מיץ גזר

גילי י

New member
???

תזונה גם ברפואה סינית זו התמחות. לא כל מדקר מבין בתזונה,גם כשיש רקע כללי להבנה עקרונית עדיין התוויה צריכה להיות מבוססת על הבנה עמוקה של התחום ואולי על שיתוף פעולה בין עוסקים שונים כשלכל אחד ה-התמחות שלו.
 

גילי י

New member
אני מניחה שהייחוס

לבעיות פריון נובע מתכולה גבוהה יחסית של בטא קרוטן ונוגדי חימצון. יש לזכור שתוספת כזו הינה רק חלק ממערך תמיכה לגוף. תוספת של בטא קרוטן בתזונה יכולה לתמוך בנשים הסובלות מבעיות הורמונליות כגון דימום ווסתי מוגבר או אי סדירות במחזור שהינן בעיות נפוצות ושכיחות. אבל! תלוי במי מדובר,מה האיבחון הספציפי של האשה המדוברת ומה חסר לה. חלק מהסימפטומים לחוסר בבטא קרוטן הינה בעיה בפריון אבל חוסר כזה יכול להתבטא במגוון סימפטומים אחרים כמו עייפות,ירידה בתפקוד מערכת החיסון,בעיית ראיה ועוד ועוד. כך שמנתון בודד קשה להסיק אם זה מה שיעזור. את יכולה להרבות האכילת ירקות כתומים כמו בטטות,גזר ודלעת בבישול ארוך שיש להם גם בטאקרוטן וגם אנרגיה חמימה ומזינה שרלוונטית ברוב המקרים לבעיות פריון וחידוש אנרגיות. שוב כותבת שאין תחליף לאיבחון אישי ישיר ורלוונטי ובעקבותיו ייעוץ
 

גילי י

New member
יש הרבה מובאות לגבי

איכויות ותכונות של מיץ רימונים. גם בו יש ריכוז גבוה של בטא קרוטן כמו גם אנטיאוקסידנטים וברזל כפי שכתבו כבר. שמא תשאלי את מי שהתווה מדוע עשה כך? יפה שאת בודקת ,נדמה לי שהכי נכון להתחיל את הבדיקה מול המטפל/ת
 

eyalshpringer

New member
מיץ גזר ופריון

שלום, ככל הידוע לי גזר מכיל רכיבים פיטו אסטרוגניים. ברפואות מסורתיות שונות שמו ניקשר לרוב כמרכיב למניעת הריון-אולם רק כאשר משתמשים בו במינון גבוה מאוד. כבר במאה הרביעית לפני הספירה הבחין היפוקרטס הרופא היווני כי גזר בר יכול לשמש למניעת הריון. ברפואת הצמחים הארופאית משתמשים בזרעי גזר כאמצעי למניעת הריון. עם זאת יש לזכור כי התאמת התזונה על פי הרפואה הסינית מבוססת על אבחנה אישית. ישנם מיקרים שבהם השימוש בפיטואסטרוגניים יכול לווסת את המערכת ההורמונלית ולסייע דווקא בהגברת הפוריות- בחירה שכזו תלויה בשיקול הדעת של המטפל/ת. בנוסף יש לזכור כי אנו עוסקים במזון שלם ולא ברכיביו הבודדים. גזר איננו פיטואסטרוגן או בטא קרוטן, אלא מזון המכיל חומרי גלם רבים והשפעה מגוונת על הבריאות, במיוחד לאור העובדה שגם בני האדם שונים זה מזה, בעלי רקע רפואי שונה ותגובה שונה למזון. וכאן אנו חוזרים לנקודה המרכזית- מה שחשוב הוא שיקול הדעת שלך ושל המטפל/ת שלך. בברכה, אייל שפרינגר
 
למעלה