הנה כתבה שלי על חלב קוקוס
מצאתי הזמנה היום בתיבת המסרים. לבוא לבקר אצלכם. .....הנה קפצתי לביקור. ומקווה שלא מאוחר למי שרצה לדעת יותר על קוקוס. הנה כתבה שפירסמתי בפורום השכן,פורום מתכונים. מקווה שיעזור. אני דרך אגב הכנתי ליקר קוקוס ,ממיצוי של קוקוס בוודקה. כעבור 10 ימים. סיננתי את פתיתי הקוקוס. הוספתי סירופ סוכר ,ועוד וודקה לפי הטעם והחוזק הרצוי. יצא מעולה. רק צריך לנער לפני שימוש כל פעם. הכל על חלב קוקוס ומתכונים להכנת חלב קוקוס באנגלית-COCONUT לטינית- COCO NUCIFERA מכיוון שחלב קוקוס יכול להוות תחליף מצויין לחלב בהרבה מתכונים. גם בבישול, קינוחים, גלידות. ומשקאות. הנה מדריך שיעזור לכם לנצלו . חלב הקוקוס במקומות מסויימים בעולם הוא מרכיב חשוב . וממלא את תפקיד החלב בבישול ואפיה. הוא זמין להם , וזול, וכל אחד יכול להרשות לעצמו להשתמש בקוקוס. לפעמים פשוט מטפסים על עץ הקוקוס בחצר קוטפים. חוצים ומגרדים את התוכן. ומכינים את החלב בסמיכות הרצויה. המטבח המלאזי, הודי ואינדונזי ,(גם הקריביים) לא יוכלו להתקיים ללא חלב הקוקוס. והכוונה למאכלים מסויים. פרי הקוקוס מנוצל כמעט כולו. בכל מיני צורות. מהפרי- חלב, שמן קוקוס, פתיתי קוקוס,ועוד הרבה מוצרים לתעשיית המזון. למטבח- כוסות, קערות ,כפות . ועוד. תכשיטים – לקישוט. ועוד .. בהודו הוא נקרא פרי האלים. ומקריבים אותו לאלים במקדשים. הוא ממלא מקום מאד חשוב בחיי ההודים. והוא אחת המתנות המועדפות בדרום הודו. לנשים בהריון ומבוגרים. הקוקוס מייצג את האלים והאלות בפנתאון האלים ההודי. ובהעדר אפשרות להתפלל לאל בצורת פסל. אגוז הקוקוס ממלא את מקומו. לאגוז הקוקוס על הקליפה יש 3 נקודות. שמסמלותשתי עיניים. ואת העין הנוספת- הנקודה שמסומנת על המצח בין העיניים. חלב הקוקוס על צורותיו השונות. את חלב הקוקוס מייצרים מבשר הפרי היבש- מה שנקרא OLD COCONUT . את התוכן מגרדים. יש מכונה מיוחדת לעשות זאת , או מגרדת ידנית. חלב קוקוס- בשווקים בדרום מזרח אסיה ניתן לקנות אגוז הקוקוס בדוכן מיוחד. שלפי בקשה – הוא מגורד לפתיתים. ואף ניתן לקנות את החלב או הקרם במקום. או לקחת הבייתה את הפתיתים, ןלהכין לבד את החלב/ קרם. חלב דליל – עשוי מהסחיטה השניה של הקוקוס המגורד.בתוספת יותר מים. חלב סמיך- עשוי מסחיטה ראשונה של הקוקוס בתוספת מעט מים. לפעמים הקרם- COCONUT CREAM נסחט ישירות מהקוקוס המגורד ללא הוספת מים בכלל. חלב קוקוס משומר*** חלב קוקוס באבקה- שיש לדלל במים לפי ההוראות. חלב קוקוס משומר – בפחיות. קרם חלב קוקוס- משומר בפחיות. פתיתי אגוז קוקוס מגורדים וטריים. אם לא משתמשים מייד. ניתן לאדדות קלות ולשמור עד השימוש. שלא יחמיצו. הוראות הכנה לחלב- וקרם – מקוקוס שגורד טרי. לחלב סמיך-** מאגוז ששוקל חצי ק"ג- אחרי גרודו- להוסיף חצי כוס מים.