היי
אכן, השאלון הראשון מבקש כתובת דוא"ל פעילה, היות והניסוי מחולק לשני חלקים - בהפרש של כשבוע זה מזה.
לגבי המיסתורין. בקרב הקהילה המדעית מתייחסים לכל דבר שלא נדגם בכלים מדעיים (תקפים ומהימנים) והניב ממצאים מובהקים (סטטיסטית) - כמיסתורין ומיסטיקה.
לפעמים זה גורם לחוקרים להתעלם מכל מה שלא הוכח כבר כמדעי - ולדעתי זה פספוס גדול של מטרת המדע.
הרי בעבר, ברקים נחשבו לזעם האלים - עד שהובן שהם נובעים מהפרש מתחים בין חלקיקים באטמוספירה לבין הקרקע - וכן הלאה.
איינשטיין, למשל, היה נשמע מיסטיקן מטורף עם חיבה הזויה למדע בדיוני - עד שננצפה שהמרחב אכן יכול להתעקם בתגובה לכוח משיכה (התצפית של הטיית האור המוחזר מכוכבים בעת ליקוי חמה).
לכן, חשוב שלא לזנוח תחומים שמוגדרים היום כמיסטיקה. הרי כל דבר שהמדע מוכיח, היה רגע לפני כן מיסטיקה.
המדע נובע וצומח מהמיסטיקה. אין למדע קיום בלעדיה.
אני מבין את החשש שלך מלהזין כתובת מייל (למרות שבאמת אין לנו כוונה לעשות בה שימוש מעבר לשליחת השאלון השני).
אם תהיה מעוניין להשתתף בניסוי - תוכל למלא את השאלון ולהזין אפילו סתם מספר סידורי כלשהו כדי שנוכל לצמד בין השאלון הראשון לשני. אולם, אצטרך שבעוד כשבוע תשלח לי הודעה בפרטי לשלוח לך את החלק השני. אחרת לא תהיה לי דרך להעביר לך אותו.
לגבי המחקר הנוכחי, בלי קשר לאם תבחר להשתתף בו או לא, אשמח מאוד לשתף אותך בהליך וממצאים - אולם רק לאחר שנחתום את הרצת הניסוי (בעוד כשבועיים).
בגדול, המחקר חורג מעט מתחום המחקר הטבעי שלי.
בתחום חקר המוח, אני משלב בין פסיכולוגיה וביולוגיה.
אני לוקח חלק בפרוייקט במעבדתו של פרופ' נתן דסקל מהפקולטה לרפואה באונ' תל אביב.
המעבדה בוחנת את השפעותיו של ליתיום על ביטוי תעלות נוירונליות, בתקווה להטיל קצת אור על המנגנונים שהופכים את ליתיום לתרופה כ"כ יעילה עבור הפרעות "נפשיות" דוגמת מאניה-דיפרסיה ואחרות.
במילים אחרות, כיום ליתיום הוא תרופת פלא, ממש כישוף.
אנחנו לא נרתעים מהמיסטיקה הזו - ועם הרבה אמביציה נהפוך אותה למדע ונוכל להפיק מהידע כלים חשובים לעתיד.
ואולי סתם יעניין אתכם (כי אותי זה מרתק),
יש עוד מספר תחומים שעד היום נחשבו בעיני רבים למיסטיקה לא מבוססת - אבל נחקרים היום באופן רציני ומעמיק.
דוגמא לכך אפשר לראות אצל מכון הולצמן לאבחון בקריאה בכף היד או במחקרים רבים על טלפתיה.
צריך לפרק את המחסומים והעוינות בין הקהילה המדעית לקהילת המיסטיקנים.
בסופו של יום, כולנו עוסקים באותו הדבר ושואפים לאותו הדבר
חג שבועות שמח!