מיסים, גרין קארד ו re-entry permit

iralo

New member
מיסים, גרין קארד ו re-entry permit

בעודי מחפשת כרטיסים לאזור ניו יורק ומתייעצת עם חברים שכבר עשו את הצעד שאנחנו עומדים לעשות בעוד פחות מחודש, אחד מאותם החברים פתאום שואל אותי אם הגשנו טפסי מס.
כמה שעות אחרי השיחה הזאת פתאום נתקפתי פאניקה - האם בעצם היינו בכלל צריכים להגיש את הטפסים?
מצד אחד יש בידינו גרין קארד, אך מצד שני טרם הונפקו עבורנו מספרי סושיאל סקיוריטי (וזה למרות שבטפסים שמילאנו לקראת הראיון בארץ, סימנו כי ברצוננו שהם יונפקו עבורינו. הבן התינוק שלנו דווקא קיבל מיד...)
בכל אופן כרגע אני ממש זקוקה או להרגעה או לפתרון - מה עלינו לעשות עכשיו?
בכל מקום אני קוראת שאם בידינו גרין קארד זה אומר שאנחנו תושבי ארהב לצורך מס בלי קשר למקום המצאנו בעולם ואי תשלום המיסים בזמן היעדרות מארהב מהווה הכרזה מצידנו כי אנחנו מוותרים על מעמדנו כתושבי ארהב (או משהו כזה)
אז פתאום אני מלאת חששות שמא יעשו לנו בעיות בכניסה בעוד פחות מחודש!
האם יש דרך למלא את טפסי המס האלה עכשיו? האם בכלל יש צורך? האם יכולתי בכלל למלא אותם בלי מספרי סושיאל סקיוריטי?

לא יודעת אילו פרטים יכולים להיות רלוונטיים, אבל בכל מקרה למי שלא מכיר את הסיפור שלנו רק אציין:
זכינו ב dv-2015, קיבלנו ויזות הגירה (dv) ונכנסנו איתן לפני שנתיים לארה״ב. שהינו שם כחודש וחצי אשר במהלכם ביקשנו (וקיבלנו) reentry permit. הגרין קארד הגיע לכתובת של דודים שלי כמה חודשים אחרי שכבר יצאנו מארהב והם הביאו אותו איתם בביקור שעשו בארץ, אנחנו לא נכנסנו לארה״ב מאז כלל. הביקור ההוא היה הראשון והיחיד עבור שנינו מאז ומעולם.

אשמח לכל הרגעה או פתרון למצב

usaalltheway

New member
לא נראה לי שזאת תהיה בעיה

אבל חפשי באינטרנט עו״ד (או יותר טוב-מחברים, כי יש עו״ד שהם די שכונה ולכן חשוב עו״ד מומלץ) לענייני מסים ו/או הגירה ותתייעצי איתו. זה מעבר גדול עם המון כסף ולכן לדעתי שווה להשקיע כמה מאות דולרים לקבל ייעוץ מעו״ד שיעזור לך עם ענייני המס.

John the Savage

New member
בלי פאניקה, יש בריטניקה

קודם כל, מכיוון שכבר קיבלתם גרין קארד, אתם אכן אמורים להגיש דו"ח מס על הכנסותיכם העולמיות, ואפילו בזמן שאתם מחוץ לארה"ב על REP. וזה בתנאי שהכנסותיכם מעל הרף המינימלי לדיווח. הבשורה הטובה בעניין הזה היא שהיות ואתם הייתם מחוץ לארה"ב בזמן הזה, הייתם זכאים ל-foreign tax exclusion ו/או לפטור מכפל מס, ולכן יש סיכוי גבוה שלא הייתם חייבים מס בארה"ב. ואם אתם לא חייבים מס בארה"ב, לא תקבלו קנס על הגשה מאוחרת.

בשורה טובה נוספת היא שלא בודקים את הגשת המס שלכם בזמן הכניסה לארה"ב אחרי שחוזרים מ-REP. כן בודקים את הגשת המס של אנשים בזמן הגשת I131 לצורך קבלת REP, בהנחה שמדובר באנשים שכבר היו בארה"ב תקופה מסויימת והיו אמורים להגיש דו"חות מס לפני היציאה מארה"ב. בזמן שבוחנים את הבקשה, אם מדובר באנשים שדיווחו למס שהם non-resident או שלא הגישו דוחות מס בטענה שהם לא צריכים כי הם לא תושבים, זו סיבה לשלול את הבקשה ל-REP.