-125 מ"ל להכניס הכל לשקית מוסלין – בד לסחוט טוב טוב. להעביר במסננת. חלב זה טוב להוספה בסוף הבישול למשל להסמכה.והעשרה- במקום שמנת לבישול. או להשתמש כמו שמתשתמשים בשמנת לבישול. למשל לצקת מעל קינוחים להכנת חלב דליל-***** להשתמש באותו הקוקוס שסחטנו קודם. להניח בקערה עם 750 מ"ל מים. ללוש קלות את הקוקוס. ולחזור על פעולת הסחיטה. להכנת חלב קוקוס רגיל- כמו שקונים-*** לערבב את התוצאה משני המתכונים למעלה יחד – ונקבל חלב קוקוס רגיל. למתכונים שדורשים חלב קוקוס בארץ. שמירה על חלב טרי- אם לא משתמשים מייד אחרי הסחיטה, להוסיף קורט נדיבה של מלח. זה שומר על החלב שלא יתקלקל. פריזר-**** ניתן להקפיא חלב קוקוס – אבל רק למטרת בישול. הכנה של חלב מפתיתי קוקוס מיובשים**** זו הדרך הקלה והזולה להכין חלב קוקוס. קונים קוקוס בסופרמרקט. ונזהרים שלא יהיה לו ריח של שמן מעופש. ***חלב סמיך לבלנדר- 2 כוסות (מידה של כוס= 250 מ"ל) 2 כוסות מים= 500 מ"ל להפעיל בלנדר במהירות גבוהה ל- 30 – 40 שניות. יש חלב . מזה אפשר להכין- חלב סמיך- יש לסחוט הכל דרך שקית בד. **לחלב דליל- להחזיר הכל שוב לבלנדר, להוסיף 750 מ"ל מים. להפעיל בלנדר במהירות גבוהה. לסנןן ויש חלב דליל. לקבלת חלב רגיל – לשלב את שניהם יחד . מקבלים את החלב שבארץ משמש לקינוחים ועוד. לאפיה אפשר להחליף במתכון את הנוזלים בחלב קוקוס בתוספת פתיתי קוקוס. בישול עם חלב קוקוס-** בדרך כלל מוסיפים את חלב הקוקוס בסוף הבישול כמעט. ועל מנת למנוע את התגבשותו . כמו קוטג'. צריך לערבב כל הזמן אחרי ההוספה. וכמו כן בעזרת מצקת להרים את הרוטב , כלאמר למאלא מצקת ולצקת מלמעלה חזרה את הרוטב. זה ימנע את זה. יש לערבב כל הזמן אחרי ההוספה עד שהרוטב מסמיך. אין לכסות במכסה סיר אחרי שהוספנו את החלב. אחרת האדים יטפטפו חזרה לסיר ויגרמו לרוטב להתגבש. לחתיכות כמו קוטג'. פתיתי קוקוס אפויים- על מחבת ללא שמן. אפשר מטרי או . משבבים שקונים בסופרמרקט. על אש מאד נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד. רק עד הזהבה. אחרי שהתקררו ושמרנו אותם בצנצנת. לפני הגשה נהוג לכתוש אותם קלות במכתש להוצאת הארומה מחדש. לפזר על קינוחים ועוגות. וגם לאוכל מבושל. בחוף הדומי של הודו למשל חלב הקוקוס מחליף את היוגורט בהרבה מאכלים וקינוחים לדוגמה: הראיטה מצפון הודו – שהוא מרק היוגורט המפורסם ההודי- נעשה בדרום מקוקוס טרי מגורד. כתבה :WAN