מיסוי ושילוח מוצר מתוך ארה"ב

amir1479

New member
מיסוי ושילוח מוצר מתוך ארה"ב

שלום לכל מומחי הפורום :)
ברצוני להעלות לאיביי מוצר שנמצא כבר בארה"ב (מיאמי), בהתאם, אני גם מציין בעמוד המכירה שהמוצר נמצא במיאמי ויש לי מספר שאלות בנושא:
1. השאלה החשובה ביותר היא האם המיסוי נקבע לפי מקום מושבו של המוכר (ישראל) או מקום הימצאות המוצר?

2. במידה וזה לפי מקום הימצאות המוצר - מה הדין בנוגע למיסוי של המוצר למי שקונה מפלורידה ולמי שקונה מחוץ לפלורידה - האם אני צריך להזין ידנית באיביי את כל אפשרויות המיסוי לכל מדינה בארה"ב או האם יש באיביי מחשבון אוטומטי שמזהה מאיפה הקונה ומחייב אותו במס בהתאם למדינה שהוא נמצא בה?

3. האם יש מיסוי אם המוצר נשלח מאדם פרטי ולא עסק?

4. כיצד מחושבת העמלה של איביי ופי-פאל ביחס למיסוי - התחשיב שלי צריך לכלול את זה או שלא נגבית עמלה על המס?

אשמח לתובנות שלכם ולקבל טיפים נוספים כיצד מתנהלים כאן מוכרים שיש להם סחורה בארה"ב בין אם מדובר במחסן שלהם / קשר עסקי עם עסק מקומי / או קרוב משפחה שמשלח להם את המוצר:
- כיצד עובד כל סיפור המיסוי אם בכלל יש כזה?
- מלבד הוספה של מיקום המוצר בעמוד המכירה באיביי האם יש עוד משהו שצריך להוסיף/לסמן?
- כל טיפ שיכול לעזור

תודה רבה!

Amiram_e

New member
תשבות

גובה המיסוי נקבע על פי מדינת היעד אליה נשלח המוצר. לכל מדינה נקבע אחוז אחר ויש מדינות שבהן אין,מיסוי כלל.
אם אתה לא אזרח ארה"ב אסור לך לגבות מס מהלקוחות שלך. למעשה זו עבירה פרלית חמורה.
במידה ואתה קונה את המוצרים שלך מספק אמריקאי, לדוגמה מאמזון, אתה מחוייב לשלם מס על הקנייה בהתאם למדינת היעד שהמוצר ישלח אליה. יש מדינות שלא גובות מס.
אתה תצטרך לספוג את הסכום כאמור.
אתה משלם עמלות על סכום המכירה והמשלוח בלבד.

amir1479

New member
תודה על התשובות - כמה שאלות המשך

אז המצב הוא כזה - אני לא אזרח ארה"ב.
המוצר עצמו ירכש ישירות מעסק מקומי וישלח באמצעות קרוב משפחה - לחילופין האפשרות הנוספת שנשקלת היא שקרוב המשפחה יקנה את החלקים מעסק מקומי, ירכיב את המוצר, וישלח אותו.
&nbsp
כשזה המצב - כלומר המוצר ישלח ע"י אדם פרטי מה קורה מבחינת מיסוי וכיצד הסיפור הזה מתופעל בפועל באיביי מבחינת גובה המיסוי אם בכלל?

trilliane

Well-known member
מנהל
בפועל מוכרים באיביי לא גובים מס קנייה גם בתוך אותה מדינה

ולא נתקלתי עד היום ב"תפעול" של הנושא באיביי. אני כותבת מניסיוני כקונה (איני מוכרת) – גם כשקניתי ממוכרים ששלחו לי לכתובת באותה מדינה מעולם לא גבו ממני מס ולא נתקלתי בתצוגה של תוספת מס מובנית באיביי (ואני בודקת ושולחת לא מעט בתוך ארה"ב כבר אי-אילו שנים).

מבחינת החוק היבש הם כנראה אמורים לגבות מס (למיטב הבנתי) ויש סיכוי שגם אתה, כי מי שמוכר/מספק בשמך בעצם נמצא בארה"ב... אבל בפועל כנראה לא מתעסקים בזוטות ולא עושים עם זה כלום (רשויות המס, הכוונה).

