מיסים על רווחים שנעשו באינטרנט בחו"

gallerypost

New member
מיסים על רווחים שנעשו באינטרנט בחו"

אהלן חברים. יש לי מספר שאלות : 1. הבנתי שאין צורך לשלם מיסים עבור רווחים שנעשו בחו"ל כרגע ובקרוב יהיה צורך, האם זה נכון ? 2. ברגע שיהיה צורך לשלם מיסים עבור רווחים שנעשו בחו"ל, האם יהיה מדובר על 25% או שיהיה מדובר על אחוזים רגילים שמשלמים למס הכנסה ? 3. האם זה נכון שאם אני משאיר את הרווח ששעשיתי בחו"ל בבנק בחו"ל, אז אני לא צריך לשלם עליו מיסים בארץ עד שאני מעביר אותו לארץ (כלומר אני אאלץ לשלם עליו מיסים רק ברגע שאני אעביר אותו מחשבון בחו"ל לחשבון בארץ) ? 4. האם בכלל יש חוק ישראלי לגבי רווחים באינטרנט (הכל מח"ל, שם אתר ישראלי) ? 5. האם יתכן בכלל שבינתיים לפי סטטוס בחוק הנוכחי יתכן שבכלל אין צורך לשלם מיסים בארץ על רווחי אינטרנט שנעשו בחו"ל ? תודה.

אני יכול לענות רק בצורה מאד כללית

לשאלות האלה. לא הוכל להעביר הרצאה על מיסוי בינלאומי אך אקח על עצמי את האתגר לחפש בזמן הקרוב קישורים ומאמרים על הנושא. קודם כל, כרגע בישראל אין מס על רווחים אלא על הכנסות. שנית, עד כמה שאני מבין, לפחות בעולם בו ניתן לנהל עסקים באינטרנט כמעט אין מדינה בעולם שאין בה מס על הכנסות. אם אתה מפיק הכנסות במדינה אחרת, ההכנסות האלה עשויות להיות חייבות במס הכנסה שם. קיימות אמנות בינלאומיות למניעת כפל מס ואמנות אלה מקטינות את הנטל, בכל מקרה ניתן לומר שעל אותה הכנסה לא תחוייב במס מלא פעמיים. מבחינת מיסוי, ישראל היא חלק מהעולם המערבי ולא צפויה כאן חקיקה פראית בנושא. אם שילמת מיסים במדינת חוץ, אתה אמור לקבל על כך אישור מאותה מדינה ותוכל להציגו לפקיד השומה בארץ, במסגרת הדו"ח השנתי שלך.

gallerypost

New member
אוקיי

השאלה היא אם בן-אדם עובד במדינה בחו"ל ולא בארץ אבל לא משלם במדינה הזו מיסים אלא משלם את המיסים בארץ, בקיצור ההכנסות שלו לא מהארץ אלא מחו"ל, האם הוא ישלם 25% מיסים עליהם או יותר ?

