מיסוי החלפת דירת מגורים

סמי1111

New member
מיסוי החלפת דירת מגורים

רכשתי דירה על הנייר ב 10/2012, שתהיה מוכנה בסוף 2016 או תחילת 2017. עקב אילוצים עלי להתגורר בעיר אחרת ולכן ברצוני למכור דירה זו לאחר קבלת המפתח ולקנות דירה אחרת למגוריי. זו דירתי היחידה אין לי ולא היתה לי דירה נוספת מאז שנת 2006 אז מכרתי את דירת מגוריי. האם ואיך אוכל למכור דירה זו ולקנות אחרת במקומה, ללא תשלום מס שבח ומס רכישה מוגדל?

חוק מיסוי מקרקעין- פטור ממס שבח במכירת דירה יחידה

החוק קובע שעל מנת להנות מפטור ממס שבח יש לעמוד בתנאים הבאים:
הדירה הנמכרת היא דירתו היחידה של המוכר בישראל ובאזור כהגדרתו בסעיף 16א, המוכר הוא בעל הזכות בדירה במשך 18 חודשים לפחות מיום שהיתה לדירת מגורים, ולא מכר, במשך שמונה עשר החודשים שקדמו למכירה האמורה, דירת מגורים אחרת כאמור, בפטור ממס לפי פסקה זו.

(הוראה זו לא תחול על מכירת חלק בדירה שאינו עולה על שליש ממנה ועל מכירת דירה שהושכרה למגורים בשכירות מוגנת לפני יום כ"ב בטבת תשנ"ז (1 בינואר 1997) אם בשל החלק או הדירה האמורים הוחלה החזקה שבסעיף 49ג במכירת דירת מגורים אחרת בפטור ממס לפי פסקה זו)

ממתי הדירה נחשבת דירת מגורים?

נהוג לספור את שמונה עשר החודשים מהמועד שהדירה אושרה לאיכלוס, קרי תעודת גמר וטופס 4.

סמי1111

New member
תודה, אז אני מבין שאין לי את האפשרות ......

של החלפת דירת מגורים זו שהינה יחידה בדירת מגורים יחידה אחרת מבלי להמתין 18 חודש מיום שהושלמה הבנייה, כמו למי שמוכר דירה שכבר גרו בה לפחות 18 חודש ויכול מיידית לקנות אחרת, או בסדר הפוך - לקנות ואז למכור ?

למעלה