מיסי נחיתה בקפריסין - שערוריה!!

צור בנר

New member
מיסי נחיתה בקפריסין - שערוריה!!

אני מחזיק בידי קבלה המפרטת את מיסי הנחיתה ששולמו לפני שבועיים ע"י טייסי ססנה 172 מכנפי פז שבחיפה. הטייסים שהו 10 שעות על הקרקע: דמי נחיתה 12 P הנדלינג 25 P הנחה בהנדלינג 5- P אוטובוס 30 P מיסי נוסעים (2 נוסעים): 16 P מס CUTE (אין לי מושג מה זה): 0.60 P חנייה 10 P סה"כ (כולל מע"מ): 95 P (או 163$) (לזה תוסיפו 10 P על כל 10 שע´ נוספות של חנייה) בעבר, המיסים היו כ 70 עד 80 $...

בוקר טוב אליהו

בדוק אחורה כמה קללות שפכתי על ראשם של הקפריסאים שגנבו ממני 250 $ עבור נאבאחו עם 5 אנשים למשך 28 שעות בפאפוס. אולי האגודה והועד שלך יכולים לעשות משהו (לא שיש הרבה סיכוי). לא לטוס לשם. אבי

אני אומר לכם מה לעשות בענין האגרות

פשוט מאוד, בואו נעשה חרם טיסים על קפריסין!!! אני חושב שאם הם רוצים להלחם בתופעה של מטוסים פרטיים דבר שאולי מסבך להם את החיים הפשוטים שהם היו רגילים להם, אין צורך ללכת נגדם. אני, שיש לי נסיון רב בביקורים באזורים השכנים, הייתי הרבה מאוד מאות פעמים בכל האיים וגם הרבה מאוד בטורקיה, מציע לכם להתחיל לטוס לטורקיה. יעד מאוד חמוד הוא אזור מזרח תורקיה כולל אתרים משגעים של ערים שלמות מתחת לפני האדמה ובתים חצובים בסלע, אוכל טורקי משגע וזול. טסים לאדנה בקצה המזרחי של צפון הים התיכון. שוכרים רכב לכיוון העיר מרסין , שם לוקחים בזיל הזול מלון הילטון או מלון אחר , ומטיילים באזור.
בכדי לטוס לאדנה, עוברים מעל קפריסין, מדברים עם פיקוח קפריסין, ומצפצפים עליהם מלמעלה!!! לתורקיה יש להציע מה שיש לקפריסין אבל כפול אלף. אני מוכן מדי פעם לתת לכם ברמה מוגבלת, אינני מקצוען בתירות, אבל יכול לכתוב מספר הנחיות איך להגיע לעמק הג´רמה היפיפה. הבעיה היחידה בטורקיה זה שלכל אתר צריך לנסוע מרחקים אדירים.

flyier

New member
טיסה לתורכיה

לפני כחצי שנה בדקתי עלויות נחיתה באנטליה. אני לא זוכר במדויק אך אני זוכר שבהשוואה לליוון השכנה (רודוס, אותו זמן טיסה)היה הרבה יותר יקר! בנוסף, באם צריך לטוס יותר שעות להגיע ליעד, אז העלות שוב עולה! כך שלעניות דעתי, אנו די דפוקים בנושא הזה.

לדעתי לא ממש בדקת!!!

1. אנטליה קרובה מאשר רודוס. ואם מקבלים מהבקר הקפריסאי "direct TOMBI" אז בכלל המרחק מתקצר. 2. עלות ליטר דלק, לפחות בעבר, היתה הרבה פחות מאשר 1.70 דולר ביוון. 3. עלויות האגרות לא ממש שונות אבל יש "graund hndling" שמתקזז במחיר הדלק היקר שביוון. 5. הטיסה ל"אדנה" בכלל הרבה יותר קצרה, ואפשר גם שם לקבל קיצור שלא לטוס דרך "MUT". 4. אני לא יודע למה על כל אמירה יש למישהו לומר את ההיפך, אני בעל לפחות שבעים טיסות לתורכיה ולפחות 300 ליוון ועוד כ-300 לקפריסין.מלבד טיסות נוספות בכל חצי הכדור המערבי.

flyier

New member
תורכיה - יקר או לא

מן הסתם ניסינך רב משלי, אך סעיף 4 בהודעה שלך לא היה נדרש. כנראה שרוח הקרב עברה גם אליך.. כתבתי את מה שבדקתי, לא את מה ששמעתי מאחרים... (וההבדל ברור( אשמח לשמוע יותר פרטים: מה מרחק / זמן הטיסה לאדנה? האם ניתן לטוס מעל קפריסין ליעדים תורכיים? הוסבר לי בעבר שהדבר אינו ברור ופשוט ובנקודות המעבר יש לפעול עצמאית.

תשובה : מה זה מיסי CUTE

זה גם שערוריה ! זה מהס שכל נוסע צריך להוסיף על שירות ההובלה של התיקים למטוס! אתם יודעים הדלפק הזה בטיסה מסחרית, Check In Counter. זה מין מס על בדיקה בטחונית.

hanani12

New member
בכיות כאן בפורום לא תעזורנה

תכננתי לטוס לקפריסין בחג. חשבון גס הראה שזה יעלה בערך 6000 ש"ח לארבעתינו ליומיים וחצי. מוגזם לכל הדעות מה גם שרק מיסי הנמל (בלרנקה ובארץ)יעלו כ 1500 ש"ח (כרבע מכל ה"חבילה"). ויתרתי, גם בגלל המחיר הגבוה ובעיקר בגלל הפרינציפ. לא צריך לתת יד למחירי נמל שערורייתים כאלה. אני חושב שהממשלה שם צריכה להכיר את מורת רוחנו מהעניין, גם אם זה לא יעזור. לפני מספר שבועות כתבתי מכתב בנושא לשגרירות קפריסין בארץ (גם פרסמתי אותו פה). למותר לציין שלא נעניתי..... היום כתבתי דוא"ל ל ABELAIR בכוונה שיעניינו פקידים בממשלם בנושא. אני מצרף אותו כאן. אני חושב שמי שאכפת לו מהעניין ראוי שיכתוב וישלח בכל צינור שנראה לו נכון. העיקר לא לוותר. קדימה לעבודה..... תוכן הדוא"ל

תחרות נווט בקפריסין

אמורה להתקיים השבוע וזו הזדמנות הן של אגודת התעופה והן של חברי הפורום לא להשתתף - תוך הודעה לגבי הסיבה.

shocron

New member
אין בקפריסין שדה פרטי ? שווה לבדוק

נראה לי שיותר חכם למצא שדה בבעלות פרטי ולהגיע להסדר מתאים מאשר לנסות להלחם איתם.

למעלה