מיצי ירקות

amazone

New member
מיצי ירקות

יש איזשהוא דרך להפוך מיץ ירקות בריא לבריא וטעים? אני למשל אוהבת מרק עם חתיכות גזר ואפילו מקלות גזר [לעתים נדירות המקלות הופכים למסוכרים אבל זה לא הכרחי] אבל גזר כמיץ? אני לא מסוגלת לסבול את הטעם.... למעשה, אני לא מסוגלת לחשוב על מיץ ירק שאי פעם שתיתי ואהבתי. טוב, אולי חוץ ממיץ עגבניות אבל גם זה נתון לדיון רעיונות? המלצות?
 

בציר63

New member
הצעות

יתכן וחוש הטעם שלך לוקה בגלל הרגלים או התמכרות לסוכרים או שומנים? אפשרות אחת היא לעשות יום או יומיים צום מים (כדאי להתייעץ עם רופא והכוונה למי ברז מסוננים בפילטר/ים טוב/ים או מינרלים) ואז לעבור למיצי ירקות (תנסי בהתחלה לפחות אורגניים). אפשרות נוספת לעשות מיץ על בסיס עגבניה בשלה כשהירק תופש מקום משני ולהעלות עם הזמן את אחוז הירקות במיץ. כנ"ל אפשר לעשות עם תפוח עץ כשחקן העיקרי.
 

amazone

New member
אכן בשנים האחרונות אני מפתחת לכך מודעות

ולכן אני מפחיתה בסוכרים. זה הגיע למצב שקולה הפך להיות מתוק מדי, לבקלאות ומוסים אני בכלל לא מתקרבת בעקבות המתיקות המגעילה [אלא אם כם משתמשים במי דבש בבקלאוה וגם זה בגבולות]. הורדתי את כמות הסוכר בתה השחור, תה צמחים אני בכלל שותה בלי סוכר ובלי משהו בצד אבל אני עדיין לא מסוגלת לשתות מיץ גזר בגלל שהטעם מגעיל - לא בגלל שהוא לא מתוק אלא בגלל שאני לא מסוגלת להתקרב לגזר בגרסה הנוזלית שלו. כשהוא מבושל או חי אני אוהבת - בעיקר בגלל שיש הבדל בין הבפנוכו לבחוץ. אבל מיץ גזר? למה אנשים עושים את זה לעצמם? למה אתה מתכוון כשאתה אומר מיץ על בסיס ירק כלשהו? מוהלים את זה במים? מאיזה בחינה מהילות הירקות במיץ? חשבתי שממש טוחנים את הגזר למיץ במכונת המיצים הזו דבר שהופך את המיץ ל-0100% גזר כשיש תא נפרד לשאריות [שאפשר דרך אגב לתת לתינוק/מבוגר בלי שיניים או אפילו לציפורים או להכין מזה עוגה או משהו] אין לי בעיה לשתות מיץ תפוחים בגרסה הלא תעשייתית שלו ואפילו חשבתי לעשות מיץ גוייבות אבל כדי להפחית עם הסוכרים ולהגדיל את מגוון הויטמינים שלי אני רוצה להרגיל את עצמי למיצי ירקות. כשאני חושבת על מיץ ירק אני חושבת על מיץ גזר ומיץ גזר אני לא אוהבת. מכיר מיצי ירקות אחרים [בנוסף למיץ עגבניות] או תערובות של מיצי ירקות שהולכים ביחד ביצירת מיצים?
 

בציר63

New member
התכוונתי לתערובות..

אני מכין מיצים בבלנדר וזה מחייב תוספת מים. חצי כוס אני שותה מיץ לא מסונן מה שנותן סיבים ושאר יתרונות ומאוד משביע. את שאר המיץ אני מסנן בשקית בד רב-פעמית. דוגמא למיץ: 1 סלק, 2 גבעולי סלרי, 1 צנון קטן, 2 גזרים. במקרה שלך, הייתי מוריד את הצנון ושם תפוח במקום. בחורף את יכולה לערבב מיץ גזר עם מיץ תפוזים. את יכולה גם להכין טחינה גולמית עם מיץ גזר ו/או סלק כדי לקבל רוטב נחמד לסלט. לבסוף, גם סירופ רימונים יכול לשפר את הטעם. ירקות טריים מכילים כל כך הרבה יתרונות לעומת מבושלים שחבל להפסיד אם כי אני לגמרי מבין את בעיית הטעם. לי יש בעיה רק לאכול גמבה טריה (מבושלת אני אוהב). מכונת המיצים היא כלי טוב אבל לא שימושי כמו בלנדר חזק שאיתו אפשר להכין הרבה יותר דברים ולהחליט אם לסנן או לא. בלנדר חזק יאפשר לך לטחון כל דבר בעזרת מים וללא השארת פירורים. לשם כך הוא יצטרך מנוע שיאפשר מהירות סיבוב גדולה יחד עם כח שיאפשר להסתובב מהר למרות ההתנגדות של המזון. אני מכין חומוס, מרקים מוקרמים, טחינה גולמית משומשום, חלב שקדים ועוד בבלנדר וזה באמת כלי שימושי.
 
מיצי פירות

שלום אני הייתי מנסה מרק ירקות במקום מיצי פירות מה את אומרת על מרק גספטצ'ו? אני מצרף מתכון
 
למעלה