מיסוי כפול וביטוח לאומי

forgotmyname

New member
מיסוי כפול וביטוח לאומי

שלום לכולם!
כמה שאלות לי אליכם - בעלי עובד עצמאי ועד עכשיו שילם הון תועפות לביטוח לאומי כל חודש. זה סכום די גדול שנרגיש אותו בצורה משמעותית בשנה הראשונה למעבר שלנו לקנדה (עוד חודשיים). הוא רוצה לסגור את העסק שלו בארץ (מלחין ומפיק מוזיקה), לפתוח אותו מחדש בקנדה ולבטל את התושבות שלו בארץ בשביל לחסוך את הכסף. ניסיתי לחקור קצת והבנתי שאנחנו אמורים למלא טופס ולהוכיח -
1. מרכז חייו מחוץ לישראל. כגון : מגורים, לימודים / עבודה, חיי משפחה / קהילה. האם נסיון הגירה וקבלת תושבות קבע בארץ אחרת מספיקה? אין לנו נכס בשביל למכור אותו, אבל נראה לי שזה מספיק? יש לו לקוחות גם מהארץ אבל גם מחו״ל.
2. שהייה של פחות מ-183 יום בשנה - בישראל, במשך שנתיים קודם הבקשה לביטול התושבות,
במקרים רבים, במידה והוכח שעיקר מרכז חייו של המבקש - בחו"ל, תבוטל לו התושבות אף קודם השנתיים.

- הועתק מדף המידע. כתוב שאפשר לוותר על התושבות גם מבלי לחכות שנתיים - למישהו פה יש נסיון עם ביטול תושבות? האם מישהו נקלע במכשולים אחרים? (חשבנו הרבה על עניין ביטול התושבות. גם אם פתאום אחרי משאלת לב של שנים נחליט שאנחנו משום מה רוצים לחזור ארצה - הסכום של הפדיון בשביל להחזיר את הזכויות שלו בתור תושב חוזר יהיו פחות מחודשיים שלושה של אי תשלום של הביטוח הלאומי, אז זה עדיין משתלם לנו).

מיסוי כפול -
גם אם נבטל את התושבות שלו, הבנתי שעסקים שמתבצעים בארץ עדיין דורשים מיסוי בארץ. איך זה עובד עם רשות המסים הקנדית? האם יש צורך בשני רואי חשבון אחד בארץ ואחד בקנדה? האם אפשרי למצוא מישהו טוב שיכול לעזור בשני המקומות?

תודה רבה לכולכם!

נוזאתי

New member
מניסיון אישי

אני עברתי עם העסק שלי לקנדה והלקוחות שלי כולם ישראליים. אני אסביר רק מתוך ניסיון ואציין שלא שילמתי הון לביטוח לאומי...
לפני שעברתי וידאתי שלרו"ח יש ניסיון עם לקוחות מחו"ל. יידעתי את הלקוחות על המעבר ועבדתי עם חשבונית אינטרנטית (זה רק נוחות, עוד לא לשאלה עצמה).
ביטלתי את התושבות חצי שנה (פחות או יותר) אחרי המעבר ולאחר מכן התבקשתי לשלם 10 ש"ח לחודש לביטוח לאומי (לא יודעת על מה, לא התווכחתי).
לא הייתה שום בעיה לבטל את התושבות ונראה שישראל עשתה זאת בשמחה. מילאנו טפסים כשהיינו פה וצירפנו מכתב, אבל אמא שלי העבירה את החומר לביטוח לאומי מתוך ישראל ולא מקנדה (לא יודעת אם זה עוזר או לא).

לגביי מיסוי כפול - אין דבר כזה, אין מיסוי כפול אבל יש מיסים שנראים כפולים וזאת בשל ההבדל במערכות המיסוי (שוב, בישראל ביטוח לאומי נפרד ממס הכנסה ולכן יש תשלום לכל גורם, מה שלא קורה בקנדה). אני מחזיקה רו"ח בשני המקומות והעלות המקומית זולה כיוון שאני מעבירה את כל החומר מסודר ואז הוא מעביר לרשות פה...

יצא ארוך אבל אחרי שנה וחצי, מסיבות שונות, החלטתי לסגור את העסק בישראל ולפתוח בקנדה, אני בתהליך אז עוד לא יכולה לשתף בחוויה אלא רק להגיד שאת הסגירה בישראל יעשה עבורי הרו"ח בלי בעיה (שאלתי אותו) כולל דו"ח אחרון בשנת המס הבאה.

בהצלחה ותמיד כדאי לדעתי לפנות לרו"ח שמכיר קצת את העבודה מול חו"ל.

forgotmyname

New member
אוקי, המון המון תודה!

הבנתי שמבחינת מיסוי אמורים לשלם מס על הכנסות שמקורן בישראל (אני מניחה כאילו לקוחות ישראלים?) האם אז זה לא יוצא כפול? גם לישראל וגם לקנדה?
&nbsp
אתחיל לחפש רואה חשבון שמכיר את חוקי המיסוי גם בקנדה, או לפחות יודע איך לעבוד עם יורדים מהארץ.
תודה רבה!

למעלה