מיקוד קיץ תנ"ך דתי

avis208

New member
מיקוד קיץ תנ"ך דתי

פרקים אינטיסיביים ופרקים אקסטנסיביים: פרקים אינטנסביים: נלמדים בכיתה. פרקים אקסטנסיביים : לא נלמדים בכיתה. נחשו איזה פרקים יורדים במיקוד כל שנה? יפה נחשתם נכון , רוב הפרקים האקסטנסיביים. ואח"כ אומרים שיש "מיקוד". דוגמה מבראשית: אקסטנסיביים: ה-ח,י.יג-יד,טז,יט-כ,כג- כו,כט- לא,לג,לה-לו,לח,מ-מא,מו- מז,נ. הפרקים האקסטנסיביים שירדו הם: ה-ח,י,יד,כג,כו,כט-ל,לח,מ-מא,מו-מז.- סה"כ:15 פרקים מתוך 24 שהם 62%. הפרקים האנטנסיביים שירדו הם:א-ב,יא,יח,כא,מה. סה"כ 6 פרקים מתוך24 שהם 25%. וזו דוגמא רק מבראשית , אשמח מי שיבדוק זאת בספרים אחרים ויעדכן אותי. מי שמוצא הגיון במיקוד הזה מוזמן להשיב לי בברכה אבי. [email protected]

פלגיה

New member
אני בעד שיבטלו את המיקוד

הוא עושה צחוק מכל בחינות הבגרות, ומכל לימודי התנ"ך, ורק מכניס הון תועפות למחברי ספרי הבגרויות שמוצאים מהדורה חדשה בכל שנה.

זה "מה שבחומר" לבגרות

ומה שלא - לא נחשב, ולא צריך ללמוד אותו. (וזה עוד לא הכל - יש להם גם תנ"ך מסומן - מרקר בצבע מסוים לשמות אנשים, בצבע שונה - לשמות מקומות...).

פלגיה

New member
נכון יש את החומר שנלמד לבגרות?

אז בכל שנה אחרי שכבר כותבים את הבחינה, מודיעים על אילו נושאים ותחומים צריך "להתמקד" לצורך הבחינה. אם יש משהו שקוראים לו צחוק מהעבודה - זה זה. מורים ואנשים שמצויים בחומר כבר יכולים לנבא את שאלות הבחינה מתוך המיקוד הזה.

שוחר1

New member
נו, לימודי התנ"ך היום בבתי ספר

התיכון הפכו לבדיחה. יש הרבה חטיבות שבהם לומדים רק חצי שנה תנ"ך. קיצצו בשעות ואחר כך אומרים שהנוער..... מי אשם?

apricota

New member
אתה צודק באמת האחוזים, אבל באמת שאי

ן מה לעשות! כמה ניסיתי לשלהב את חברותיי לכיתה ואת המורים בבית ספרי כדי שיפעלו למען מועד חורף (בפרט לאחר בחינת הבגרות האחרונה) בשאלון 002211, אבל כלום!!! זה לא עזר בכלל... אני מסכימה איתך שהממונים מתייחסים לתנ"ך כאל.. אני לא מסוגלת להצויא את זה מפי בכלל... זה כואב גם לי מאוד. אני תלמידה בכיתה י"ב ולמרות הכל-זה ה-מקצוע האהוב עליי, וחבל לי שרבים אחרים לא רואים זאת כך בגלל מערכת דפוקה... כמה שהם ששים להוריד כל פעם מחדש את הפרקים האקסטנסיביים, אני הגעתי למסקנה שזהו ה-לימוד הכי יפה... התנ"ך כפשוטו... חבל לי מאוד שהם דוגלים בשיטה שלבסוף מביאה את התלמידים למצב שמרוב עצים לא רואים את היער.. תכנית הלימודים עמוסה מדי, אפילו מבלי לקרוא את התנ"ך אפשר להצליח. די לקרוא את הפרשנים וזהו... אני לא מרגישה שנחשפתי מספיק לספר הספרים, והלוואי וזה היה אחרת.. הלוואי ואנשים כמוך יהיו המפמ"רים הבאים...

apricota

New member
מצורף המיקוד עם מה שיהיה בבגרות

מקווה שאין לי טעויות..

apricota

New member
מצאתי טעות!!!,להלן מצורף המיקוד עם

מה שכן ייכלל בבחינת הבגרות, לאחר שעברתי עליו 20 פעם.. אני מקווה שאין עוד טעויות..

apricota

New member
אנשיםםם-סליחה,טעיתי בקובץ!

וזהו מקור הבלבול. יש עוד כמה טעויות קטנות (שכחתי לשים סוגריים בפרקים אקסטנסיביים) הנה הקובץ הנכון וללא הטעויות (אני מה זה מקווהההההההההההה) אשמח אם עוד משהו יוכל לעבור עליו חוץ ממני, למרות שאני בטוחה ב-99% שאין עוד טעויות... אך כמו שאמר החכם מכל אדם-טעות לעולם חוזרת ואשמח אם תעמידו אותי עליה..

למעלה