מיסוד הזוגיות והסכמי חיים משותפים

מתמסדת

New member
מיסוד הזוגיות והסכמי חיים משותפים

שלום לכולכן/ם!
אני וזוגתי יחד כבר מספר שנים. התחלנו לחשוב על הקמת משפחה
ואנחנו רוצות לעגן את מעמדינו הזוגי.

האם יש למישהי/ו ניסיון אישי עצות המלצות וטיפים?

הייתי באתר של משפחה חדשה, אבל מרגישה שחסרים לי פרטים...
אשמח אם מישהי/ו מוכנ/ה לשתף...
תודה רבה!

אנחנו עשינו חוזה זוגי אצל עו"ד איילת טרסר

ואחרי זה עשינו הליך בבית משפט לענייני משפחה כך שיש לחוזה תוקף של פסק דין. בכל מקרה, חוזה זוגי ומשפחתי הוא רעיון טוב.

אפשר גם לנסוע למדינות בחו"ל ולהתחתן ואח"כ לאשר את הנישואים בארץ. זה אפשרי כרגע לנטולי דרכון זר בקנדה ובחלק קטן ממדינות ארה"ב (איווה, למשל).

מתמסדת

New member
תודה

האם אפשר לשאול מדוע העדפתן עו"ד פרטי על פני משפחה חדשה? או נעמ"ת?
תוכלי להגיד משהו על עלויות?
הבנתי שמשפחה חדשה גובים סביב 3000 ש"ח (על 3 פגישות)
איך זה עובד עם עו"ד פרטי? היא ליוותה אתכן גם להליך בבית המשפט? או שעיקר העבודה איתה בגיבוש הנוסח והשאר - רק בירוקרטיה?
תודה רבה ויום טוב

בזמנו גרנו בחיפה ומשפחה חדשה זה במרכז

ובכל מקרה בתקופה ההיא שמענו דברים לא טובים על משפחה חדשה, כך שזה ירד מהר מאוד מהפרק. מאז כבר שמענו עוד דברים עליהם, חלקם טובים חלקם רעים, כך שהתמונה קצת התאזנה.

לעו"ד טרסר יש ניסיון עם חוזי זוגיות למשפחות מאותו המין, וגם רצינו לתמוך במישהי מהקהילה, כך שהבחירה בה הייתה טבעית בעינינו.

לצורך כתיבת החוזה נפגשנו איתה לפגישה ראשונית והתחלנו להעלות סוגיות שקשורות לחוזה ולחיים המשותפים. נשלחנו הביתה עם שיעורי בית ולאחר מכן חזרנו לשיחת המשך וליבון עניינים שלא היו סגורים. לאחריו היא כתבה את החוזה, החלפנו דעות באימייל ונפגשנו לקחת אותו. את ההליך מול בית המשפט היא תאמה לנו והגיעה איתנו ליום הדיון. הדיון עצמו היה קצר ומרגש עבורנו ובסופו השופטת נתנה תוקף של פסק דין לחוזה. לדעתי הפקדנו עותק אחד בארכיון בית המשפט, אבל אני לא סגורה על זה.

עשינו אותו כבר לפני אממ.. 7 שנים? כך שאני לא חושבת שהמחירים רלוונטים.

שיהיה בהצלחה!

אנחנו עשינו דרך משפחה חדשה

בחרנו אותם בעיקר בגלל המחיר, אבל היינו מרוצות בסך הכל. בזמנו זה היה תרומה מומלצת של 1800 ש"ח.

היינו בפגישה אחת שבה ישבה איתנו עו"ד עם דף סטנדרטי שלהם, שמכיל הרבה סעיפים והאופציות האפשריות. אחרי זה נשלחנו הביתה לעשות שיעורי בית, לדבר על הסעיפים ולהחליט מה אנחנו רוצות שיהיה אצלנו. אחרי זה נפגשנו שוב, אמרנו מה אנחנו רוצות, יצאנו להסתובב שעה ומשהו, חזרנו לחוזה המוכן וחתמנו עליו. על הדרך אשתי העורכת תיקנה שגיאות דקדוקיות כאלו ואחרות :).

שנה אחרי זה התחתנו בקנדה (כחלק מטיול ירח דבש ארוך לארה"ב ולקנדה), ושנתיים אחרי זה (ממש לפני כמה חודשים, עם בוא הילדה לחיינו) נרשמנו במשרד הפנים כנשואות.

אם יש לך (מתמסדת) שאלות ספציפיות אחרי מה שכתבתי - בכיף.

אחד הדברים שצריך לבדוק

עם עו"ד הוא הפרקים שכולל החוזה. למשפחה חדשה יש נטייה, לא מובנת, להפריד בין חוזה זוגיות לחוזה הורות, כך שבסוף יוצא שמשלמים על שני חוזים, ולא בטוח ששם עו"ד הכי טובות בתחום. אני גם לא רואה ממש ערך לעשות חוזה זוגיות אם הוא לא כולל כבר את נושא הילדים. שם עיקר העניינים בד"כ.

שבליבי

New member
בת"א - ממליצה על עו"ד דנה ספיר חן

שלחתי אליה גם את האחיינית שלי וזוגתה
וגם הן מאד מרוצות
גילוי נאות,
מלבד היותה עו"ד מצוינת, היא גם חברה טובה שלי.

הרצאה של עו"ד עירא הדר ב 17.12 בנושא

עו"ד עירא הדר מרצה במרכז הגאה במסגרת "הקן" הרצאה משפטית מקיפה על המצב המשפטי של הומואים ולסביות. יום חמישי, 20.12.12 בשעה 20:00 או 20:30. כדאי לבדוק בפרסומים.

עו"ד עירא הדר היא מומחית לזכויות הומואים ולסביות ואני בטוחה שאם תגיעו להרצאה תשמעו מידע מקיף לגבי העניינים שהיעלתן.
חוץ מזה יש גם הרבה מאמרים שכתבה. תעשו גוגל ותמצאו, ואתן כמובן גם מוזמנות לפנות אליה.

למעלה