כמה גרם חלבון ולמה דווקא מיץ?
אתה יכול למצוא באינטרנט מתכונים לשייקים טבעוניים בעלי ערך חלבון גבוה. כמה גבוה? נו, זו בדיוק השאלה. האם 10 זה גבוה או 30, אולי משהו באמצע? התזונה שלי היא טבעונית אבל אני לא ממש מתלהב מהרעיון להכניס קייל, ברוקולי, אפונה או פטריות לבלנדר. אני מעדיף ללעוס את הירקות האלה (טוב, פטריות אני כבר לא אוכל). בתזונה טבעונית החלבון מגיע ממספר מקורות: קטניות, דגנים, אגוזים וזרעים, פירות, ירקות. בפירות וירקות יש מעט חלבון ל100 גרם (עד 5 גרם מקסימום). אל תשכח שיש מרכיבים תזונתיים חיוניים אחרים מלבד חלבון בכל הפירות והירקות. טכנית, אתה יכול להכין שייק של 30 גרם מ600 גרם אפונה. אבל למה? אם אוכלים בצורה מגוונת במהלך היום, אפשר להגיע למספר מספק. זה תלוי בכמה אתה באמת צריך. אני בניתי לעצמי תפריט של 2000 קלוריות במתכונת 40-30-30 (40% פחמימות) והצלחתי להגיע ל כ100 גרם חלבון מידי יום. לאחרונה התחלתי להתנסות עם אבקת חלבון טבעונית ללא סויה של Sun Warrior שמספקת 20 גרם חלבון מכל 25 גרם אבקה. זאת מכיוון שאין לי רצון לחרוג באופן דרמטי מ2000 עם עוד קטניות, אגוזים וירקות. אני לא ממש רעב אבל כן רוצה את ה20 גרם הנוספים האלה.