וניל איכותי וחזק
מקבלים משימוש במקל וניל טרי, בשרני וגמיש. הדבר המקורי והאמיתי כשהוא בשיאו. לא פחות. חשוב שהתרמיל יהיה עבה (ומכיל הרבה גרגרים), חשוב שהוא יהיה גמיש ולח (מה שמעיד על טריות; כשהם מתיישנים התרמילים נעשים נוקשים). אפשר להשתמש בהכנה בגרגרים של התרמיל בלבד, או לבצע את המתכון עם הגרגרים והמקל יחדיו (וכך לקבל טעמים חזקים יותר). בכל צורה אחרת של וניל תקבלי טעמים וארומות חלשים יותר משל תרמיל הוניל האמיתי. עם זאת חשוב לציין, כי במתכונים מסויימים מעדיפים להשתמש בתמצית וניל ולא בתרמיל האמיתי, אם במתכון אסור להוסיף כמות רבה מדי של נוזלים (שדרושים למיצוי הארומות מהמקל). אם המחיר משחק תפקיד (ואני מניח שהוא משחק), תצטרכי להפעיל שיקול דעת ולהחליט מתי להשתמש בדבר האמיתי ומתי במיצוי של וניל. בקרמים ורטבים (קרם ברולה או קרם אנגלייז) ובגלידות השימוש בתחליף פוגע מאוד בטעם. בבצקים ההשפעה תהיה מורגשת פחות. בסופרמרקטים תוכלי למצוא שני סוגים של תמציות וניל: תמציות מלאכותיות שעשויות מנסורת של עצים, ותמציות טבעיות שעשויות מתרמילי הוניל עצמם. אלו של מקורמיק ושל spice island כנראה לא רעות (אם כי עדיין רחוקות מהדבר האמיתי).