מיסוי אופציות בחברה ציבורית

robertwatk

New member
מיסוי אופציות בחברה ציבורית

מימשתי אופציות שהבשילו בחברה ציבורית בה הייתי מועסק עד לאחרונה. המימוש ברווח קטן של קצת פחות מדולר למניה. מבחינת מיסוי ציפיתי לשלם מס רווח הון אבל משיחות עם אנשים מתחיל להסתבר לי שאני אמור עכשיו לשלם גם מס פירותי על מחיר המימוש?! מחיר המימוש של המניה היה כ $9.5 והמס השולי הוא 35% מה שאומר שאני מפסיד מכל העסקה הזאת. והרבה.

מה אני מפספס פה? היה עדיף לא לממש את האופציות? אפשר לעשות undo?

תשובה כללית בלי להיכנס למספרים

ככל שמדובר בסעיף 102 לפקודת מס הכנסה הקצאת אופציות לעובדים כאשר עומדים בהסכם העמדת האופציות לרשות העובד (לזמן מוגבל משתנה ממעביד למעביד) אם הפדיון לא חל לפני תום תקופת ההתחייבות יחול מס רווח הון. אם לא עומדים בתקופת ההתחייבות יחול מס פירותי. לעניין מס רווחי הון כשמו כן הוא. המס חל על מרכיב הרווח ולפיכך לא סביר מצב בו נישום הפסיד ושילם מס רווח. התשובה ניתנה על ידי איתם פינטו, יועץ מס. ממונה (משותף) תחום מקצועי בפורום המיסים של לשכת יועצי המס. ***היעוץ שניתן הוא כללי ואינו מהווה יעוץ משפטי או יעוץ חשבונאי או תחליף ליעוץ מקצועי. לקבלת יעוץ מומלץ להפנות את מלוא הפרטים העובדתיים ליועץ מס חבר לשכת יועצי המס בישראל.

כדאי לשאול את החשב של החברה

יש חוזה שנחתם של החברה בשם העובדים מול מס הכנסה. בדרך כלל מדובר ב4-5 שנים בהם מחזיקים את המניות ואז ניתן לפדות בתנאי רווח הון ולא מס פירותי. המס הפירותי הוא סוג של קנס שלא פורעים במועד.

התשובה ניתנה על ידי איתם פינטו, יועץ מס.
ממונה (משותף) תחום מקצועי בפורום המיסים של לשכת יועצי המס.

***היעוץ שניתן הוא כללי ואינו מהווה יעוץ משפטי או יעוץ חשבונאי או תחליף ליעוץ מקצועי. לקבלת יעוץ מומלץ להפנות את מלוא הפרטים העובדתיים ליועץ מס חבר לשכת יועצי המס בישראל.

למעלה