השאלה שלך מתאימה לפורום רוא"ח

סעיף 2 לפקודת מס הכנסה "מס הכנסה יהא משתלם, בכפוף להוראות פקודה זו, לכל שנת מס, בשיעורים המפורטים להלן, על הכנסתו של אדם, שנצמחה, שהופקה, או שנתקבלה בישראל ממקורות אלה: 1- עסק ומשלח יד הישתכרות או ריווח מכל עסק או משלח יד שעסקו בו תקופת זמן כלשהיא, או מעסקה או מעסק אקראי בעלי אופי מסחרי. 2-עבודה א-השתכרות או ריווח מעבודה, כל טובת הנאה או קצובה שניתן לעובד ממעבידו. תשלומים שניתנו לעובד לכיסוי הוצאותיו, לרבות תשלומים בשל החזקת רכב או טלפון, נסיעות לחוץ לארץ או רכישת ספרות מיקצועית או ביגוד, אך למעט תשלומים המותרים לעובד כהוצאה. שוויו של שימוש ברכב שהועמד לרשותו של העובד. והכל בין שניתנו בכסף ובין בשווה כסף, בין שניתנו לעובד במישרין או בעקיפין או שניתנו לאחר לטובתו. ב-שר האוצר באישור ועדת הכספים של הכנסת, יקבע את שוויו של השימוש ברכב שהועמד כאמור לרשות העובד. 3-בטל 4- דיבידנד,ריבית,והפרשי הצמדה דיבידנד, לרבות דיבידנד המשתלם מתוך ריווחי הון של חברה, ריבית, הפרשי הצמדה או דמי ניכיון. 5-גימלאות קיצבה, מלוג או ארנונה. 6-אחוזת בית וקרקע דמי שכירות, תמלוגים, דמי מפתח, פרמיות ורווחים אחרים שמקורם באחוזת בית או בקרקע או בבנין תעשיתי. בנה אדם אחוזת בית והשכירה וקיבל בעד ההשכרה דמי מפתח או פרמיה ואחר ההשכרה מכר אותה אחוזת בית לאחר, במישרין או בעקיפין, על פי ההסכם שנעשה בשעת ההשכרה או לפני כן , יראו את הקונה כאילו קיבל הוא ביום הקניה דמי מפתח או פרמיה באותו סכום. נעשתה הקניה תוך שנה לאחר ההשכרה יראו זאת כראיה לכאורה שאומנם היה הסכם כאמור. 7- נכסים אחרים הישתכרות או ריווח שמקורם בכל נכס שאינו אחוזת בית ולא קרקע ולא בניין תעשיתי. 8-חקלאות השתכרות או ריווח שמקורם בחקלאות, בעבודת אדמה, בייעור או בגידולי קרקע, לרבות שוויה של תוצרת המתקבלת בשל השימוש בהון , בנכס, בזרעים או בחיות בית לצרכי מקורות ההכנסה האמורים בפסקה זו, ולרבות חלק ברווחים המתקבלים מן השימוש כאמור. 9-פטנט וזכויות יוצרים תמורה המתקבלת בעד מכירת פטנט או מדגם על ידי הממציא, או בעד מכירת זכויות היוצרים על ידי היוצר, אם הומצאה האמצאה או נוצרה היצירה שלא בתחום עיסוקם הרגיל של הממציא או היוצר. 10-מקורות אחרים השתכרות או רווח, מכל מקור אחר שאינו כלול בפסקאות 1 עד 9 , אך לא הוצא מהם בפירוש ולא ניתן עליו פטור בפקודה זו או בכל דין אחר. אדם -לרבות חברה וחבר בני אדם, כהגדרתם בסעיף זה. חברה -חברה שהואגדה או שנרשמה על פי כל דין בר תוקף בישראל או במקום אחר, לרבות אגודה שיתופית. יתכן שטעיתי בהעתקת מילה זו או אחרת מהפקודה , יש להסתמך על המקור. על סעיף 2 לפקודת מס הכנסה , אפשר ללמוד קורסים רבים, ולקרוא מאות ואלפי פיסקי דין, של כל מיני תיכנוני מס לברוח מהסעיף. אי אפשר לענות במקרה האישי שלך אם תצטרך לשלם מס או לא, כי יש ספרים שלמים של תקנות, ופטורים בעקבות פסיקות שונות . ברמת העיקרון-כמעט כל הכנסה חייבת במס...כי מספיק שהיא : נצמחה בישראל...... או הופקה בישראל...... או נתקבלה בישראל..... אפילו כיום לפני הרפורמה במס יש מס על רווחי הון בבורסות בחול-גם אם המסחר במניות נעשה דרך אינטרנט, ושל אנשים פרטיים שאינם ברוקרים מיקצועיים. ולא הכל קיבל פטור....שים לב ההכנסה נתקבלה בישראל... תחשוב על סופר , שיכתוב ספר בארץ.וימכור אותו רק בחול....הכסף יעבור אליו לכאן.....בהחלט ישלם לפי הפקודה מס....וכאן צריך לחפש פטור או תקנון אם קיים לגבי העניין....נראה לי שלא אחוז המס נקבע לפי השאלה אם הרווח שהרווחת הוא הכנסה מעסק או משלח יד, או הכנסה הונית אין קשר למקום שממנו קיבלת את הכסף.... יתכן שאתה בעצם שואל על רווחים מקזינו דרך האינטרנט, או כל מיני אתרים בסגנון...על זה יתכן..שעדיין יש פטור כלשהו...צריך לברר עם רוא"ח מוסמך....אבל שים לב ברמת העיקרון לפי הפקודה זה חייב במס..הפטור לא שולל חבות במס של רווחים מחו"ל ככלל. ויש כל מיני פילפולים כדי לחסוך בשיעור המס ,של פתיחה התיק,רישום קבלת כסף בחול, תשלום המס בחול וכו´...זה תיכנוני מס....צריך לפנות לרוא"ח או יועץ מס מוסמך. שבת שלום רחל-נשמה

