מיקום בלוני גז

מיקום בלוני גז

שלום לכולם
האם אני מבין נכון מבחינה משפטית את הדבר שנאמר כאן?
מתוך [URL]http://energy.gov.il/SUBJECTS/COOKINGGAS/Pages/GxmsMniLPGSafeUseOfGas.aspx[/URL]
"
התקנה בטוחה של מיכלי גז מחוץ לדירה
יש להתקין את מיכלי הגז ואביזריהם במקום נגיש ופתוח, כדי שהגז יוכל להתנקז בעת דליפה. רצוי שקרקעית המיכל לא תימצא מתחת למפלס הקרקע שמסביב. יש להתקין את המיכלים ואביזריהם לפחות 1.2 מטר מפתחי הבית שמפלסם גבוה מקרקעית המיכלים, ולפחות 3 מטר מפתחי הבית (כולל חלונות וכניסות למרתפים ומקלטים), המצויים מתחת או במקביל למפלס קרקעית המיכלים."

שאלתי היא כזאת אם שכני החליט שבא לו להתקין את בלוני הגז שלו מתחת לחלוני האם אני יכול לדרוש שהוא יזיז אותם אם אחד מן התנאי הבא מתקיים
א) הוא התקין את הבלון מתחת לחלון וגובה החלון מן הקרקע הינו 1 מטר?

או שישנם עוד סייגים שאני לא מכיר

על פניו נשמע שכן אבל אני לא בטוח מה אומר
"יש להתקין את המיכלים ואביזריהם לפחות 1.2 מטר מפתחי הבית שמפלסם גבוה מקרקעית המיכלים"
האם זה אומר מהנקודה הגבוהה של החלון או מהנקודה הנמוכה של החלון

כמו כן במידה ולא מה עליי לעשות כי הוא די לא מוכן להזיז את הבלונים בנימוקים שונים.

תודה מראש על העזרה

zammy

New member
האם השכן עצמו התקין או חברת הגז שלו?

אם חברה התקינה- טלפני אליה ובקשי הבהרות למרות שחברה לא תסתכן בהתקנת מכלים בניגוד לחוק.
אם השכן- טלפני לחברת הגז שלה שייכים המכלים ובקשי טיפול דחוף.
אם לא תאתרי על המכל מי זו חברת הגז- תודיעי לשכן שאת קוראת למשטרה, טלפני למשטרה, הם יבואו מיד.
כמו כן למשרד התשתיות יש מפקחי גז, ניתן להפעילם במקרה כזה, יש טלפונים באתר שלהם ודוא"ל.
מה שלא יהיה אל תגעו במכלים.
&nbsp

שילה1

New member
משטרה לא תגיע כי מדובר ב"סכסוך שכנים" אלא

אם תצטיידו בחוות דעת של טכנאי גז,בנושא.

שילה1

New member
שוטר אינו מומחה בנושא ואינו רשאי להורות על העתקת בלוני גז

אלא אם בידי המתלונן חוות דעת של טכנאי גז או חברת גז.

תודה רבה על התגובות

לגבי השאלה הראשונה אני לא יודע, לא הייתי בבית שהזיזו אותם. ברור שאם היה טכנאי גז שהתקין אותם כנראה הייתי מבקש ממנו לראות את התקן ולפעול בהתאם או מבקש שיזיז אותם מחלוני באותו הרגע.

בכל אופן, לגבי העצה השנייה, חשבתי להביא טכנאי גז שיתן את חוות דעתו
אבל אני רוצה לדעת מה אומר התקן לפני כן כדי שלא "סתם" אצא טמבל.
למרות שבבטיחות עדיף להיות בטוח

ברור לי שעד שאני לא אביא טכנאי גז, אין לי סיבה לערב משטרה כי מה השוטר יודע אם זה בטיחותי או לא.

ודבר אחרון - פתחתי את הדיון רק כדי להבין את התקן כלשונו ולא חלילה לקבל חוות דעת משפטית.

במידה והטכנאי יגיד שהמקום לא חוקי - אני אביא משטרה ובו זמנית אבקש מהטכנאי שיסגור את הבלונים עד שהם יועתקו ממקום זה. זה נראה לי הצעד הסביר לא? עדיין בטיחות וכדומה לא?

במידה והשכן לא ייתן לי לסגור את הבלונים מה אני אמור לעשות?

נ.ב. תודה מראש על כל העזרה אבל אנא פנו אליי בלשון זכר :)

zammy

New member
כתבתי למעלה מה אני מציע

ראה מה שם החברה על המכלים. אם יש שם חברה - היא אחראית. טלפן אליהם ושאל אם בוצעה התקנה ואם הכל חוקי.
אם אין שם ולא ידוע איזו חברה, אמרי לשכן שאם לא ייתן מידע ותשובות תביאי משטרה.
המשטרה תגיע, למרות מה שכתבו אחרים וזה מניסיון אישי, תבוא ותכתוב תלונה על מיכל גז לא תקין והם יפנו לאותו שכן. אחרי כל האסונות שקרו עקב התקנות לא חוקיות ולא תקינות הם לא מזלזלים בכלל.
&nbsp

prizman

New member
שוטרים לא מבינים בגז.

ישראל היא לא גרמניה.
גם משרד התשתיות למרבה הצער לא מבינים בגז.
הפתרונות שהצעת לא יעילים למרבה הצער, לא שיש לי פתרון טוב יותר.

zammy

New member
דוקא בגלל זה ,הם מקבלים תלונה ובודקים מי אחראי

מה שנקרא כסת"ח.

תודה רבה לכולם

מתברר שבשיחה שנייה השכן הוא אמר שיזיז אותם
נראה אם הוא אכן יבצע זאת

תודה רבה לכם
הייתם לי לעזר רב

למעלה