אני מאוד מכבדת את הילדה הקטנה
שבי. מאוד. משתדלת לתת לה (וכדי שלא יחשבו שיש לי אישיות מפוצלת) ולי הרבה כבוד על כל הדרך הארוכה, הקשה והנפתלת שעברתי. גלי90 טוב את עושה שאינך מוותרת - זו אינה אכזריות כלל. רק כך אפשר להתמודד עם הגימגום ולהצליח. רק כך את נוגעת בחיים ונשאבת בזרם המרכזי לתוכם. ויתורים מותירים אותנו בשוליי החיים מלאי תיסכולים ואכזבות. סיפרתי פעם על בעלה של בת דודה מרוחקת שהכריח אותי בבת המצווה שלי לשאת "נאום תודה" להוריי לפני כל האורחים ואיך זה נגמר. לפני כמה שנים באחת הפגישות הם נזכרו במקרה ההוא ואיך נהייתי ירוקה מבחילה ומפחד, וראו אותי כיום - מלאת ביטחון בעצמי ובהישגים שלי וחשבו שאפשר לצחוק על האפיזודה ההיא. נתתי להם באבי-אביהם. אני כל כך גאה בי שלא נגררתי לצחוק על האפיזודה ההיא, הרי אז נורא סבלתי - נורא! הילדה הקטנה שהייתי לא הצליחה לישון בלילות אח"כ. איך אפשר לצחוק על זה? אני לא שוכחת לרגע את הדרך הארוכה במעלה ההר, את המורדות החלקלקים וכמה חמקמקה ההצלחה. אבל אני חושבת שהצלחנו - כולנו. את עו"ס מצליחה שלא מוותרת לגימגום ועושה הכל לבד, כילדה היית תלמידה חלשה ולא מקובלת (בדיוק כמוני) - תראי איזו כברת דרך ארוכה עשית. מגיעים לך הרבה תשבוחות. שנים חשבתי שהשגתי הרבה פחות מאחרים, שמה הביג-דיל ללמוד בטכניון או לעשות שם תואר שני - המון עושים את זה, מה הביג-דיל למצוא אהבה וחברות - אבל אנחנו יודעים בדיוק עד כמה זה ביג-דיל מבחינת הגימגום ועם המודעות והתובנות הגעתי למסקנה שהישגתי המון ואיני מתכוונת להמעיט מערך ההישג. מבחינתי זו ההערכה והכבוד שאני רוחשת לילדה הקטנה שבי, ואם אני גם מצליחה להשחיל איזו נקמה מתוקה פה ושם על אחת כמה וכמה אני מרוצה.