במילים אחרות, אם אתם לא יכולים להגיש טפסי מס כרגע כי אין לכם SSN, אין חובה לעשות את זה דווקא לפני הנסיעה. ברגע שתסדרו את ה-SSN, תגישו גם את הדיווח למס על הזמן בו הייתם בארץ.

iralo

New member
אם מה שאתה אומר נכון, זה אכן מרגיע

בעיקר הענין לגבי האי בדיקה בזמן הכניסה לארה״ב...

iralo

New member
אתה בטוח לגבי הענין הזה?

כי בתוך ה rep עצמו מוזכר ענין המיסים - נרשם שם כי אי דיווח לרשות המיסים בזמן היעדרות מארהב שווה ערך לויתור על המעמד הזה של תושב. אם הנושא לא נבדק בכניסה, למה זה מצוין שם?

האם תסכימי להעלות צילום ללא פרטים מזהים אני מעוניין ללמוד

יותר על המסמך הזה והאזכור שאמרת
תודה רבה מאוד
&nbsp
אשר

iralo

New member
מדובר בספרון שנראה זהה לדרכון (פרט לכך שרשום שזה לא דרכון)

עמוד הפרטים האישיים נראה זהה כמעט לחלוטין לעמוד הפרטים האישיים בדרכון, אז אין לי מה להעלות אותו
מעלה את עמודי המלל הכלליים של המסמך

John the Savage

New member
שימי לב למשפט המלא לגבי אי דיווח מס

"considering the filing of a nonresident alien tax return or the non-filing of a tax return because he or she is a nonresident alien"

במילים אחרות, אומרים שם שאם את ממלאת את דיווח המס שלך בתור לא תושבת, או לחלופין לא מגישה דו"ח מס בטענה שאת לא תושבת, את בעצם מוותרת על התושבות שלך. החלק "because he or she is a nonresident alien" הוא משמעותי במשפט הזה. כלומר העניין כאן הוא הסיבה לאי ההגשה. את לא יכולה לטעון שאת לא צריכה להגיש דו"ח מס כי את לא תושבת, ואז לחזור לארה"ב ולחדש את רצף התושבות שלך.

iralo

New member
התשובות שלך מצליחות להרגיע אותי מעט

קשה לי לקרוא את הטקסט אס איז בלי שהמוח שלי מלביש עליו אוטומטית משמעויות ופרשנויות שונות המסתמכות על החששות שלי

Residency Starting Date under the Green Card Test

ברוכים הבאים ומזל טוב על הזכייה
1. נכון הוא שמי שמחזיק בגרין קארד -נחשב לצורכי מס כ US RESIDENT וככזה חייב בהגשה של דוחות מס. כאן אין ספק.
2. השאלה היא ממתי אדם מתחיל להיחשב ככזה.
לשמחתי הIRS פרסמו (מכוח הסעיפ בקוד) את תאריכי ההתחלה והסיום של תושבות לצורכי מס.
הנה הלינק:
https://www.irs.gov/individuals/international-taxpayers/residency-starting-and-ending-dates

המקטע הרללוונטי עבורך הוא זה:

Residency Starting Date under the Green Card Test
If you meet the green card test at any time during a calendar year, but do not meet the substantial presence test for that year, your residency starting date is the first day in the calendar year on which you are present in the United States as a lawful permanent resident (the date on which the United States Citizenship and Immigration Services (USCIS) has officially approved your petition to become an Immigrant).
If you receive your green card abroad, then the residency starting date is your first day of physical presence in the United States after you receive your green card. You may elect to be treated as a resident alien for the entire calendar year if you were a Lawful Permanent Resident of the United States at any time during the calendar year.

כלומר -ב2017 כאשר את תגיעי בסופה
ולכן מבחן תושבות על פי
substantial presence test אינו רלוונטי אלא רק מבין הגרין קארד הוא הרלוונטי
ומתי תושבות לצורכי מס על פי מבחן קבלה של תושבות קבע מתחילה?
then the residency starting date is your first day of physical presence in the United States after you receive your green card

הנה כי כן -ביום הראשון לשהות הפיזית לאחר קבלת הגרין קארד.

