מיצה פליצה וארגז החול

מיצה פליצה וארגז החול

אחת מתשעת חתולותינו (יש יותר נקבות) היא חתולה צעירה בת שנה שמצאנו כגורה בשנה עברה. מסיבה לא ברורה לנו לחלוטין היא נשארה פיזית קטנה. מכל חתולינו היא שובבה ברמות, ושוברת כל גבול אפשרי. ויש בה חדוות חיים בלתי מרוסנת. הבעיה היא ארגז החול. מיצה פשוט נהנת להשתולל בתוכו. איך שהיא נכנסת אליו היא פוצחת בהעפת חול לכל הכיוונים, כולל כל הקקיסים שיש בתוכו. איך שהיא מסיימת היא מכסה בשמחה ובגיל תוך חפירות ארכיאולוגיות מעמיקות ושינוי טקטוני של מבנה הקרקע שבו הבעיה היא שהחתולים האחרים לא שמחים מעמרות קקי שמחכות להם בפתח הארגז, וגם אנחנו לא ממש שמחים למרפסת מלאה בחול, מעורב בצואת חתולים שמפוזר בכל מקום. מעבר לסיפור המשעשע יש פתרון?
בתמונה - מיצה פליצה עוזרת בהכנת קציצות עוף

אלישבע777

Well-known member
בעיה מאוד קשה ומטרידה

איני מכירה את התופעה שתארת בהומור רב... אם החתול שלי היה עושה לי דברים כאלה, הייתי משתגעת... קורה שהוא חופר מחילות בחול, אבל כנראה לא לשם שעשוע, אלא זה מעורר את מעיו לעשות את מה שהם צריכים לעשות.
אם החתולה אוהבת להתמרח בריח של גללי חתולים, שניחוחו ידוע לכל בעלי החתולים, אז אולי ארגז סגור יכול לעזור קצת לצמצום הלכלוך מסביב, פינוי מוצקים כמה פעמים ביום ( אם יש לך תשע כפול תשע נשמות בבית, אז בטח את עושה את זה) והחלפת חול תדירה. יש דאודורנט לחול חתולים, ניסיתי בעבר כשהיה לי חתול חולה, שמוצקיו ייצרו ריחות קטלניים ביותר, וזה עזר. יש תרסיס ויש באבקה. גם ערבוב של סודה לשתיה בתוך החול, משמיד חיידקים ומונע ריחות ( טוב גם לנעלי ספורט פעילות במיוחד!). גם נזיפה לא תזיק לשובבה ולהיות עקביים בזה, כי חתולים מתייחסים ברצינות רק לפקודות שגרה עקביות במיוחד, לאורך שנה - שנתיים ויותר ... היא עדיין גורה, ועם הזמן יתכן שהמרץ שלה יתמתן, אבל אין לסמוך על האפשרות הזאת. חתולים הם חיות של הרגלים, והרגלים שנרכשו, קשה לשרש מהם, מנסיוני. ככל שתפעלי בנחישות גם בנזיפות ( של מילה אסרטיבית כמו "די" וכדומה) וגם בפרסים כשהיא נכנסת לקופסה ולא משתוללת, היא תבין בסוף ( לא בטוח שהיא תסכים להראות לך שהיא מבינה...)

אכן מטריד ומחרפן במיוחד כשאני אמורה לתלות כביסה בדיוק איפה

שפתאום מופיעות ערמות של חול ושאר הפתעות.
אני חושבת שאת צודקת (כך גם בעלי) וזה אכן ממריץ אותה כנראה לצרכים, ומשמש לה גם בתור סוג של משחק. למען האמת היא בכלל לא מסריחה מקקי והיא אחת מהנקיות שלנו.
לגבי התרסיס שמונע ריח מניסיון עם נעלי התעמלות של ילדה אקטיבית במיוחד זה קצת כמו כוסות רוח.
אנחנו נוזפים בה בנחישות לגבי הדברים האחרים שהיא עושה (להעיף את המכסה של מחבת הטופו ולנשנש, לטפס על הכוננית שלי ולהעיף את המשחקים משם, לטפס על הוילון ולתלוש את החוט שתלוי למעלה למעלה, ועוד כאלה) אבל לגבי הדבר הזה זה קצת קשה כי לרוב אנחנו לא מגיעים לשם בזמן, ואין טעם לגעור בה אם זה לא מייד אחרי הפעולה.

גורדיאן

New member
סיפור מעורר מחשבה.

קודם כל, יש לכם 9 חתולים ורק ארגז חול אחד? לא נראה שזה מספיק.
אולי זה חלק מההסבר מדוע היא חופרת ומעיפה חול, היא מחפשת חול נקי להשתמש בו.
אז קודם כל כדאי שיהיו יותר ארגזים, ולשמור על החול יותר נקי.
מעבר לכך - אפשר לקחת את קופסת/ארגז החול ולשים אותו בקופסת קרטון גדולה הרבה יותר (בלי 'גג' וכמובן עם פתח לכניסה של החתולים, ולא מול הפתח של הארגז חול, אם הוא מהסוג שיש לו פתח), כך שכל החול שיעוף מהארגז המקורי לא יתפזר במרפסת אלא יישאר בתוך הקופסה הגדולה.

