מיסים וחיילים משוחררים

Solario

New member
מיסים וחיילים משוחררים

שלום, השתחררתי לפני אולי 8-9 חודשים ואני עובד במקום עבודה מסודר. לוקחים לי מיסים, משהו כמו 700 שקל כולל ביטוח לאומי, מס הכנסה ובריאות ועוד כל מיני שטויות :) השאלה היא, האם אני כחייל משוחרר לא זכאי להנחה? אם אני מקבל משכורת של בסביבות ה 4500 ברוטו, כמה צריכים להוריד לי, אם בכלל. תודה רבה מראש!

MOTYP

New member
מיסים

כחייל משוחרר ששירת מעל שנה יש לך שתי נקודות זיכוי במס הכנסה. על הכנסה של עד 4500 אתה לא אמור לשלם מס הכנסה. אתה צריך לשלם כל חודש ביטוח לאומי וביטוח בריאות-לא קשור לקופת חולים. כדי לקבל את הזיכוי במס צריך לתת למעביד צילום של התעודת שיחרור שהוא יעביר למס הכנסה. הזיכוי תקף לעד שנתיים ממועד השחרור.

Solario

New member
שיט עליי........ אני משלם כמו גדול

בסביבות ה 400 שקל כל חודש למניאקים האלה. כלומר מגיע לי 400 כפול 9= 3600 שקל :) למי פונים, מה עושים? למס ההכנסה, או למעביד כדי לקבל זיכוי?

Solario

New member
אני מתכוון

בשביל לקבל את מה ששילמתי כבר, למי פונים? ואם איבדתי את התעודת שחרור שלי, למי פונים?

MOTYP

New member
תעודת שיחרור

אפשר להזמין העתק דרך האתר של אכ"א בקשר למיסים זה אמור להיות דרך המעביד אבל תדבר עם מס הכנסה וכנראה תקבל בסוף השנה את הכסף שלקחו לך.

אטל81

New member
בבירור שעשיתי לחבר התקשרתי

למס הכנסה ואמרו לי שם שמס הכנסה לוקחים ממשכורת של 4,900 ש"ח. והרי לחיילים משוחררים יש פטור ממס הכנסה לשנה (אם אני לא טועה), אבל אם לוקחים, ייתכן ויחזירו לך את העודף בסוף השנה, לקראת חודש דצמבר.

למעלה