מיסטיקה היא מיסתורין, עד שיוכח אחרת

ranch1989

New member
מיסטיקה היא מיסתורין, עד שיוכח אחרת

היי כולם - קוראים לי ערנ,
אני סטודנט למדעי המוח באונ' ת"א - ומריץ ניסוי קליל.
אשמח אם תקחו בו חלק. לצערי, איני יכול לפרט את מטרת הניסוי, אך לאחר הממצאים אשמח לשתף את חברי הפורום.
אני בטוח שתמצאו את המחקר רלוונטי ומרתק.
המון תודה:

http://goo.gl/forms/6AGWUXBBDy

למה מיסתורין?

ראשית כל הניסוי שלך רוצה את האיימל שלנו-החכמים לא יעזו לשלוח לך את האיימל שלהם.
שנית -מהיכן קבעת שהמיסטיקה היא מסתורין עד שיוכח אחרת?

אם אתה חדש בפורום ובכלל בעולם המיסטיקה אתה כלל לא יודע שהאנשים של היום
נסמכים על מסמכי העבר מאותו היסטוריה שאבדה לאנושות ואולי בכוונה
לאנשים הכל הניו-אייג' והם לא צריכים הוכחות בקשר למיסטיקה
הם פשוט לומדים מחדש ומחזירים לאנושות את המיסטיקה
שזה עולם שלם.

מכוון שאין סיכוי שאני יתן לך את האיימל שלי ,מתוך סקרנות מה רשום בניסוי?

ranch1989

New member
היי

אכן, השאלון הראשון מבקש כתובת דוא"ל פעילה, היות והניסוי מחולק לשני חלקים - בהפרש של כשבוע זה מזה.
לגבי המיסתורין. בקרב הקהילה המדעית מתייחסים לכל דבר שלא נדגם בכלים מדעיים (תקפים ומהימנים) והניב ממצאים מובהקים (סטטיסטית) - כמיסתורין ומיסטיקה.
לפעמים זה גורם לחוקרים להתעלם מכל מה שלא הוכח כבר כמדעי - ולדעתי זה פספוס גדול של מטרת המדע.
הרי בעבר, ברקים נחשבו לזעם האלים - עד שהובן שהם נובעים מהפרש מתחים בין חלקיקים באטמוספירה לבין הקרקע - וכן הלאה.
איינשטיין, למשל, היה נשמע מיסטיקן מטורף עם חיבה הזויה למדע בדיוני - עד שננצפה שהמרחב אכן יכול להתעקם בתגובה לכוח משיכה (התצפית של הטיית האור המוחזר מכוכבים בעת ליקוי חמה).
לכן, חשוב שלא לזנוח תחומים שמוגדרים היום כמיסטיקה. הרי כל דבר שהמדע מוכיח, היה רגע לפני כן מיסטיקה.
המדע נובע וצומח מהמיסטיקה. אין למדע קיום בלעדיה.
אני מבין את החשש שלך מלהזין כתובת מייל (למרות שבאמת אין לנו כוונה לעשות בה שימוש מעבר לשליחת השאלון השני).
אם תהיה מעוניין להשתתף בניסוי - תוכל למלא את השאלון ולהזין אפילו סתם מספר סידורי כלשהו כדי שנוכל לצמד בין השאלון הראשון לשני. אולם, אצטרך שבעוד כשבוע תשלח לי הודעה בפרטי לשלוח לך את החלק השני. אחרת לא תהיה לי דרך להעביר לך אותו.

לגבי המחקר הנוכחי, בלי קשר לאם תבחר להשתתף בו או לא, אשמח מאוד לשתף אותך בהליך וממצאים - אולם רק לאחר שנחתום את הרצת הניסוי (בעוד כשבועיים).

בגדול, המחקר חורג מעט מתחום המחקר הטבעי שלי.
בתחום חקר המוח, אני משלב בין פסיכולוגיה וביולוגיה.
אני לוקח חלק בפרוייקט במעבדתו של פרופ' נתן דסקל מהפקולטה לרפואה באונ' תל אביב.
המעבדה בוחנת את השפעותיו של ליתיום על ביטוי תעלות נוירונליות, בתקווה להטיל קצת אור על המנגנונים שהופכים את ליתיום לתרופה כ"כ יעילה עבור הפרעות "נפשיות" דוגמת מאניה-דיפרסיה ואחרות.
במילים אחרות, כיום ליתיום הוא תרופת פלא, ממש כישוף.
אנחנו לא נרתעים מהמיסטיקה הזו - ועם הרבה אמביציה נהפוך אותה למדע ונוכל להפיק מהידע כלים חשובים לעתיד.

ואולי סתם יעניין אתכם (כי אותי זה מרתק),
יש עוד מספר תחומים שעד היום נחשבו בעיני רבים למיסטיקה לא מבוססת - אבל נחקרים היום באופן רציני ומעמיק.
דוגמא לכך אפשר לראות אצל מכון הולצמן לאבחון בקריאה בכף היד או במחקרים רבים על טלפתיה.

צריך לפרק את המחסומים והעוינות בין הקהילה המדעית לקהילת המיסטיקנים.

בסופו של יום, כולנו עוסקים באותו הדבר ושואפים לאותו הדבר :)

חג שבועות שמח!

