מיץ כרוב

מיץ כרוב

שלום לכולם/ן,
שמעתי שמיץ כרוב אמור להיות מאוד מועיל לבעיות בטן שונות. הבעיה היא, שאני לא מצליחה להבין איך מכינים מיץ כרוב. בחלק מהמקומות באינטרנט כתוב על תהליך שבו מחכים כמה ימים עד שהוא יהיה מוכן, ובמקומות אחרים כתוב שפשוט צריך להשתמש במסחטת מיצים ולשתות מיד.
האם מישהו ניסה/יודע? אשמח מאוד לתשובה.

תודה!
 

gs1234

New member
התשובה

קודם כל במיץ כרוב יש הרבה חומצה פולית והרבה נוגדי חמצון, אז זה יכול להיות באופן כללי משהו טוב ובריא. אני מציע לך לנסות לשתות כמויות קטנות ולראות איך זה משפיע, וגם אם זה טוב אז לא להגזים.

יש שתי אפשרויות להכין מיץ כרוב:
1) לסחוט במסחטת מיצים ולשתות מיד, כי אם לא אז הוא מתחמצן ומאבד את התכונות הטובות שלו.
2) להרתיח במים, לסחוט, ולתת לזה לתסוס במשך 3 ימים. בזמן הזה הכרוב יתסוס ויתפתחו "חיידקים טובים" במיץ, ויהיה לו טעם של כרוב כבוש. (התהליך מתואר [באנגלית] בדף הבא: http://www.wikihow.com/Make-Cabbage-Juice )

בשביל טיפול בבעיות עיכול, נראה לי שהשיטה השנייה תועיל יותר מהשיטה הראשונה. גם כאן, כדאי להתחיל עם כמויות קטנות ולראות איך זה משפיע, ולהגדיל את המינון בהדרגה, ובכל מקרה לא להגזים.
אפשר גם פשוט לאכול כרוב כבוש ולראות אם זה עוזר.

 
יש לי עוד שאלה

מה בעצם ההבדל בין לשתות את המיץ של הכרוב (האופציה הראשונה) לבין לאכול את הכרוב עצמו? האם הסחיטה למיץ מוסיפה לו אלמנטים תזונתיים כשאין לו כשהוא פשוט נאכל באופן רגיל?
 

gs1234

New member
אה, זה פשוט

אין הבדל. אבל לאכול כרוב קטן יקח לך חצי שעה, ולשתות את המיץ רק דקה.

במיץ יש את כל מה שיש בכרוב, למעט סיבים תזונתיים. אם בשאר התזונה שלך יש הרבה סיבים, אז את לא זקוקה לסיבים של הכרוב, ואת יכולה להסתפק במיץ.
 
למעלה