מיצים/שייקים טבעיים

bogib

New member
מיצים/שייקים טבעיים

האם קיימים פירות/ירקות/דגנים או שילוב בניהם שיכולים לספק חלבון לבניית שריר לאחר אימון?, במקום למשל קוטג', נקניק, דגים וכל השאר?

bogib

New member
אז מה לגבי כל

האתרים שמדברים על חלבון מן הצומח פינקי?, למשל אם אוכל 100 גרם שקדים, אוסיף זרעי פשתן לשייקים ועוד כל מיני דברים זה לא יספיק?

The Pinky P

New member
זה כל מני שטויות של טבעונים...

טבעונאים שמנסים להכחיש את העובדה שיש מספיק חלבון בתזונה שלא מן החי.

תאכל 100 גרם שקדים סבבה, ב - 100 גרם שקדים יש 600 קלוריות שזה בערך פי 6 מחזה עוף שיש בו כמובן ריכוז חלבון יותר גבוה.
מעבר לזה כל המאכלים והקומבינציות ההזויות יגרמו לך לאתגר אמיתי מבחינת זמינות, הוצאה כספית, הכנה וכמובן - טעם.

בשביל להשיג את כמות החלבון הנדרשת אתה תצטרך לאכול בצורה, הן כמותית והן חלוקתית מבחינת סוגי אבות מזון.
הטיבעונאים גם מנסים לשכנע את עצמם שבן אדם צריך לצרוך כמות קטנה מאוד של חלבון ( שזה די נובע מאינטרסים שכל מטרתם לאנוס את דעת הציבור שלאדם אין צורך בכמות חלבון ברמה מסוימת שאי אפשר לקבל בצורה הגיונית ממזון מן הצומח)
לאומת הדעה הרווחת כרגע שמתאמן צריך לאכול כמות גדולה יחסית לצורך התפתחות.

בקיצור, לשאלתך - לא.

catch 2 2

New member
כמה גרם חלבון ולמה דווקא מיץ?

אתה יכול למצוא באינטרנט מתכונים לשייקים טבעוניים בעלי ערך חלבון גבוה. כמה גבוה? נו, זו בדיוק השאלה. האם 10 זה גבוה או 30, אולי משהו באמצע? התזונה שלי היא טבעונית אבל אני לא ממש מתלהב מהרעיון להכניס קייל, ברוקולי, אפונה או פטריות לבלנדר. אני מעדיף ללעוס את הירקות האלה (טוב, פטריות אני כבר לא אוכל). בתזונה טבעונית החלבון מגיע ממספר מקורות: קטניות, דגנים, אגוזים וזרעים, פירות, ירקות. בפירות וירקות יש מעט חלבון ל100 גרם (עד 5 גרם מקסימום). אל תשכח שיש מרכיבים תזונתיים חיוניים אחרים מלבד חלבון בכל הפירות והירקות. טכנית, אתה יכול להכין שייק של 30 גרם מ600 גרם אפונה. אבל למה? אם אוכלים בצורה מגוונת במהלך היום, אפשר להגיע למספר מספק. זה תלוי בכמה אתה באמת צריך. אני בניתי לעצמי תפריט של 2000 קלוריות במתכונת 40-30-30 (40% פחמימות) והצלחתי להגיע ל כ100 גרם חלבון מידי יום. לאחרונה התחלתי להתנסות עם אבקת חלבון טבעונית ללא סויה של Sun Warrior שמספקת 20 גרם חלבון מכל 25 גרם אבקה. זאת מכיוון שאין לי רצון לחרוג באופן דרמטי מ2000 עם עוד קטניות, אגוזים וירקות. אני לא ממש רעב אבל כן רוצה את ה20 גרם הנוספים האלה.

bogib

New member
אני לא שואל מתוך אידיאולוגיה, פשוט מתוך נוחות

קניתי מסחטה שמסוגלת לסחוט כל מיני דברים, אז חשבתי שאפשר דרך מיץ/שייק של פירות, ירקות, דגנים להגיע לכמות חלבון של נגיד 30 גרם לצרוך אחרי אימון כוח במקום קוטג' למשל.

The Pinky P

New member
הישועה לא תגיע מפירות וירקות

אתה יכול להכין אחלה שייקים, חלבון לא יצא לך מזה.

bogib

New member
תודה

למעלה