מיסתורי הפלוידים

XCLASS

New member
מיסתורי הפלוידים

שלום לכולם אחרי שראיתי כבר כמה פעמים את הסרט הקוסם בארץ עוץ כשברקע הצלילים של דארק סייד רציתי לשאול אם יש עוד כל מיני דברים כאלה מיסתוריים או מוזרים שקשורים לפינק פלויד נ.ב מישהו יודע אם הם שו את זה בכוונה או לא?

אגב הקוסם מארץ עוץ...

מישהו יכול להסביר לי מה הפרשה הזאת? כי אף פעם לא הבנתי איך מצאו קשר בין הקוסם מארץ עוץ (שלצערי אף פעם לא ראיתי) לבין Dark side of the moon. בתודה מראש בילי

DSTOTM והקוסם מארץ עוץ

בילי, מקור הסיפור הזה הוא בשנות השבעים. כמה סטונרים עם הרבה זמן חופשי על הידיים, כמו שאומרים באמריקאית, צפו בסרט "הקוסם מארץ עוץ" תוך שהם מאזינים ל-DSOTM ונראה להם שהאלבום מתאים כפס קול לסרט (או לפחות ל-40 הדקות הראשונות שלו...
). כדרכם של סטונרים, מאז פרשת "פול מקרטני מת", התפתח הסיפור לכדי אגדה אורבנית, לפיה הקליטו הפלויד את האלבום כפס קול לסרט. עם פריצת האינטרנט, הפכה אגדה אורבנית זו לנחלת הכלל. יתכן שהעובדה שהפלויד הקליטו פסי קול אמיתיים - More, Obscured - תרמה להפצתה של האגדה. לסיפור אין בסיס. בתקופה בה הוקלט DSOTM לא היתה עדיין הטכנולוגיה שתאפשר ביצוע דבר כזה, ובוודאי שלא היתה בידי הלהקה. כל חברי הלהקה אמרו בראיונות שמדובר בשטויות. למרות זאת, יש אנשים שלוקחים את זה ברצינות, ואפילו מחפשים עוד "סינכרוניזציות" כאלו בין אלבומים אחרים של הלהקה לבין סרטים אחרים, ובין אלבומים של להקות אחרות וסרטים אחרים. קראתי לא מזמן איפשהו מאמר נחמד - שאין לי את הלינק שלו כרגע - המראה כיצד ניתן למעשה למצוא "סינכרוניזציה" כזו בין כל אלבום מוסיקה שהוא לבין כל סרט שהוא. היינו, מדובר בלא יותר מאשר צירוף מקרים.

לא הבנתי עדיין איך זה מתאים לסרט...

זאת אומרת... אין שם שום מילה על דורותי או שאר היצורים החביבים מהקוסם מארץ עוץ...

אה, סליחה..

לא ראיתי את הסרט בעצמי, אבל הטענה היא שיש התאמה בין השירים מבחינת אופיים, ולבין האירועים בסרט. לדוגמא, יש קטע של סופת טורנדו בסרט וברקע שומעים אז את Great Gig in the Sky או משהו כזה. או בקטע אחר שבו דורותי מדברת על הבית שלה שומעים את "Home, home again" וכו'.

XCLASS

New member
חוץ מהקטעים האלה יש קטע

שדורתי הולכת על גשר והגשר הוא בצורת משולש כמו העטיפה של דארק סייד זה הקטע שהכי הדהים אותי

בשביל להבין את זה

צריך לפחות בקבוק וודקה, כמה וכמה ג'ויינטים ואולי גם חומרים מעוררי הזהייה וגם אז צריך הרבה דימיון
יש גם טענה להתאמה שכזו בין אקואז ממאדל לבין הסוף של אודיסאה בחלל, גם כאן מדובר בתוצר של המון חומרים לאו דווקא חוקיים.

Miss CB

New member
שמע, צריך דמיון בשביל זה...

אולי לא כמו שניבלו מתאר את זה אבל כן, אני משערת שצריך דמיון רב בשביל העניין. בכל אופן, הרעיון הוא שהרבה מאוד שורות (כמו הדוגמא של "הום, הום אגיין") מתאימים למה שקורה על המסך, ובעיקר המוסיקה מתאימה מבחינת קצב והרגשה לקטעים בסרט. עברתי על הרבה מאמרים בנושא, ואני אסכם את זה ככה: אם ת'רוצה לנסות בעצמך, קח את הסרט ותראה אותו קודם סתם בשביל הכיף כי אמרת שעוד לא ראית (סרט ממש חמוד לטעמי). ואז אממ יש שיטה, הייתי מפרטת אבל אני פשוט אשלח אותך למאמרי הפורום כתוב על זה משהו אם אינני טועה.

נימרודל

New member
חיחיחי

גם אני ןלצערי עוד לא ראיתי את הסרט ושמעתי באותו זמן את דארק סייד, אבל יש גם עוד כל מני דברים קטנים כאלה, שבדיוק שהיא מתחילה ללכת אז מתחיל אייזה שיר או משהו כזה... זה נשמע לי לאללה נחמד. אני מאד מאד אוהבת צירופי מקרים קטנים כאלה, ולי אישית יש המון כאלה. עדיין קשה להאמין שדברים כאלה לא תוכננו אפילו קצת. אבל אני שוב, לא בן אדם שקשה לו להאמין בדברים. אז אני כן חושבת שזה פשוט צירוץ מקרים חמוד.

FaceLessMor

New member
../images/Emo6.gif

אכן באינטרנט נמצאים מקומות בהם אתה יכול להוריד אותם כבר מסונכרנים.. אך שוב לא חוקי לא נורא
בכל מקרה... מזמן ראיתי אותו ביחד עם דארק סייד והעניין באמת חביב מאוד.. אני זוכרת שאפילו נתנו לי קשור לאיזה אתר עם מאמר שלם על זה, וציינו בו כל דבר שקורה.

למעשה, אני לא בטוח שזה לא חוקי...

למה שזה יהיה לא חוקי? הרי פינק פלויד מעולם לא פרסמו את סרט זה ולכן אין להם זכויות יוצרים. מצד שני, גם הסרט וגם האלבום שמסונכרים הם מוגנים. בעייה משפטית מעניינת...

edlessme

New member
סוף סוף!! אחרי כבר משהוא כמו חודש

סיימתי להוריד את זה.. אני גם מחפש התאמות.. בינתיים שמתי לב לבלנסד און ת'א ביגסט משהוא.. בברית'.. אז בדיוק דורותי הולכת בדיווי מישקל על גדר של דיר... וגם אנשים מסובבים את הראש באמצע ההתחלה של טיים לפי קצב..

למעלה