עם אמזון (החנות עצמה, לא המוכרים דרכה) כן התעסקו – בעבר הם התחמקו מתשלום מסים גורף ע"י שליחה ממחסן במדינה שונה מהיעד, אבל לפני כמה שנים הפסיקו להם את החגיגה ומאז הם מחייבים במסים במשלוחים לכחצי ממדינות ארה"ב (למיטב הבנתי אלה שבהן יש להם מחסנים).

trilliane

Well-known member
מנהל
אתה מומחה למשפט האמריקני?

נראה לך שהאמריקנים מוותרים כ"כ בקלות על מס כשעושים אצלם עסקים רק כי לא מדובר באזרח?
לו זה היה נכון זו הייתה פרצה ענקית להעלמת מס... אין שום בעיה, אני ארשום את העסק שלי על שם אדם שאיזו אזרח אמריקני, ואני פטורה ממסים, הידד! [אגב, האירוניה הגדולה ביותר שאפילו מהגרים לא חוקיים נדרשים לשלם מס... גם עובדים לא חוקיים (או עבודה לא חוקית) חייבים במס...]

גיגול מהיר מלמד שהמצב קצת יותר מורכב, והפטור ממסים נכון אוטומטית רק אם אתה מוכר בינ"ל ללא ישות/נוכחות פיזית בארה"ב משום סוג. אם יש לך מחסן בארה"ב, זה כבר לא בהכרח המצב.
http://blog.taxjar.com/international-sellers-deal-sales-tax-u-s/

אני לא טוענת שהוא צריך לגבות מס מלקוחותיו באיביי (ומן הסתם אם הוא לא משלם אותו למדינה אין לו הצדקה לגבות אותו מהלקוחות...), אני רק מתייחסת למשפט שכתבת "אם אתה לא אזרח ארה"ב אסור לך לגבות מס מהלקוחות שלך. למעשה זו עבירה פרלית חמורה" כי למיטב ידיעתי הוא לא מדויק וגם מבחינה הגיונית הוא לא כ"כ מסתדר.

לדעתי עדיף להתייחס אך ורק למה שרלוונטי מעשית נקודתית לאיביי ולא להיכנס לקביעות משפטיות גורפות נחרצות מבחינת רשויות החוק והמס בארה"ב. אף אחד מאיתנו לא מומחה לנושא, והמצב לא בהכרח כ"כ פשוט או שחור-לבן כפי שאתה מציג אותו.

Amiram_e

New member
אני לא מומחה למשפט אמריקאי אבל אומר דברים מידיעה

אני אחדד את דבריי שכניראה לא הובנו.,אני מדבר על איביי.
בתור מוכר איביי שהוא אינו בעל תיק ברשויות המס בארהב אסור לגבות מס מלקוחות אמריקאים נקודה.
זה לא נתון לויכוח.
האופציה לגבייה של מס באיביי פתוחה ומותאמת למי שמוכר מארה"ב. יש שם רק רשימה של us states.
ראיתי במו עיניי מוכרים באיביי שסגרו להם מידיית חשבונות כשלקוח התלונן שגבו ממנו מס ושo לב שמדובר במוכר שרשום בישראל.
בתור מוכר שהתעסק שנתיים בדרופ שיפינג מאמזון לאיביי, המס ששילמתי על המוצר בקנייה מהספק היה נקבע על פי ה state שאליה שלחתי את המוצר.
אתם יכולים לצרף לינקים מגוגל.. אני מדבר מניסיון.

amir1479

New member
אם כך מה ההתנהלות הנכונה במקרה שלי?

שוב, הפעילות שלי מישראל, אין לי אזרחות אמריקאית אבל:

המוצר עצמו ירכש ישירות מעסק מקומי וישלח באמצעות קרוב משפחה - לחילופין האפשרות הנוספת שנשקלת היא שקרוב המשפחה יקנה את החלקים מעסק מקומי, ירכיב את המוצר, וישלח אותו.

כשזה המצב - כלומר המוצר ישלח ע"י אדם פרטי מה קורה מבחינת מיסוי וכיצד הסיפור הזה מתופעל בפועל באיביי מבחינת גובה המיסוי אם בכלל?

Amiram_e

New member
אסור לך לגבות מיסים נקודה.

אם יש לך עסק שרשום בארץ, אתה מחוייב לגבות מע"מ מלקוחות ישראלים.
זהו.
אסור לך לגבות מס בשם הרשויות האמריקאיות שאתה לא תשלם להם בסוף השנה.

trilliane

Well-known member
מנהל
רק שהפעם כתבת דברים שונים מאלה שכתבת קודם

שוב, העובדה שהמוכר גר בישראל לא רלוונטית. רלוונטי אם יש לו בסיס עסקי בארה"ב. הוא יכול להיות ישראלי עם עסקים בארה"ב (מבחינת החוק היבש מספיק מחסן, כנראה) ואז הוא אמור, עקרונית, לשלם מסים. הקישור שצירפתי אינו "מגוגל" אלא מאתר שעושה סדר בנושא ואומר בדיוק את זה, ומה שכתבת (עכשיו!) לא עומד בסתירה, להפך.