רחל מזל

New member

אני מסכימה עם כל הכתוב
בברכה, רחל

מצאתם הוכחות /אנשים?

אני לא מתכוון לכל מיני אנשים שטוענים לכוחות מיסטיים

אני מתכוון לאנשים שסיפרו לכם על דברים שקרו ולא הבינו איך?
טלפתיה,ראיה מרחוק,מסע אסטרלי חוץ גופני,חיזוי העתיד,כל מיני ניסויים בתת מודע?

Nachmanides

New member
החקירה המדעית אינה דוחה טענות רק משום שאין להן הסבר מדעי לפי

שעה, שהרי תופעות טבע לא מעטות היו נטולות הסבר מדעי לכשנצפו לראשונה

החקירה המדעית דוחה רק טענות בנוגע ל"חוויות אישיות" אשר "משום מה" אינן reproducible בתנאים מבוקרים

הנה מאמר של פאראפסיכולוגית מפורסמת, Susan J. Blackmore, אשר התפכחה וחצתה קווים, בנוגע לממצא העקבי היחיד שמצאה בתחום הפאראפסיכולוגיה...

Nachmanides

New member
כתבת "איינשטיין, למשל, היה נשמע מיסטיקן מטורף עם חיבה הזויה

למדע בדיוני - עד שננצפה שהמרחב אכן יכול להתעקם בתגובה לכוח משיכה (התצפית של הטיית האור המוחזר מכוכבים בעת ליקוי חמה).
לכן, חשוב שלא לזנוח תחומים שמוגדרים היום כמיסטיקה. הרי כל דבר שהמדע מוכיח, היה רגע לפני כן מיסטיקה. המדע נובע וצומח מהמיסטיקה. אין למדע קיום בלעדיה..."

ובכן, אינשטיין לא היה מיסטיקן הזוי.
הרעיונות המהפכניים שלו "התבשלו" במוחו לאור מספר תצפיות ותגליות בכמה העשורים שקדמו לשנת הפלאות (Annus mirabilis, שנת 1905, השנה בה פרסם אינשטיין ארבעה מאמרים שהפכו את הפיסיקה על פניה, מאמר על האפקט הפוטואלקטרי, מאמר על התנועה הבראוניאנית, מאמר על יחסות מיוחדת, ומאמר על אקוויולנטיות שבין מאסה לבין אנרגיה).
ממצא חשוב שדחף להגות מתמטית טהורה אודות מהירות האור ויחסות מיוחדת, היתה מסקנת הצמד Michelson–Morley ב- 1887, כי אתר (ether) אינו קיים.
ממצא חשוב שקדם עוד יותר ואשר הביא לתחושה כי הגרביטציה הניוטוניאנית אינה פתרון שלם, היה כי מסלול מרקורי סוטה בשיעור זעיר אך לא מוסבר, מן החישוב המתחייב מן הגרביטציה הניוטוניאנית.
פיתוח היחסות הכללית הושלם רק ב- 1915, החישובים על פי יחסות כללית (המרחב "מתעקם" בקרבת מאסה גדולה) עמדו בהתאמה מצויינת עם התצפיות על מרקורי, ואומתו באופן "מוחץ" בתצפית שנערכה בעת לקוי חמה מלא בברזיל בסוף מאי 1919

לדעתי, חקירה מדעית - אדישה למיסטיקה.
התהייה המיסטית היחידה שאני יכול להעלות על הדעת היא האם קיים קשר נסתר הכרחי בין הקבועים הפיסיקליים השונים, אשר הודות לו (הודות לקשר נסתר כביכול שכזה) - התאפשרו חיים "תבוניים" כאן...

Nachmanides

New member
...ואם קיים קשר נסתר הכרחי כזה, אזי עולה מחשבה "מהפכנית" כי

אולי היקום "נברא" לתכלית כלשהי.
אישית, אינני סבור כי ליקום יש "תכלית" כלשהי, ומשוכנעני כי אין קשר נסתר הכרחי בין הקבועים השונים...

niva99

New member
ליתיום והשפעתו? אם כך ההרצאה הבאה תעניין אותך

niva99

New member
זה כל כך מדעי - לכן נשמע לי מופרך לגמרי היחוס למיסטיקה

ועוד באקדמיה...
הזוי.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ranch1989

New member
תודה לכולם על התגובות וההתעניינות

לצערי איני יכול כרגע להגיב לכל התגובות שנרשמו באופן פרטני.
אני רק רוצה הלבהיר את כוונתי.
כשאני אומר מסטיקה - אני מתכוון לכלל התופעות שטרם נחקרו באופן אמפירי.
משמעות הדבר היא, למשל, שאם אני שואל שאלות אודות ליתיום - וטרם עיבדתי סטטיסטית את הממצאים שלנו המעבדה, התחום אותו אני חוקר הינו בגדר מיסטיקה.
המושג מיסטיקה, מבחינתי, מסמל מכרה זהב של ממש. מאגר עצום של סימני שאלה שרק ממתינים שמישהו יתעניין בהם.

שוב, המון תודה על התגובות (אגב, שמרתי את הקישור לסרטון בטד ומקווה לצפות בו בקרוב..).
שבוע נעים שיהיה!
ערנ :)

למעלה