כעת -קראתי שרשמת שבעבר קיבלתם ויזת הגירה שאיתה נכנסתם. קראתי גם את תשובתו של חברי גון שהזכיר מונח הגירתי שאני לא מכיר בשם REP
הכללים באתר של הIRS ברורים. החלק שחסר לי הוא החלק ההגירתי
שימי לב שהם עושים שימוש במונח
GREEN CARD
1. האם כאשר קיבלתם את אותה ויזה (אולי השם שלה זה REP) - זה נחשב קבלה של גרין קארד?
אני מוכן אישית להגן על עמדה לפיה רק החל משילוב של שני מרכיבים תיפרס מעלייך רשת המס האמריקאית
- קבלה של גרין כארד
-נוכחות פיזית
כדי להיות בית שמאי אני מציע רק לבדוק את המשמעות המשפטית של הויזה הזאת שקיבלת בביקור הקודם -האם המשמעות שלה היא קבלה של כל זכות המוקנית למי שכן מחזיק בתושבות קבע
כן או לא
קיבלתם הזדמנות נפלאה -תהנו מכל רגע

ונראה שאני אכין צק ליסט כזה שכדאי לכל מהגר להכיר
וגם תוכלי לקרוא קצת פוסטים בנושא בבלוג המקרטע שלי
ashertouriel.com

אשר טוריאל רו"ח (משפטן)

John the Savage

New member
REP = Reentry Permit

לפי התאור שהם נתנו, בשנת 2015 הם קיבלו ויזת הגירה ונכנסו איתה לארה"ב.

בזמן הכניסה לארה"ב עם ויזת הגירה, מקבלים חותמת I551 על הדרכון, כלומר גרין קארד. לצורך העניין הזה לא רלוונטי מתי קיבלו את הגרין קארד בצורת כרטיס נפרד, משום שהחותמת של I551 על הדרכון הופכת אותם ל-LPR (תושב קבע) לכל דבר.

במילים אחרות, בשנת 2015 הם שהו חודש וחצי פיזית בארה"ב לאחר קבלת הגרין קארד, כך שהתושבות לצורך IRS כבר החלה אז. קבלת ה-REP מאפשרת להם לחזור לארה"ב לאחר נסיעה של מעל שנה. זה לא משנה מבחינת חובת הדיווח למס.

iralo

New member
בדיוק ככה

נכנסנו עם ויזת הגירה ומרגע החתמתה אנחנו נחשבים תושבי ארהב. ויזת הגירה חתומה מהווה גרין קארד זמני לשנה (למקרה ולא מקבלים את כרטיס הפלסטיק בזמן)

iralo

New member
לדעתי מה שג׳ון כותב זה נכון

נכנסנו עם ויזת הגירה ומרגע החתמתה אנחנו בעצם נחשבים תושבים.
למחזיק בגרין קארד אסור לצאת מגבולות ארהב למשך למעלה משנה, אחרת זה נחשב כוויתור על התושבות ולכן מי שנזקק לשהות ארוכה יותר מחוץ לארה״ב, מבקש reentry permit - REP.
לכן נראה שלפי מה שאתה אומר ולפי הלינק שצירפת כאן, אנחנו בהחלט עונים על הקריטריונים של תושבים לצרכי מס... אז מה בעצם כרגע המשמעות של העובדה שלא הגשנו (שילמנו?) מיסים בשנתיים האחרונות?

