מיסים
רבותי מיסים

מיסים../images/Emo70.gif רבותי מיסים../images/Emo70.gif

כמו חלק גדול (שמקלל את הנושא) אני משלם מס הכנסה.... הפתעה נעימה היתה לגלות שהסכום המנוכה למס ירד החודש (משכורת ראשונה של 2008) החלטתי לבדוק האם אני משלם יותר מידי וגיליתי משהו שנקרא בן זוג רשום ובן זוג לא רשום. (הסבר על מה זה אומר מפיע למטה)
נתונים:שנינו עובדים בשמרה מלאה, 2 ילדים "בחזקתינו", משכורות נעות סביב 6500 לכל אחד (תלוי בחודשים) אני מקבל 2.5 נקודות זיכוי. והיא 4.25 נקודות זיכוי והתברר לי שאני יכול לקבל קצת יותר מחמש, אם אני מחשב את השכר שלנו יחד. שאלות : 1. איך משפיעה ההצהרה על בן זוג עובד / לא עובד? והאם "הם" יכולים לדעת? 2. כדאי לחשב שכר יחד? לא כדאי? זה מוגדר כ: תאום מס? תאום ציפיות? 3. איך מחשבים? והאם כדאי לטובת החזרי מס לשנת 2007 "לצרף חשבונות"
בן זוג רשום : פעם הכלל במס הכנסה אמר "אבא" אחראי על הכסף, אבא עובד מול מס הכנסה, כיום אחד מבני הזוג מוגדר "רשום" כלומר מטפל בבית מול מס הכנסה, והשני יושב רגל על רגל ונהנה.

מעולה פיסטוק ../images/Emo45.gif

אני עליתי "בטעות" על כך שיש הנחנה בחשבון המים למשפחה המונה 5 נפשות ומעלה. אם לא הייתי קוראת "בין השורות" לא הייתי שמה לב, אכן חשוב לבדוק

Jonesee

New member
כמה ההנחה יוצאת ../images/Emo130.gif

אני נשוי + 2 ומתלבט לגבי ילד שלישי

Jonesee

New member
תגידי

שווה לאגור מי גשמים לטובת חיסכון ? אגב, זה מיליון ש"ח אם עושים ימי הולדת ב 1,600 ש"ח

chenshotokan

New member
קצת בילבלת אותי.. יש מצב שאת מסביר?

מה הכוונה לצרף חשבונות? ולמה קצת יותר מ 5 נקודות זיכוי יותר טובות מ 4.25+2.5? סליחה על הבורות...

../images/Emo207.gifהחזרי מס הכנסה לשכירים../images/Emo130.gif

הפתעה נעימה נוספת עלולה להיות התגלית שמגיעים לכם החזרי מס ממס הכנסה מסיבות שונות. ניתן להגיש בקשות רק עד 6 שנים אחורה. קצת טירחה, אבל לא כדאי לפספס. בקישור יש קצת מידע למתחילים - מה, מה, איך וכמה.

למעלה