מיץ פירות מותר ע"פ מקנדלס ???

אבא28

New member
מיץ פירות מותר ע"פ מקנדלס ???

שלום לכולם, אני רואה שרבים משתמשים במיץ אגסים, אך למיטב זכרוני מהכנס ד"ר מקנדלס התכוונה למיץ מפירות יער למיניהם (כל ה- Barry's למיניהם). אגס הוא פרי נהדר אך מלא בסוכר! אנא תקנו אותי עם אני טועה.
 

neomyz

New member
גם אגס הוזכר בין הבריס. גם לי לא

כ"כ ברור העניין איתו, כי השוותי את הערכים התזונתיים שלו למיצים אחרים ובאמת לא מצאתי ממש הבדלים.
 

אבא28

New member
היא אמרה PEARS... רז לדעתך נודה

אבל הקהל הופתע, והיא הבהירה שהכוונה לפירות היער. למי יש את ה- MAIL של דר מקנדלס. אנא שלחו לי אותו. תודה
 
סוגי סוכר

ד"ר מק'קנדלס בפירוש המליצה על אגסים, מספר פעמים לאורך 3 הימים בהם האזנתי לה. הסוכר באגסים, שונה מהסוכר בתפוזים, תפוחים ועוד. הסוכר באגס הוא XYLITOL. ניתן גם לקנות אותו בגבישים ולהשתמש לאפיה וכד'. למרות זאת, גם על שימוש מסיבי בקסילטול הד"ר לא ממליצה. היא פשוט לא חושבת שצריך למצוא תחליף לכמויות הסוכר האדירות שכל ילד ממוצע צורך. נוסף על כך, היא המליצה לתת לילדים כחטיפים פירות יער מאחר שגם הם מכילים סוכר מהסוג ה"נכון" (לא בטוח אם זה קסיליטול או משהו אחר). הם לא נורא מתוקים בכל מקרה. בישראל זו אחת העצות הפחות פרקטיות שניתן לתת... אולי מי שגר בנוה אטי"ב יכול לגדל.
 
מגגלים

רשמי buy xylitol בגוגל ותהני. אני עוד לא רכשתי כך שאין לי נסיון. גם עוד לא בדקתי עד הסוף בארץ. אגב, אלטרנטיבה נוספת שהד"ר "מרשה" היא סטביה (STEVIA) שאפשר לקנות בתמצית נוזלית או פשוט בעציץ בכל משתלה סבירה. הוא מתוק פי 100 מסוכר.
 

razgalili

New member
ואם קונים סטביה

אנחנו משתמשים במוצר של KAL שהוא חסר כל טעם לוואי. הסטביה תחליף המתקה מצוין ודלת קלוריות ופחמימות.
 
העציץ יפה, אבל

קשה לגדל וקשה להפיק את המתיקות. לי בכל אופן היה קשה... רז, האם ניסיתם סטביה של sweetleaf? לא טעים לי, אולי זו באמת בעיה של טעם לוואי? האם אתם קונים את הסטיביה באינטרנט? המחיר של החברה שהיזכרתי בקואופ האורגני: 6-5 דולר ל-50 שקיות (כל שקית אמורה להיות 2 כפיות סוכר, עלק...).
 

razgalili

New member
sweetleaf

למיטב זכרוני ממש לא משהו, KAL הכי טוב. קונים באינטרנט. פער המחירים יכול להיות 50%. אפשר גם להשיג ברוב חנויות הטבע. קופסה גלילית לבנה ואדומה.
 

אור לנו

New member
אני ניסיתי לגדל - הגידול היה

קל אבל כשניסיתי להמתיק עם זה תה (שלי, לא של הפשוש) מעכתי טוב את העלים והתה היה מזעזע, היה לזה טעם מריר.
 

laura ashley

New member
משום מה לסטיביה יש טעם מריר

שמתפוגג אחרי כמה זמן ( שעות? דקות? לא בטוחה , תלוי בסוג האוכל ) כשהמזון מתקרר, זו לפחות התנסות שלי באפייה עם סטיביה
 
למעלה