התייחסות

אני אעשה DRILL DOWN ואוסיף לינקים לחקיקה מעבר לאתר של הIRS
כדי שננסה לקבל תמונה דווקא בתחומים שאיני מבין בהם
מתי אדם נחשב
lawful permanent resident
&nbsp
בלינק כאן הסעיפ קובע ממתי התושבות מתחילה לאדם שיש לו
e lawful permanent resident
&nbsp
https://www.law.cornell.edu/cfr/text/26/301.7701(b)-4
&nbsp
הוא ארוך אז אביא מקטע רלוונטי:
&nbsp
(a)First year of residency. An alien individual who was not a United States resident during the preceding calendar year and who is a United States resident for the current year will begin to be a resident for tax purposes on the alien's residency starting date. The residency starting date for an alien who meets the substantial presence test is the first day during the calendar year on which the individual is present in the United States. The residency starting date for an alien who meets the lawful permanent resident test (green card test), described in paragraph (b)(1) of § 301.7701(b)-1, is the first day during the calendar year in which the individual is physically present in the United States as a lawful permanent resident.
&nbsp
וכאן -יותר חשוב הסעיף מסביר על מבחן התושבות קבע:
https://www.law.cornell.edu/cfr/text/26/301.7701(b)-1
&nbsp
הסעיף ארוך אז אביא מקטע רלוונטי:
(b)Lawful permanent resident -
&nbsp
(1)Green card test. An alien is a resident alien with respect to a calendar year if the individual is a lawful permanent resident at any time during the calendar year. A lawful permanent resident is an individual who has been lawfully granted the privilege of residing permanently in the United States as an immigrant in accordance with the immigration laws.
&nbsp
כאן כבר מתחיל החלק שבו אין לי תשובה כי זה לא התחום שלי
אם השואלת הראשונה קיבלה את הסטטוס הזה בכניסה על ידי החתמה של הדרכון
ולפני האקט של קבלת הכרטיס בפועל
אז היא כן נחשבת אז תושבת לצורכי מס.
השואלת המקורית הייתה נוכחת ב2015 ומאז לא נכחה
מתשובתו של גון אני למד שהחתמה על הדרכון בכניסה הראשונה -היא שמפעילה את הסטטוס.
אז אם כך -היא הייתה תושבת לצורכי מס דאז
&nbsp
ואותו כנל ביחס לשואלת הנוכחית ואף ביתר שאת -אם השואלת הנוכחית הייתה בארהב
גם כלא תושבת קבע והפיקה הכנסות -חייבת בדיווח
&nbsp
אם לא הוגשו דוחות
צריך לבדוק האם יש חשבונות בנק זרים
האם יש הכנסות זרות
כדי לנסות ולבדוק האם זה נכנס לאחד ממסלולי הגילוי מרצון הקיימים
&nbsp
תודה ולמדתי הרבה
&nbsp
אשר טוריאל (רו"ח) משפטן
&nbsp
&nbsp
&nbsp

iralo

New member
בשורה התחתונה נראה כי אנחנו אכן נחשבים תושבים גם לצרכי מס

אז מה בעצם המשמעות של אי הגשת דוחות של שנתיים? האם בכלל הייתה בידינו האפשרות להגישם בלי סושיאל סקיוריטי נמבר ובלי שעבדנו ולו חלקיק שניה בארה״ב?
האם בשלב זה יש משהו שאנחנו יכולים לעשות כדי לתקן את זה? והאם בכלל צריך לתקן משהו טרם הכניסה לארה״ב?

מבחינת הכנסות המצב שלנו פשוט למדי... משכורת של שכיר במשרה מלאה (בעלי) ומשכורת שכיר נוספת במשרה חלקית מינוס (אני). אין איזו דירה שמניבה שכירות, אין חשבונות זרים, אין הכנסות צדדיות מעיסוקים אחרים מעבר לשעות העבודה, לא פדינו קרן השתלמות ולא קיבלנו פיצויים או משהו כזה בשנים האחרונות... ממש כלום. הכי סטנדרטי ומשעמם שרק אפשר.

מספר שאלות בבקשה

1. תוכלי בבקשה לומר:
- מתי נכנסתם לארהב
-מתי קיבלתם את הסטטוס
2. אני מבין שאתם שכירים -אני גם מבין שאלו הכנסות שהופקו בארץ? (אני רק מנסה לאשר שההכנסות הופקו בתקופה שהייתם בישראל (טופס 2555)
3. אם סוכמים את יתרת הנכסים הפיננסים שלכם ("נכס פיננסי זה שם כולל לחשבונות בנק, קופות גמל, השתלמות, פנסיה, מניות ןעוד) -האם היתרות עברו את סה"כ ה 10000 דולר (FBAR) -כמובן חשבונות מחוץ לארהב
4. האם אתם בעלים של חברה שהתאגדה מחוץ לארהב (טופס 5471)
4. האם קיבלתם איזהשהם מתנות (טופס 3520)
5. האם העברתפ נכסים לחברה שהתאגדה מחוץ (טופס 926)
תודה
אשר
&nbsp

iralo

New member
מנסה לענות (כי אני ממש גרועה בעניינים פיננסיים
)

נכנסנו עם ויזות הגירה באוגוסט 2015. כמו שכבר הבהרנו קודם, החתמת הדרכון בעצמם מעניקה לנו את סטטוס התושבות.