נכון, על סמך הנתונים שנתת

לא ניתן לקבוע אם אתה חייב במס ומה שעורו, בכל מקרה יש לבדוק את העניין עם רו"ח ורצוי אחד שמתמצא במיסוי בינלאומי.

שחזור הודעה של רחל נשמה והתנצלות

קודם כל, אני מתנצל, ראיתי את ההודעה הזאת בפורום ביום שישי, היום נכנסתי, פתאום לא ראיתי אותה, לא ברור לי איך נמחקה כי אני לא מחקתי אותה, בכל מקרה לא התכוונתי למחוק אותה לכן אני מתנצל. הנה ההודעה: אני לא יודעת איך למנוע רק הבעתי רחל-נשמה תמיהה על הבעיה שהתעוררה בכלל, כי בפעמים המעטות שאני השתתפתי במכרז ברשת, ישר תוך שניות מישהו נתן מחיר ראשון יחסית גבוה...שבכלל התחלתי לשקול אם להשתתף....יתכן שמישהו מהמכרז כדי למנוע בעיה כזאת הזרים ישר קניה מי יודע? אני יכולה לספר סיפור אישי שלי-בקניות דרך חוברות של ישראכרט. אני בניגוד למקובל החלטתי כהרגלי לנסות את מזלי , וכשהתקשרתי למספרי הטלפונים המפורסמים לקניות....ביקשתי את מספרי הטלפונים ישירות של הספקים אני רוצה לדבר איתם אישית ולקבל מחיר זול יותר מהמוצע בחוברות. היה לי אז מצב רוח טוב כנראה, היה לי הכבוד לדבר עם כל מיני סוכני מכירות ומנהלים של החברות לשאול כל שאלה שרציתי על המוצר ואפילו לקבל הצעות אחרות והנחות. אחד המוצרים היה ארון -הייתה איזה שהיא בעיה , די מהר שלחו את אחד העובדים לתקן , התיקון לא השביע את רצוני, בלי להתעמת בכלל הגיע מנהל המכירות בעצמו נדמה לי לתקן את הפגם(סריטה קטנה) התנצל -והסביר לי מה שהרבה אנשים שוכחים: שיש כלל בעסקים-הלקוח תמיד צודק. שווה לו אפילו להפסיד על לקוח אחד כסף, מאשר להפסיד לקוח-כי לקוח מרוצה, חוזר וקונה שוב (ואכן ככה קרה, תקופת קצרה אח"כ קניתי עוד ארון וגם חבריי שהתלהבו מהארון ) מספר לחברה ומפרסם את החברה לטובה, לקוח שמרגיש מרומה עושה שם רע לחברה, וחברה שמגיעים עליה הרבה תלונות לישראכרט פשוט יוצאת מהרשימה, ולא מקבלת את הזכות לפרסם את עצמה בחוברת וככה מפסידים הרבה מאוד לקוחות פוטנציאלים. (זה לפחות מה שהוא אמר לי). אז ספק כזה שלא יודע לנהל עסקים -לא הייתי אפילו תובעת לבית משפט , הייתי כותבת לו מכתב מכובד , שאני מעדיפה לשלם סכום יקר, אפילו יותר ממה שהוא כבר מוכן למכור, אבל לחברה שמכבדת את עצמה....כי חברה שאין לה מילת כבוד ללקוח שלה, לא ראוי שמוצר שלה יהיה לא אצלי ולא אצל מכריי בבית-וחוג מכריי הוא רחב ביותר אז ההפסד כולו שלה. אחרי זה החברה תתחיל לדבר איתך אחרת...כי בעצם היא לא ממש יודעת מה הנזק הפוטנציאלי שיכול להיגרם לה מפירסום רע-ולא דרך עיתונות אז גרוע יותר היא לא תוכל להכחיש, רק תפסיד מכירות. שבת קסומה מרחל-נשמה

למעלה