ולתשומת לבך, אתה לא כותב "מניסיון" אלא מספר סיפורים של אחרים. זה לא קרה לך, זה לא הניסיון האישי שלך. אתה מסתמך על סיפורים יד שנייה או שלישית, שראית "במו עיניך" אבל מה בדיוק ראית? היית בתוך החשבון שלהם? קראת את ההתכתבות עם איביי? דיברת עם מי שאחראי על כך באיביי? אני מניחה שלא. כלומר אתה יודע מה שסיפרו לך ומה שראית כמשקיף מהצד. זו לא בהכרח התמונה המלאה.

אם אדם חי בישראל אבל משלם מסים לארה"ב, למה שאיביי יסגרו לו את החשבון כשהוא פועל נכון? אותם אנשים שסגרו להם את החשבון לא התנהלו נכון, יש להניח. אז זה לא מעניין, מעניין מה צריך לעשות נכון.

זו לא הפעם הראשונה שבה אתה מתייחס ל"ניסיון" (שאינו בהכרח שלך) כאל "ידיעה" או "מידע מבוסס" במקום לבדוק את הכללים עצמם, ואתה גם מרשה לעצמך לזלזל במי שמביא אותם ומציג סימוכין לדבריו. חבל. אתה רוצה לכתוב על דברים שראית? סבבה, גם אני עושה זאת, אבל בכתיבה קצת יותר מסויגת ועם הבהרות מאין המידע, ולא בקביעות כלליות, נחרצות (ושגויות).

Amiram_e

New member
את מתעקשת בכוח להכנס איתי לפינות ולתפוס אותי על קטנות

אני חבר בפורומים של איביי שנים וקורא מידי יום מקרים וגם מייעץ.
אני לא צריך להכנס לחשבון של משיהו על מנת שתהיה לי הזכות להגיד שראיתי במו עיני.
לא חייב להצטדק בפנייך ואני מבקש ממך להפסיק לגעור "זה לא פעם ראשונה וכו..."
הדברים שציינתי הם עובדות שנתקלו בהם חברי לפורום ופנו להתייעץ. את יכולה להתווכח כמה שבא לך. אילו עובדות.
אם לא הסברתי את עצמי נכון, אז הכוונה היתה, שאין חשיבות איפה אני גר. יש חשיבות האם יש לי תיק ברשות המיסיים האמריקאית.
כל המסחר האלקטרוני הזה הוא כפר גלובלי אחד גדול.
יש לי חבר שמתגורר בתאילנד ומוכר משם.
יש לי ספק שעובד מסייגון. כל אחד מהם , גם אם יחזיק סחורה במחסנים בארה"ב, עדיין אין לו שום זכות לגבות מס מאמריקאי שקונה ממנו.
הסיבה היא שהכסף הזה יכנס אליו לכיס ולא לרשות המיסים.
זה הכל. זה פשוט. לא צריך ציטטות ולא צריך להתווכח על כל דבר.
אילו דברים ממש טריוויאלים.
אני יכול להגיד לך שהרבה סוחרים בדרופ שיפינג מאמזון לאיביי תפסו את השיטה להרוויח כמה גרושים והם גובים מס מהלקוחות. אחד ל... מישהו נתפס כי לקוח אמריקאי קונה ומחוייב במס ואחר כך מגלה שהמוכר הוא בכלל ישראלי.
וזו כן עברה פדרלית ועוד איך.
זה לא מסתיים תמיד רק בתביעה. זה יכול להסתיים באיסור כניסה לארה"ב לצמיתות. גם זה קרה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אף אחד לא "מחפש" אותך; קח אחריות על הניסוחים שלך, זה הכול

כשאתה מייעץ לאנשים בדברים רגישים, במיוחד בנושא משפטי, ראוי להתנסח בזהירות יתרה. כתבת משפט לא נכון, העירו לך, בצדק (לא רק אני). מה הבעיה?

