מיסוי על נכסים בארץ בזמן שחיים בארה"ב

gilo12

New member
מיסוי על נכסים בארץ בזמן שחיים בארה"ב

הי, אשמח אם תוכלו לשפוך אור על נושא המיסוי על נכסים בארץ בזמן שחיים בארה"ב. האם מישהו מחזיק דירה ומשכיר אותה בארץ, בזמן שחי בארה"ב, ויכול להגיד לי האם יש לשלם על כך מס בישראל/ בארה"ב וכמה? תודה!

Boston Guy

New member
התשובות בפורום השני לא עזרו להבין שצריך עוד אינפורמציה?

אם לא תעזור לנו להבין מה זה "חי בארה"ב" - באיזה סטטוס הגירתי - לא תוכל לקבל תשובה מדוייקת לשאלתך.
אתה אזרח ארה"ב?
בעל גרין קארד?
בעל ויזה? איזו ויזה יש לך (אות ומספר)?

gilo12

New member
ויזה J או ויזה L

אנחנו זוג עם ילד אחד. נקבל ויזה L או J.
לאישתי תהיה ויזה J1
ולי תהיה ויזה J2 אלא אם המעסיק שלי יסכים לתת לי ויזה L1B או L1A זה עדיין בבדיקה.

Boston Guy

New member
שתי שאלות, אם כך:

1. של מי הדירה בישראל: שלך, שלה - או של שניכם? כלומר - מי הוא זה שהנכס המניב בבעלותו?
2. לאיזו קטגוריה ויזת ה J1 של אישתך שייכת? איזה סוג מוסד מוציא לה את טופס ה DS שאיתו היא תלך להוציא את הויזה הזו (אוניברסיטה, בית חולים, מוסד מחקר, חברה מסחרית, בית ספר שבו היא הולכת לעבוד כמורה וכיוצ"ב), ומהו מקור המימון (מילגת לימודים פנימית, מלגת לימודים חיצונית, מלגת מחקר כזו או אחרת - או שזו בכלל עבודה בשכר)?

מחוייבויות המס שלכם בשני הצדדים (גם מכיוון מס הכנסה של ישראל וגם מכיוון מס הכנסה של ארה"ב) לגבי דמי השכירות שיתקבלו על הנכס תלויות בתשובות לשאלות האלו.

gilo12

New member
תשובה

1. הדירה על שנינו
2. J1 היא מקבלת מאוניברסיטה. מקור המימון יהיה מלגת לימודים פנימית וחיצונית, שאם יתאפשר היא גם תעבוד בשכר בהמשך.

Boston Guy

New member
זה משהו קיים, או שאלות תאורטיות?

האם יש לכם טופס DS חתום בידיכם מהאוניברסיטה - או שאתה מדבר על תרחיש תאורטי?
ואם יש טופס DS - לכמה שנים הוא (מה בדיוק כתוב שם)?

לגבי ויזת ה L - שם אני מבין ממה שאתה כותב שזה עניין תאורטי לגמרי, כרגע.

gilo12

New member
תגובה

זה התרחיש שאליו אנחנו מכוונים.
עדיין אין לנו טופס DS אבל זה יקרה בחודשים הקרובים. אנחנו מכרנו נכס לא מזמן ומתלבטים אם לקנות אחד אחר במקום, אם זה שווה את ההתעסקות והמיסוי בזמן שאנחנו רחוקים. או לחכות שנחזור.
קבלת הויזת J בשביל פוסט דוקטורט היא בסבירות מאוד גבוהה ממה שאנחנו מבינים.
קבלת הויזה L היא בסבירות יותר נמוכה אבל עדיין קיימת בשבילנו.

John the Savage

New member
בדיוק אותה תשובה כמו בפורום השני, אבל הפעם עם אייקונים!

קודם כל, תלוי מה הסטטוס שלכם בארה"ב. אם לדוגמה מגיעים לארה"ב כפוסטדוק עם ויזה J1/2, בשנתיים הראשונות נחשבים ל-Non-Resident Alien, שזה אומר שאין צורך לדווח על הכנסות מחוץ לארה"ב.

ברגע שאתה נחשב לתושב ארה"ב מבחינת מס, אתה צריך לדווח גם על הכנסות מחוץ לארה"ב, כולל שכר דירה. במקרה כזה, תשלם על הדירה מס הכנסה פדראלי ומס לסטייט בהתאם לדירוג המס שלכם, בדיוק כמו כל הכנסה אחרת.

gilo12

New member

לאישתי תהיה ויזה J1
ולי תהיה ויזה J2 אלא אם המעסיק שלי יסכים לתת לי ויזה L1B או L1A זה עדיין בבדיקה.

למעלה