אף אחד לא "מחפש" אותך; קח אחריות על הניסוחים שלך, זה הכול
כשאתה מייעץ לאנשים בדברים רגישים, במיוחד בנושא משפטי, ראוי להתנסח בזהירות יתרה. כתבת משפט לא נכון, העירו לך, בצדק (לא רק אני). מה הבעיה?
לא "גערתי" בך, הערתי לך, כי אתה הערת לי וזלזלת במידע שהבאתי כי "זה קישור מגוגל ואני מדבר מהניסיון". כשאתה מספר סיפורים שקרו לאחרים אלה לא "עובדות" אלא מידע מיד שנייה שאין לנו דרך לבדוק. אתה המידע שאני מביאה אפשר לבדוק, אני מציגה אותו לכולם, כותבת על מה אני נסמכת. כשמזלזלים במי שטרח והביא סימוכין לעומת מי שאומר "סמוך עליי, זה מניסיון" ומתנסח בצורה גורפת ונחרצת שאינה מדויקת, זה צורם לי.
לגופו של עניין:
מן הסתם מי שגובה מס ולא משלם אותו לרשויות לא מתנהל נכון (שלא לומר מעלים מס...). אבל אם המס הזה כן משולם, גם אם לא ישירות, אני לא משוכנעת שזו עברה על החוק (וזה משהו שצריך לבדוק משפטית, לא מסיפורי "אני מכיר סוחר ש..."). בישראל אנחנו רגילים למע"מ, אבל מס קנייה אינו מע"מ (שנגבה בכל שלב בשרשרת); הוא נגבה פעם אחת בלבד, בנקודת הקצה.
ולומר שלמי שמחזיק סחורה במחסנים בארה"ב אין זכות לגבות מסים זה כנראה לא נכון (מבחינת החוק) לפי מה שכתוב בקישור שהבאתי (אם אתה רוצה לסתור אותו, הצג מקור מידע אחר). העובדה שרבים לא עושים זאת (ולא משלמים מס) אין פירושה שזו התנהלות תקינה בהכרח בהתאם לחוק "היבש" בארה"ב, אלא שלא עושים עם זה כלום, כנראה כי לא מחפשים ולא מתעסקים.