אחרי שתחלוץ את המיסבים... קח אותם לאחת מהחנויות בצ'לנוב ת"א... הם יספקו לך את הנדרש...חליפי

fazer

New member
אני אעיף מבט שוב...

אבל נראה לי עד כמה שבחנתי את העניין ש(לפחות המיסב העליון) מוברג לתוך ראש ההיגוי... צריך בחינה מעמיקה יותר.
על המידע, אחזור עם עדכונים. Fazer

fazer

New member
איכה מחלצין?

כמובן שצדק ידידי השדון: לא הברגה ולא נעליים. הסיפור נכנס בכוח (ויוצא בכוח), או שיש צורך בכלי חילוץ מיוחדים (מעבר לפטיש 5)? Fazer

מה שלא הולך בכוח...

הולך בעוד יותר כוח, כן ?
בד"כ חילוץ המיסב התחתון נעשה ע"י מכות על גבי מוט ברזל שמוכנס מהחלק העליון של צוואר ההיגוי ופוגש במיסב התחתון שבולט אל תוך צוואר ההגוי בצורה כזו שמאפשרת חילוצו.... את המיסב העליון מחלצים בדרך דומה... רק מהכיוון ההפוך. לא יודע איך זה ב-CH, אבל באופנועים בד"כ יש לחלץ גם את החלק השני של המיסב מהמשולש התחתון... (בתמונה תוכל לראות את המיסב של פאוזי. חלק אחד חולץ מהשילדה והחלק השני לפני החילוץ מהמשולש) בהצלחה.

למעלה