מיפלבס ההסטריה האמהי והבן

אימשל2

New member
מיפלבס ההסטריה האמהי והבן

התלבטתי האם לפתוח הודעה חדשה או להשתרשר בשירשור קיים. החלטתי לטובת הודעה חדשה, כי אני חושבת שמה שיש לי לומר חיוני לתחומים רבים בחיינו כהורים לחיילים ולכן לא מתאימה לשירשור מסוים. קודם כל, להזכירכם, הדברים שאומר באים מפיה של אמא חרדנית שלוקחת הכל אישית ישר ללב ולריאות. עם זאת, לפחות מאז שאני אמא, למדתי לתפקד במצבי לחץ ולהתפרק אחר כך. אומנם להיות אמא של חייל זה מצב לחץ מתמשך, אבל חייבים לשמור את הראש על הכתפיים ולתפקד (עם יותר מיגרנות ופחות שינה בלילה אבל חייבים לתפקד). הדברים שרציתי להעלות כאן, נוגעים לתחושות שאנחנו מעבירים לבנים במסרים ישירים ועקיפים והשפעתם על יכולתם לתפקד טוב יותר. אני לימדתי את עצמי לשמור על אופטמיות ולהקפיד לשדר אותה לילד. הילד רותק שבת? לא נורא, אין מצב שתעבור את השרות בצבא בלי ריתוק, זה חלק מהענין (לא קרה בפועל אבל הילד חשש שזה עומד לקרות, שלא באשמתו). לבן הדוד האהוב (הבן של הדודה הכי אהובה)יש בר-מצווה והילד לא מקבל שחרור לארוע? זה אומנם צובט בלב, אבל לא נורא, תודה לאל שהוא לא מגיע כי הוא בריא ויכול להיות חייל ולא מסיבות אחרות. יש הגרלה מי נשאר בבסיס לליל הסדר. אולי הילד לא יבוא לחג? לא נורא, הוא יבוא לחג השני. חוץ מזה, זו חוויה לחוג ליל סדר שונה מהרגיל, יש בזה יופי משל עצמו. בכלל, השנה אנחנו עושים את הסדר בסדר מרכזי ולא בבית, אז זה לא קריטי באיזה סדר מרכזי אתה יושב. כך, בשלווה ובאופטימיות, אני מנטרלת את אלמנט ההיסטריה שלי ומעבירה לילד מסר של הרגעה. בכך גם עוזרת לו לא לשקוע בבאסה ונותנת לו כלים להתמודד עם תחושות לא נעימות. ממליצה בחום. זה עושה את השרות קל יותר לשני הצדדים. עם זאת כשהוא מגיע הוא זוכה למלוא הפינוק. באים לקחת אותו מהאוטובוס האוכל והעוגות הם אלה האהובים עליו (גם סבתא לא מוותרת לשלוח לו את המטעמים שלו) וכל שאר האלמנטים של התלהבות חיובית. המפקדים מקפידים לומר, שהתמיכה של הבית מהווה את הגב של הילדים ומסייעת להם להיות חיילים טובים. אני חושבת שתמיכה מורלית כגון זו שתארתי לעיל בהחלט נופלת בקטגוריה הזו.
 

oshiko

New member
חוק שימור ההיסטריה

אין ספק שהדרך שאת מתארת היא המועילה ביותר. השאלה היא איך עושים את זה? ישנם מצבים שבהם מצטברת בגופנו כמות גבוהה מהרגיל של אותו חומר גורם-היסטריה. מעין עודף אנרגיה מבוזבז. אני לא חושב שאפשר "לכבות" את זה, כלומר להעלים את הדאגה ממצב נוכחי או מצב שאנחנו חוששים ממנו. צריך לנסות לגרום לעודפי האנרגיה האלה להיות מנוצלים באופן חיובי. למשל, במצבים שבהם דברים לא הסתדרו לגבי הילשים שלי בצבא, האנרגיה הזו הובילה אותי לנסות דברים שנראים חסרי סיכוי, אבל בסופו של דבר הם אלה שפתרו את הבעיה.
 

oshiko

New member
דוגמאות חיות מהשטח

דרכו של הבן שלי בצה"ל עד למסלולו הנוכחי בפלס"ר נח"ל היתה נפתלת ולא שגרתית, וזה דרש את התערבותי בשני תהליכים מייגעים מול הביורוקרטיה הצבאית; הראשון העלאת פרופיל, השני שיבוץ ביחידת חי"ר בעקבות הפרופיל המעודכן. בשניהם הייתי השליח של רצונותיו מול הביורוקרטיה הצבאית. בקשר לפרופיל, הוא סידר לי משימה בלתי-אפשרית במיוחד. קודם כל סידר לעצמו סעיפים מפה ועד להודעה חדשה, מפני שרצה להתעסק במוזיקה, והתגייס עם פרופיל 45. אחר-כך נזכר להיות מורעל ברמה של מינימום סיירת, וזה כשהוא כבר בטירונות. כשהתחלתי להתעסק עם זה, נתנו לי להבין שחבל על הזמן. אי אפשר לבטל סעיפים כאלה - נקודה. מצאתי את עצמי בין פטיש התסכולים שלו לסדן מערכת הבריאות הצבאית. במקום לבעוט בקירות, התחלתי לטלפן ולפנות לכל דבר שזז, שיכול להיות לו איזשהו קשר לעניין. טלפון אחד, שדחיתי פעמים רבות כי זה נראה ממש הזוי ולא לעניין, ובצעתי רק כדי לפרוק תיסכולים, היה למעשה זה שגרם את המהפך. כשבוע אחרי הטלפון הזה קיבלתי מהבן SMS נרגש שאומר "97 !!!". גם כאן זה לא נגמר. 97 או לא, מישהו כבר החליט לשבץ אותו בג'וב משעמם במיוחד בחיל הים. שוב לא יכולתי לשמוע את קולו המבואס - בשביל זה הגענו לפרופיל 97? ביום שבו עמד לקבל באי-חשק מוחלט את השיבוץ לקורב בבקו"ם נאלצתי לצאת מהעבודה לחצי יום חופש. שוב, רק כדי לא לבעוט בקירות, ובלי שיש לי חצי מושג בביורוקרטיה של הבקו"ם, התחלתי לטלפן לכל דבר בבקו"ם שזז, נואם נאומים ציוניים על הריסת המוטיבציה של הבן לכל פקיד ופקידה שהצלחתי לתפוס, ובמקביל מנחם את הבן שזו חומת בטון, ואין מה לעשות. בדקה ה90 ממש, כשכולם בתור התפזרו הביתה, אני מקבל טלפון נרגש ש"אני לא יודע איזה נס קרה, אבל קראו לי לחדר של הקצין ונתנו לי דח"ש עד הגיוס של הקרביים". היום הוא הגיע בדיוק לסיירת חי"ר כמו שהוא רצה. שתי הוכחות בסדר גודל כזה הספיקו לי כדי להבין שמנת תיסכול מסויימת שהופכת לאנרגיה יכולה להזיז כל קיר בטון בצה"ל.
 
למעלה