מיסים לאזרח ארה"ב שחי בארץ

TBG17

New member
מיסים לאזרח ארה"ב שחי בארץ

שלום לכולם, מצטרף חדש לפורום.

אשתי אזרחית ארה"ב, אנו גרים בארץ והיא עובדת כאן (היא במעמד של אשרת שהיה ועבודה על בסיס היחסים שלנו). הזמן לגשת דו"ח מיסים בארה"ב מתקרב. אני יודע שיש הסכם למניעת כפל מס, לדעתי היא משלמת בארץ מיסים גבוהים ממה שתצטרך לשלם בארה"ב הברית. איך בדיוק נעשה הדיווח ומונעים תשלום כפול?

תודה מראש

John the Savage

New member
לאזרחי ארה"ב שחיים מחוץ לארה"ב

יש מספר קווי הגנה שמאפשרים בהרבה מקרים לשלם מעט מאד או אף כלום ל-IRS.

קודם כל, יש פטור על הכנסות מעבודה עד לסכום שכיום מגיע ל-104,100 דולר לשנה, וזה בתנאי שהיא לא היתה תושבת ארה"ב 330 יום ב-12 החודשים הקודמים. שנית, אם היא משתלמת מיסים בישראל, היא יכולה לעשות ניכוי ממס על המיסים האלו עבור ה-IRS. ולבסוף, על הכנסות כשכירה מחברות זרות (כלומר ישראליות), היא פטורה גם מתשלום על מיסי ביטוח לאומי אמריקאי ומדיקייר.

לגבי איך לעשות זאת, אפשר לפנות לרו"ח אמריקאי בישראל שיעשה את זה עבורכם. אם דו"ח המס מאד פשוט, אפשר גם לעבוד עם תוכנה כדוגמת טורבו-טקס. למיטב ידיעתי תוכנות המס הפופולריות יודעות לעשות את הדיווח המתאים עבור foreign income exclusion ו-foreign tax deduction.

ולבסוף, אם אתם מתעקשים למלא את הטפסים ידנית, הטופס הרלוונטי הוא טופס 2555 (או הגירסה המקוצרת של הטופס, 2555EZ, אם ההכנסה השנתית שלה מתחת ל-104,100 והיא עבדה בתור שכירה בלבד ולא כעצמאית), אותו יש לצרף לטופס 1040.

TBG17

New member
לצערנו הרב היא מרוויחה הרבה פחות מזה. בכל מקרה, ב 2017 עבדה

רק מספר חודשים. דווקא בארץ נראה שגבו ממנה מס הכנסה גבוה ביחס למשכורת.
דו"ח המס פשוט מאד, עובדת כשכירה ללא מקורות הכנסה אחרים.
הכוונה במיסי ביטוח לאומי אמריקאי, אני מניח, ל SS כן? זה משהו שהורידו לה ישירות דרך תלוש המשכורת פה בארץ. האם נקבל על זה החזר כאשר היא תגיש את דו"ח המס או שיש להגיש זאת בנפרד? במידה וזה בנפרד, האם דרך טורבו טקס ניתן לקבל החזר גם על SS?

מודה לך מאד על העזרה

John the Savage

New member
לא ברור לי, איזה מיסים הורידו לה מתלוש המשכורת פה בארץ?

הורידו לה מיסי ביטוח לאומי ישראלי, או מיסי SS אמריקאי? ואם השני, למה שיורידו לה מיסי SS אמריקאים מתלוש המשכורת בארץ?

החזרי כסף על ניכוי SS הם די נדירים כי בדרך כלל לא מנכים סכומים שלא אמורים לשלם. אז לא ברור לי למה הכוונה.

TBG17

New member
גם וגם וגם

מורידים לה ביטוח לאומי ישראלי (סכום זעום) ו SS אמריקאי (סכום משמעותי). אולי מאחר והיא עובדת בבית ספר אמריקאי אז מורידים לה גם SS?
אף פעם לא חשבתי על זה שלא ככה זה צריך להיות, מהיום הראשון זה הופיע לה בתלוש אבל עכשיו שאתה אומר, זה באמת נשמע לא הגיוני שמחייבים אותה על זה פה בארץ.
בנוסף, גם מס הכנסה ישראלי.

Boston Guy

New member
היא אכן עובדת במקום עבודה מאוד ייחודי בישראל

אם אתה מדבר על ה AIS (או הסניף הירושלמי שלו) - זה בהחלט "SPECIAL CASE". זה מוסד שנמצא "רגל פה ורגל שם" - ויש להם נהלים ייחודיים לתמיכה ב EX PATS. חלק מהצוות החינוכי שלהם מגיע לישראל לקדנציות של שנים בודדות, והנהלים שלהם בנויים לדאוג לכך שעבודה ב AIS לא תפגע בצבירת הוותק והזכויות של העובד ב SSA.

TBG17

New member
בקיאותך בהחלט מרשימה. אז אם ככה הכל בסדר ואין מה לעשות?

שתמשיך לשלם מס הכנסה בארץ, ביטוח לאומי ו SS בדיוק כמו שהורידו לה עד היום? (לדרגת מס אמריקאי אני מאמין שהיא לא תגיע בזמן הקרוב)
איך מבקשים החזר מס בארץ למישהו במעמד של אשרת שהייה? לדעתי היא שילמה יותר מידי בהתייחסות שנתית.
&nbsp
ושוב מודה לך מאד, ובכלל הפורום הזה מכיל אין סוף מידע חשוב ורלוונטי. יישר כוח

miado

New member
לפחות להגשה ראשונה מישראל, אולי כדאי להיעזר באיש מקצוע

כי גם אם הדו"ח קל למילוי יש "מוקשים" פוטנציאליים כמו קרן השתלמות.

יש סדרת מאמרים מקיפה בנושא הדו"ח השנתי לאזרחים אמריקאיים החיים בישראל בבלוג של המתורגמן הפיננסי (אין לי קשר אליו):
https://fintranslator.com/usa-tax/

TBG17

New member
תודה, בהחלט נקח זאת בחשבון לאור הבעיות שצצות עוד לפני ההתחלה

למעלה