מיספור בתים ברחוב

Ofericko

New member
מיספור בתים ברחוב

בוקר טוב.

אם השאלה אינה מתאימה לפורום אשמח להכוונה איפה לשאול.

1. האם יש כללים מקובלים במיספור בתים ברחוב? אני יודע שצד אחד הוא האי-זוגיים והצד השני הוא הזוגיים, אך האם מקובל איזה צד שייך למי או שזו החלטה שרירותית ללא כל הגיון?
2. האם ישנם כללים באשר לאיזה מבנים או איזורים יכנסו למיספור ואיזה לא? לדוגמה, ברור שבתי מגורים יקבלו מיספור אבל מה בנוגע לשטח ציבורי? בריכת שחייה למשל?
3. מה קורה אם לאחר המיספור הרשמי בונים בית חדש במרכז הרחוב (נניח מספר שנים לאחר המיספור הראשוני). ההגיון אומר שלא "ידחפו" את כל המספרים במעלה הרחוב, נכון? הרי כבר מספר שנים כל דיירי הרחוב חיים עם כתובות דואר קבועות ולא ישנו להם את כתובתם. אז איך ממספרים בית כזה?

תודה רבה והמשך יום טוב

דןמור

New member
תשובות

1. למיטב ידיעתי אין כלל שקובע באיזה צד יהיו הזוגיים ובאילו האי-זוגיים.
2. עקרונית כל שטח מקבל מספר, לא רק מגורים. במידה ויש שטח פתוח, ישאירו רווח במספרים בהתאם לשטח.
3. כפי שכתבתי בסעיף 2, עקרונית משאירים רווח במספרים (למשל קופצים מ-2 ל-8 אם יש שתי חלקות ריקות לבתים באמצע) לבניה עתידית. לעיתים במקרים מסוימים מוסיפים אותיות (למשל - 34א ו-34ב) אם היה שינוי בחלוקה לחלקות לאחר המספור ויש שני בתים חדשים, אבל רק רק פנוי אחד באמצע.

Ofericko

New member
תודה. הייתי תחת הרושם משום מה ש-

הכלל אומר, זוגיים מימין ואי זוגיים משמאל (כאשר מתקדמים במעלה המיספור כמובן).
סתם דימיינתי?

דןמור

New member
אתה צודק

אני מתקן את דבריי, זה אכן המצב בדרך כלל, אבל יש לא מעט חריגים לכלל הזה למיטב ידיעתי.

למעלה