מיקום בלוני גז בגינה

yk2000

New member
מיקום בלוני גז בגינה

קנינו דירה עם גינה לאחרונה. לדייר הקודם היו 2 בלוני גז גדולים בגינה. בזמן התקנת הכיריים, טכנאי הגז העצמאי (לא של החברה שלי) אמר שהמיקום של הבלונים בעייתי, הם קרובים למזגן, והם נמצאים בבור.
הדייר הקודם טוען שהבלונים הותקנו על ידי חברת הגז במקום הנוכחי כשכבר היו מזגנים, ושום דבר לא השתנה מאז ההתקנה.
חברת הגז בהתחלה אמרה שהכל בסדר, אבל כשאמרתי שטכנאי עצמאי אמר שיש בעיה ולחצתי שיאשרו שאין, בסוף אמרו שיש בעיה.
מצד אחד, אני לא רוצה לסכן את משפחתי אם המיקום אכן בעייתי. מצד שני, הבנתי משני הטכנאים שהמצב הוא לא חד משמעי. כמו כן, אין פתרון קל וזול לבעיה. כדי לפתור את הבעיה, צריך לשנות את הגינה לגמרי, להגביה אותה ולהזיז בלונים ומזגנים. מדובר בהשקעת זמן וכסף רב.
אז לפני שאני עושה את השינוי, אני רוצה לוודא שאכן יש בעיה.
לגבי מרחק מהמזגן, מדדתי ואכן המרחק הוא פחות מ-70 ס"מ. אני מבין שצריך להזיז או את המזגן או את הבלונים.
לגבי 3 מטר קוטר ללא "בור" מסביב לבלונים פחות ברור לי במקרה שלי. אני מבין שהחשש הוא מבריחה והצטברות גז בבור. מאיזה עומק זה נחשב בור? המצב אצלנו זה שיש גינה כאמבטיה ומסביבה יש שביל יותר גבוה. בצד השני של השביל יש מדרון של הר ויש לגז לאן לברוח. הפרשי הגובה בין השביל לבין רצפת האמבטיה נעים בין סנטימטרים בודדים לבין 20 סנטימטר מקסימום. האם זה אכן בור? מאיזה עומק זה נחשב בור? אני מניח שאם הבור היה חצי סנטימטר עומק זה לא היה נחשב בור, נכון?
אני לא לגמרי סומך על 2 הטכנאים שהיו כאן, כי שניהם גימגמו ולא אמרו מיד שיש בעיה חד משמעית, וגם לשניהם יש אינטרס. הראשון ניסה להוכיח שהחברה הנוכחית היא לא מקצועית (והוכיח את זה על ידי מיקום הבלונים), ושאני אעבור לחברה שלו. טכנאי של החברה הנוכחית גם גימגם ולא אמר דברים ברורים בהתחלה ורק כשביקשתי אישור שאין בעיה במצב הנוכחי החליטו להגיד שיש בעיה (החשש שלי זה סתם כי הם פחדו לקחת אחריות במצב שהוא גבולי למרות שכנראה שאין בעיה).

רשר

Well-known member
מנהל
גז בישול כבד מהאויר לכן בדליפה מצטבר למטה ויתנדף רק עם רוח

לכן חייבים להתקין ציוד גז בגובה פני האדמה ומעלה ולא בבור, עמק, ואדי, או לייד בור של ביוב,,,

לגבי הספקות שנשארו לך מה"מומחים" שביקרו במקום קשה מאוד להבין כי חסר הרבה מידע על המצב בסביבה והאפשרויות האחרות להתקנה,

לשקט נפשי אפשר להזמין מומחה שלישי שגם יציע היכן להתקין ויעריך מחיר (אולי זו הסיבה לדילמה של המומחים?)

yk2000

New member
תודה! מספר הבהרות

עיקר עלות השינוי הוא לא של הזזת הגז, אלא הגבהת הגינה - להרוס את הגינה הנוכחית, להביא המון שומשום כדי להגביה שטח די גדול ומעליו שוב לבנות גינה.
לגופו של עניין, יש בתקן \ בהגיון \ בניסיון מספר של עומק של סנטימטרים שממנו זה נחשב בור?

רשר

Well-known member
מנהל
לגופו של עניין - בטל את הגז בדירת מגורים שלך ושל אוהביך

https://news.walla.co.il/item/2891598

גז יקר נועל אותך לחברות שרות לא אמינות ויקרות כשממילא אתה נעול כבר לחברת שרות לאספקת אנרגיה זולה, אמינה שרותית ששומרת על החוק ורוב אנשי השרות הפרטיים נוהגים כך - "חשמל" חברת החשמל וחשמלאים פרטיים!
שימוש בגז הבישול בארץ נולד בחטא של "מה נעשה עם העודף בבית הזיקוק?" וכך במקום להזרים אותו לתחנת הכוח בחיפה הוא מופץ בארץ על דרכים ציבוריות תוך סיכון הציבור בכל הדרך מבז"ן עד כולל בית הלקוח,
עלות בישול בגז כ 30-40% יותא מחשמל הלוגן ומעל ל 50% מעלות אינדוקציה,
עלות חימום מים לצריכה ביתית יקרה בגז בכ 20-30% משימוש בחשמל (ראה הקישור למלעה למה לא גז!)