אכן שכירים. מין הסתם שהגיחה ההיא שלנו לארה״ב הייתה מוגדרת כחופשה מהעבודה ולכן בעלי קיבל שכר גם על החודשים הנ״ל (מהמעסיק הישראלי כמובן). אני באותה התקופה עוד טרם חזרתי לעבודה מחופשת לידה, אז לי לא הייתה הכנסה דאז. כאמור לא קיבלנו מעולם משכורת ממעסיק בארה״ב.

בוודאי שעוברים את סך ה- 10K$ ואפילו די בקלות (אחרת זה היה יכול להיות די מגוחך מצידנו לנסות להעתיק את החיים שלנו לארה״ב בלי עבודה...)

לא בעלים של שום חברה בשום מקום בעולם ומעולם לא היינו. כמו כן לא העברנו שום נכסים לשום חברה באף מקום בעולם (למרות שחייבת להודות שאני לא ממש מבינה מה זה אומר...)

מה הכוונה מתנות? נראה לי שאני יכולה לענות שלא, לא קיבלנו.

ilanvag

New member
איך אין לכם חשבונות זרים? ברור שיש לכם...

חשבונות "זרים" - המשמעות של "זרים" היא מנקודת ראות אמריקנית, קרי חשבונות מחוץ לארה"ב.

יש לכם בישראל:
* חשבון עו"ש - אחד לפחות?
* פק"מ כלשהו במהלך השנתיים האחרונות?
* חשבונות ניירות ערך כלשהם - קרנות נאמנות או כל דבר אחר?
* חשבונות חיסכון לילדים?
* יש לכם לפחות קרן השתלמות אחת? (כתבת שלא פדיתם, משמע יש לכם לפחות אחת...)
* קרנות פנסיה ו/או תוכניות ביטוח מנהלים ו/או קופות גמל?

בהערכה גסה, מוכן להתערב שיש לכם לפחות 3-4 חשבונות מבין הסוגים הרשומים מעלה (וסביר שיותר) - משמע יש לכם "חשבונות זרים". עד כאן עובדות. עכשיו נראה מה המשמעות של זה.

השאלה המרכזית, כפי שאשר כבר כתב לכם, היא מהו הסכום המצטבר של סך החשבונות הללו במהלך השנה (שימי לב שלא מדובר על סוף השנה, כלומר לא הסכום ב-31 בדצמבר - אלא מסתכלים על הסכום הגבוה ביותר שהיה במהלך השנה).

אם הערך הכולל של כל החשבונות שלכם היה מעל 10,000 דולר (כלומר מעל 35,000 שקל), אזי הייתם צריכים להגיש מדי שנה טופס שנקרא FBAR. סביר להניח שסך החשבונות שלכם עבר את הסכום הזה - כמעט כל שכיר שעובד כבר כמה שנים בארץ, ויש לו חשבון פנסיה, קרן השתלמות, וחשבון עו"ש, עובר את הסכום הזה. ראי כאן אסמכתא:
https://www.fincen.gov/reporting-maximum-account-value

המסמך הבעייתי והמורכב יותר הוא זה שנקרא 8938. מכיוון שלא חייתם בשנים האחרונות בארה"ב, אזי הסף בשביל להגיש אותו הוא גבוה בהרבה - אם סך הנכסים היה מעל 400 אלף דולר בסוף השנה, או מעל 600 אלף דולר בכל יום שהוא במהלך השנה --
הסכומים הללו הם בהנחה ואתם מגישים דוחות מס במשותף (אם אתם מגישים בנפרד, יש סף אחר עבור כל אחד בנפרד). ראי פה לפירוט:
https://www.irs.gov/businesses/comparison-of-form-8938-and-fbar-requirements

בקיצור ובשורה התחתונה - בוודאות יש לכם חשבונות זרים (לפי הגדרת החוק האמריקני), ובוודאות די גבוהה שהייתם צריכים להגיש לפחות FBAR.

מהי המשמעות של זה שלא הגשתם ואיך לתקן את זה - אין לי מושג. נחכה שאשר יגיב.

iralo

New member
מצד אחד הלוואי שהיו לנו הסכומים של הסף השני שציינת...

מצד שני נשמע שמזל שאין לנו.

זאת הייתה שעת לילה מאוחרת כאן, אחרי יום ארוך, כמובן שהתכוונתי פרט לחשבונות הישראלים :)

מקווה שלאשר יהיו כמה מילות הרגעה עבורי...

למעלה