(מיצי) חיית מחמד טורפת?

sidharta

New member
(מיצי) חיית מחמד טורפת?

יש לי שאלה :) מה דעתכם על גידול חתול או כלב בתור חיית מחמד, למרות שהם אוכלי בשר? זאת אומרת, אני מתה על חתולים, אבל המחשבה שאצטרך לקנות להם פרות ותרנגולות מרוסקים בקופסא מרתיעה אותי קצת... ולא נראה לי שאפשר להאכיל חתול בטופו וחלב...:) אני כל כך אוהבת חתולים :) מה לעשות? האם זה נכון מוסרית לגדל חייה צורכת בשר אם אתה צמחוני, ואין חווה בה החתול יכול לצוד בעצמו :) ?

rainbowgirl

New member
אני לא חושבת שזה בריא....

אני נותנת לכלב שלי לאכול בונזו או מה שזה לא יהיה... זה לא בריא לכלב או לחתול...

tevagil

New member
חתולים מתים על חלב

חתולים אוהבים חלב ומוצרי חלב, והם לא אוכלים הרבה. הם גם אוהבים ביסקויטים. את הבשר שישיגו בעצמם (עכברים)

InvisibIe

New member
לא נראה לי כמו רעיון טוב

הרבה מאוד חתולים אלרגיים לחלב, וגם לחתולים שלא אלרגיים זה לא בריא להתבסס רק עליו. הם חיות טורפות. לא כל החתולים יודעים לצוד וגם אלו שכן בחיים לא יצודו מספיק כדי להיות שבעים.

Michelle1

New member
לא ניתן לאחוז בחבל בשני

קצותיו. מי שרוצה לגדל כלב או חתול, אינו יכול להתפשר על התזונה שלהם. הם חייבים תזונה מאוזנת - מה שאומר אכילת בשר. אני איני רואה כל סתירה בין הצמחונות לגידול חיה אוכלת בשר. הצלת כלב או חתול מעמותה היא מעשה הומני מאד ומציל את החיה ממוות. מי שאוהב חיות- הוא המאמץ האידאלי. אבל לא ניתן לכפות עליהם תזונה ללא בשר- גם אם זה אוכל יבש לכלבים, צריך להיות בו מרכיב בשרי. את ההחלטות על צמחונות- תשאירו לבני האנוש בעלי זכות הבחירה - לא לבעלי החיים. אם מישהו כבר החליט לגדל כלב או חתול- שזה מעשה הומני וחשוב, הוא אינו יכול להתנער מאחריות ולגרום להם למצוא מזון בעצמם. עכברים אינם מזון מאוזן ואפשריות הצייד של החתולים הן מאד מוגבלות! גם חלב פרה אינו טוב לחתולים. כך שמי שמגדל כל בעל חיים שהוא- חייב לקחת את האחריות המלאה לשלומו ובריאותו.

shanty.G

New member
מחזקת../images/Emo45.gif

(מישל יקרה, את פה???
) כלבים וחתולים אינם אמורים להיות מוזנים ע"י מזון צמחי בלבד. למרות הכבס העולה בי למראה המזון הבשרי הרטוב בו אני לפעמים מאכילה את החתולים (זה בבחינת צ´ופר
, אני שלמה לחלוטין עם הבחירה לגדלם ולהעניק להם את הטוב ביותר שביכולתי. לא רק זה, למעלה משמונה עשרה שנים לא קניתי/בישלתי/נגעתי במוצרי בשר עוף וכיוב´, אבל למיין שאריות מעצמות ו"בשר" למען החתולים- כן
. אני לא רואה בכך סתירה, למרות התחושה הבלתי נוחה בעליל לגבי עצם התעשייה ממנה מופקים מוצרי המזון המוכן עבור חיות מחמד. תזונה מאוזנת עבורם היא קריטית, אם רוצים חתולים וכלבים בריאים ובעלי תוחלת חיים ארוכה. לגבי ה"בונזו הצמחוני" שהוזכר פה, היה בעבר דיון בנושא בפורום זכויות בע"ח (בנוגע למזון צמחי לחתולים, אם לדייק); בדיון השתתפה גם וטרינרית שהתנגדה בתוקף לעניין. במזון צמחי חסרים שלושה מרכיבים חשובים ביותר לתזונת החתול, אשר בלעדיהם יכול החתול להתעוור ולחלות בשאר צרות. אין לי מושג לגבי כלבים, אם כי אצלם המצב מעט שונה, מכיוון שהם נמצאים בקבוצת "אוכלי כל", כמו האדם. אישית- לא הייתי מצמחנת כלב.

ashmash

New member
החתולה של מלקקת חלב סויה...

הבוקר אכלתי קורנפלקס עם משקה סויה צוריאל ובגמר האכילה, באופן מסורתי, החתולה שלי ליקקה את הצלחת שאכלתי בה את הקורןפלקס... אבל משום מה היא לא ליקקה את זה עד הסוף כפי שהיא עשתה עם חלב רגיל... אבל, יתכן שפשוט היא לא ממש היתה רעבה, גם זה קורה לה...

ברוכה הבאה לפורום... ../images/Emo140.gif

דיון על גידול חיות מחמד כסוגייה צמחונית / טבעונית התנהל בפורום הזה כבר כמה עשרות פעמים. נסי להשתמש ב"חיפוש המתקדם" של "תפוז" כדי למצוא אותם... השירשורים היו ארוכים מנשוא ותוכלי בוודאי למצוא כל דעה ומידע שתרצי בהם. תודה, אלון.

CowLover

New member
מזון צמחוני...

למה לא לגדל כלב או חתול על בונזו צמחוני שמעניק להם את כל המרכיבים שהם צריכים? זה אומנם לא מיוצר בארץ, אבל זה בר השגה...

InvisibIe

New member
שוב

לא נראה לי שמזון צמחוני יכול לתת לכלבים ולחתולים את כל מה שהם צריכים. איזשהו ארגון וטרינרים ידוע או משהו כזה אישר את את הבונזו הצמחוני הזה?

דדי שי

New member
גידול בעלי-חיים צמחונים

באמריקה ואירופה ניתן להשיג מזון לכלבים וחתולים מהצומח המכיל את כל הרכיבים התזונתיים הדרושים להם. בארץ הם עדיין לא משווקים, אבל עמותת אנונימוס מנסה לארגן מספיק אנשים על מנת לייבא אותו. מי שמתעניין מוזמן להציץ בדף באתר אנונימוס המוקדש לנושא.

ashmash

New member
אני לא חושב שזה מוסרי

לקחת יצור שהוא טורף, ולהאכיל אותו במזון שאינו בשר זה נחמד לשכנע אנשים בצדקת דרכנו, אבל לא בעלי חיים... זו לפחות דעתי...

למעלה