לעניינך - טיפול יקר בגינה יעלה יותר מעלות כיריים אינדוקציה כולל קו חשמל מוגבר אם צריך,

רוני1955

Active member
בלוני גז

אין לי כוונה להתחיל לחפש את התקן ולבדוק בו, וזה לא ממש חשוב. למה בכלל לקחת סיכון? קיבלת הצעה לעבור לחשמל, והנתונים שנכתבו שם הם די נכונים.

גלמיש1

New member
קשה מאד להבין מפה את המצב בשטח

ולכן לא נוכל לייעץ מה לעשות.
ענו לך מעלי לגבי מה התקן מחייב ומדוע. אתה מדבר על הגבהת הגינה - אבל לא ברור לי אם זה הפתרון הנכון/היחיד. אולי אפשר להגביה רק את הבלונים? הם לא חייבים לשבת על הקרקע, אפשר להושיב אותם על מתקן מתאים. אולי אפשר להזיז למיקום אחר. אולי פשוט יחסית להזיז קצת את המעבים של המזגן...
מה שבטוח - הצטברות גזא זה דבר מסוכן והיו מספיק מקרים של פיצוצים רציניים בגלל התקנה לקויה.
לכן מה שעוד בפניך זה למצוא דרך לשפר את ההתקנה, או לעבור לשימוש בחשמל.

yk2000

New member
אין כל כך לאן להזיז

תודה על התגובה!
אין כל כך לאן להזיז את הבלונים כך שלא יהיה בבור או ליד בור. כמו כן, איך הגבהתם יכולה לעזור? הרי ישאר "בור" מסביבם לא משנה מה הגובה שלהם עצמם.
לגבי המזגן, כמו שכתבתי, הבעיה אכן יותר פשוטה וניתן להזיז את המעבים \ בלונים רחוק אחד מהשני.

גלמיש1

New member
אני לא רואה את השטח - אבל חשבתי שאם מרימים את הבלונים

ואז הבלונים יותר גבוהים מסביבתם וזה מה שצריך.
את הבור שנמצא עכשיו מתחתם אפשר ליישר או למלא ?.... יתכן שזה לא אפשרי... לא יודעת מכאן.

מיקום בלוני גז בגינה

שלום yk2000 ,
תתעלם מהאינטרסים של טכנאי הגז ותן דעתך לתקן.
תקן 158 חלק 4 , "מתקנים לגזים פחמימנים מעובים : בדיקות" דן בדיוק בשאלות שאתה מעלה.
***על פי התקן (סעיף 3.2) : מרחק הבלונים המינימלי מכל מקור חשמל/ניצוץ/חום יהיה לפחות 70 ס"מ. לפיכך עליך להזיז את המזגן או את הבלונים.
***על פי התקן (סעיף 3.1.5) : בקרבת המיכלים אין שקעים , בורות או תאי בקרה סגורים בקרבת 0.5 מ' מהמיכלים. הסעיף אינו מסביר מהם "בורות" אך הוא בהחלט מחדד ומציין שבמרחק של 3 מ' מהמיכלים , לא יהיו שיפועים כלפי מטה , כלומר המיכלים והרדיוס של 3 מ' שמסביבם , לא יהיו במקום הנמוך ביותר בסביבה או במקום נמוך שעשוי להצטבר בו גז.
לגבי האפשרויות העומדות לרשותך - אם תשלח תמונה , נוכל אולי לומר את דעתנו. קשה לנחש איך נראים הדברים אצלך בגינה....
בהצלחה

yk2000

New member
תודה על ציטוט התקן

תודה רבה על ציטוט התקן! זה בדיוק מה שחיפשתי.
בגלל עשביה גבוה באזור שאי אפשר בגללה לראות את תנאי השטח, חושש שהתמונה לא תעזור אלא רק תסבך.
לצערי נשמע מהציטוט שלך שאכן אין תקן לעומק הבור, רק רדיוס מסביב. כאמור אצלי ה"בור" הוא סנטימטרים בודדים ולא ברור אם אכן במקרה כזה יכול להצטבר מספיק גז כדי להיות מסוכן.

לעת עתה תשים מחיצה מפרספקס בין הבלונים למזגן

בהמשך תעבור לכיריים אינדוקציה , הם הרבה יותר טובות מכיריים גז וגם יותר זולות בתפעול ולדתיים הן גם משמשות כפלטה לשבת .
תוכל למכור את הבלונים , לכסות את הבור , רווח אדיר לשקט הנפשי .

למעלה