אם כזו כמות של חתולים בוודאי שיש לנו יותר מארגז

אחד, וגם החול נקי. אני חושבת שהיא פשוט נהנת מהחפירה וכנראה שזה מעודד אותה לצרכים כי כך היא עושה גם מיד אחרי שהחלפנו את החול ועוד אפילו לפני שהארגזים חזרו למקומם. בכל אופן כך גם חושב בעלי.
הארגזים שלנו סגורים אבל בלי הדלת, ודרך הפתח הזה מתעופפות להן חול וחתיכות המצויות בתוכו. לגבי ארגז לשים בתוכו את הארגז ניסינו אבל בגלל הגודל של ארגזי החול זה צריך להיות ארגז גדול ואז הוא גם מקשה על הכניסה לתוכם. כנראה שאין מנוס מלעשות קצת גזירה של ארגזי הקרטון

את לא לבד בסיפור הזה!

אחד מתוך השלישיה שלי אצלי מגיל שלושה שבועות. גם נשאר קטן ממדים. כמו גור. אבל הוא לא רק נראה כמו גור בגיל שנתיים וחצי הוא גם מתנהג כמו גור - שובב, חוליגן, לא יודע גבולות. וכן, מוציא לפעמים גושי חרא כדי ....לשחק! הבית מלא בצעצועים - קנויים ופשוטים כאחד. אבל לא, הוא מעדיף לשחק בקקי תרתי משמע! הוא הורס את הבית כל יום. לחזור ולמצוא כסוי מיטה מחדר שינה ליד דלת הכניסה אצלנו דבר נורמלי. הוא בכל מקום בו זמנית - את פותחת את הארון - הוא שם, את פותחת את מכונת הכביסה - הוא שם, את מכינה אוכל - הוא בתוך הצלחת, את בשירותים הוא על הניאגרה.... חתולים בדרך כלל נרגעים אחרי גיל שנה וחצי. זה ? לא נראה לי שמתכוון בכלל להרגע. הוא הביא המון שמחת חיים לבית, אך לפעמים פשוט בא לי לבכות מרוב ייאוש מההרס שהוא עושה....לא חושבת שיש מה לעשות, חוץ מלחכות ולחכות ליום בו הוא יישתנה...

נשמע האח התאום של מיצה

גם היא פשוט בכל מקום. היא החתולה של הצעירה שלי ויש התאמה מסויימת בין האופי של החתולה לאופי של הילדה

הנה, תראי כמה הוא קטן ליד אחיו הגדול

הרמס (Hermes) - השחור בקומה העליונה בן שנתיים וחצי. רואים כמה הוא קטן - הגוף והראש כאחד. הוא לא גדל אולי כי לא ינק (כאמור אצלי מגיל שלושה שבועות, עוד בקושי ידע לעשות צרכים - הוא נדרס על ידי שער חשמלי שחתך לו חתיכת רגל ואחרי ניתוח ותיקון של הרגל הוא אצלי..) או אולי הוא סתם חתול קטן, לא יודעת... הוא לא רק נראה גור - הוא נשאר גור בנשמה. פצצת אנרגיה קופצת ורצה ללא הפסקה.

Yukita

Active member
מנהל
אם בהשוואות גודל עסקינן

נותר להחליט אם אי.טי (בן 8, שוקל בערך 3 וחצי קילו) הוא חצי או רק שליש מהגודל של נוניו (בן 4, עבר מזמן את ה7 קילו)...
&nbsp
טושטוש אמנם לא משוגעון קטן כמו מיצה או הרמס אבל הוא הרבה יותר מבוגר

אז הרמס שלי ענק! :)

הוא שוקל 5וחצי קילו. האחים הגדולים שוקלים 8.7 ו 9 . ה9 קילו כבר בן 10, ה 8.7 ( שחור לבן בתמונה) הוא 8 בערך. הם כבדים ולא ממש פעילים. הרמס כל הזמן בתנועה לא השמין בכלל ( סירסתי בגיל עשרה חודשים). מזל שהרגלתי אותו מהתחלה שכיבוי אורות זה זמן לישון. הוא לא מציק בלילות ולא עושה רעש.

Yukita

Active member
מנהל
אולי לשים את הדלת על ארגז החול?

גם אצלנו רוב ארגזי החול (במרפסת) הם בלי הדלת, אבל האחד שנמצא בתוך הבית לאחרונה עבור וגה (אנשים, אנחנו מחפשים בית קבוע לוגה! נעלה שוב את הפרסום עבורה בקרוב) פשוט עיצבן אותי עד ששמתי דלת. הפלא ופלא, כולם נכנסו ואף אחד לא נרתע. כמובן שמתי את הדלת רק אחרישכבר נעשה שימוש מלא בארגז, כשכבר היה ברור שיודעים לעבור בפתח כשאין דלת.

זה היה די מגעיל כשהיתה 'דלת והיו חברה שלא רצו

להכנס לבפנים. ניקינו המון אבל תמיד היה ריח נוראי ולחות. עכשיו כשזה פתוח ומול המשמש המייבשת זה עבר

למעלה