מיקום קונטראבס בתזמורת

Vladimir Ilich

New member
מיקום קונטראבס בתזמורת

היכן ממוקמים הקונטראבס בתזמורת? אני רגיל שהם נמצאים מימינו של המנצח בקונצרט האחרון של הפלהרמונית (מאהלר 7) הם היו משמאל

lvb

New member
זה משתנה...

לרוב היה מקובל בצד ימין של המנצח, מאחור. לפעמים כשמושיבים את הכינורות הראשונים והשניים זה מול זה מזיזים את הקונטרבס. אני ראיתי גם קונצרטים בהם הקונטרבסים הוצבו למולו של המנצח.

אכן משתנה.

ברוב אולמות הקונצרטים הם מימין. ברוב הפיטים של בתי האופרה הם משמאל. אבל למשל ב"מוזיקפריין" בוינה הם ממולו של המנצח בשורה.

Martinu

New member
מיקום הכלים בתזמורת

המדובר הוא גם במיקום המשתנה של כל כלי הקשת בתזמורת. עד סוף המאה ה-19 כמעט תמיד היו הכינורות מחולקים לשמאל וימין. במאה העשרים מנצחים מסויימים העדיפו את כל הכינורות משמאלם, כדי להגיע למסה גדולה של צליל מהם. המיקום הרגיל כיום, של (משמאל לימין) כינורות ראשונים, שניים, ויולות וצ'לי ניתן לשינוי. בקונצרט האחרון של הפילהרמונית באמת הסדר היה כינור ראשון - צ'לי - ויולות וכינורות שניים. למה? כי מהטה רצה כך.. לסידור של חלוקת הכינורות לשני הצדדים יש עדיפות של אנטיפונאליות (צליל סטריאופוני?). אני זוכר את ההפתעה כשלורין מאזל, לפני שנים, מיקם את הבאסים מולו, באמצע. ולא חשוב הסידור - העיקר שינגנו היטב...

מוזר שזובין שוב עושה את הניסוי הזה

הוא כבר עשה את זה לפני כמה שנים והתוצאות לא היו כל כך מעודדות. מעניין מה המניעים הפעם.

למעלה