לא "גערתי" בך, הערתי לך, כי אתה הערת לי וזלזלת במידע שהבאתי כי "זה קישור מגוגל ואני מדבר מהניסיון". כשאתה מספר סיפורים שקרו לאחרים אלה לא "עובדות" אלא מידע מיד שנייה שאין לנו דרך לבדוק. אתה המידע שאני מביאה אפשר לבדוק, אני מציגה אותו לכולם, כותבת על מה אני נסמכת. כשמזלזלים במי שטרח והביא סימוכין לעומת מי שאומר "סמוך עליי, זה מניסיון" ומתנסח בצורה גורפת ונחרצת שאינה מדויקת, זה צורם לי.

לגופו של עניין:
מן הסתם מי שגובה מס ולא משלם אותו לרשויות לא מתנהל נכון (שלא לומר מעלים מס...). אבל אם המס הזה כן משולם, גם אם לא ישירות, אני לא משוכנעת שזו עברה על החוק (וזה משהו שצריך לבדוק משפטית, לא מסיפורי "אני מכיר סוחר ש..."). בישראל אנחנו רגילים למע"מ, אבל מס קנייה אינו מע"מ (שנגבה בכל שלב בשרשרת); הוא נגבה פעם אחת בלבד, בנקודת הקצה.

ולומר שלמי שמחזיק סחורה במחסנים בארה"ב אין זכות לגבות מסים זה כנראה לא נכון (מבחינת החוק) לפי מה שכתוב בקישור שהבאתי (אם אתה רוצה לסתור אותו, הצג מקור מידע אחר). העובדה שרבים לא עושים זאת (ולא משלמים מס) אין פירושה שזו התנהלות תקינה בהכרח בהתאם לחוק "היבש" בארה"ב, אלא שלא עושים עם זה כלום, כנראה כי לא מחפשים ולא מתעסקים.

Amiram_e

New member
יש פה שאלה פשוטה ויש לה תשובה אחת. כן או לא

האם פותח השרשור שמחזיק סחורה במחסן ושואל איך להתנהל עם גביית המס מאמריקאים. האם הוא בעל תיק ברשויות המס האמריקאיות?
כן או לא?
האם בסוף השנה הוא יעביר את הכסף שנגבה מהלקוחות שקנו באיביי לרשויוית המס? כן או לא.
זהו. זה פשוט.
כל התשובות והציטוטים מסביב הם סתם התפלספויות.

לפותח השרשור. נא תכנס לקבוצה הזו בפייסבוק. מנהל אותה שקד פריינמן.
https://www.facebook.com/groups/dropshippingtools/?ref=bookmarks
יש שם אלפי מוכרים באיביי שמתעסקים בדרופ, חלקם למחייתם, חלקם כעיסוק משני. תוכל ללמוד שם הרבה. קבוצה רצינית שמשקיעים שם לא מעט ומתייעצים גם עם אנשי מיקצוע, כולל עורכי דין, רואי חשבון וכו

זהו פוסט שפורסם בזמנו בקבוצה בנוגע לגבייה של מס . בדיוק על מה שדיברנו.
בהצלחה.
https://www.facebook.com/groups/dropshippingtools/permalink/321726851531110/

trilliane

Well-known member
מנהל
לא, זו לא שאלה פשוטה אחת ואין לה בהכרח תשובה פשוטה אחת

מכיוון שהוא לא סוחר מישראל אלא מי שלמעשה יקנה וישלח עבורו את המוצרים חי בארה"ב.
  • האם יש לו עצמו תיק ברשות המסים בארה"ב? לא.
  • האם למי שעושה זאת עבורו יש? אולי (בעיקרון כל אזרח אמריקני מגיש דו"ח מס, גם אם אינו חי בארה"ב וגם אם אינו נדרש לשלם מסים בפועל; זה קרה ממש בשבוע האחרון, אגב).
  • האם בסיטואציה שהוא תיאר הוא אמור (מבחינת החוק היבש) לפתוח תיק ולשלם מס? ייתכן.

amir1479

New member
לסיכום העניין האם יש מוכרים שעושים את זה בפועל ויכולים לשתף

הכוונה לישראלים ללא אזרחות אמריקאית שמחזיקים סחורה במחסן, או שאדם פרטי בארה"ב (קרוב משפחה / חבר) מבצע את קניית הסחורה ושולח בעצמו לכתובת של קונה אמריקאי אחר באיביי?
&nbsp
כיצד הוא מתנהל מבחינת מיסים והאם יש להוסיף / לסמן / להצהיר משהו מיוחד בעמוד המכירה באיביי?
&nbsp
שוב, אודה לתשובות ממוכרים שעושים את זה בפועל ממקור ראשון - תודה רבה.

למעלה