מיקומו של ריקוד

עמי כהן

New member
מיקומו של ריקוד

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, בעיקר לגבי השאלה השניה. 1. שאלה ראשונה - מה גורם לריקוד לתפוס (להירקד) או לא? 2. שאלה שניה - איך תוקפים (מנטרלים) את הגורמים הלא רלוונטיים הקובעים את עתיד הריקוד? דוגמאות: גורמים רלוונטיים – 1. שיר יפה, בד"כ מושמע הרבה ברדיו. 2. ריקוד שיושב (זורם) טוב על המנגינה. גורמים לא רלוונטיים – 1. קידום יצירות של חברים או מקורבים שלא על בסיס מקצועי. 2. התעלמות מרקידים מבקשות הרוקדים, בעיקר לגבי ריקודים שלא נלמדו בהרקדה.

stivgold

New member
לעמי

העלת לדיון נושא מעניין שכדאי לכולנו לתת את הדעת עליו. ובמיוחד למרקידים שבפורום.

yifat s

New member
שאלה מאוד מעניינת

אכן העלת כאן שאלה מאוד מעניינת, שאלה שאני בטוחה שהמון מחברי ריקודים (או יוצרי
)שואלים את עצמם כשהם מחברים ריקוד. לדעתי חייב להיות שילוב של שיר קליט ויפה שנהנים לשיר אותו תוך כדי ריקוד וכמו כן צעדים שכמובן מתאימים לקצב ושניתן לזרום איתם...קח לדוגמא את הריקוד "הר הגלבוע" ששרה עופרה חזה (ז"ל), השיר מקסים הצעדים פשוטים מאוד וזורמים ולמרות שזה ריקוד יחסית ישן עם צעדים פשוטים (מצטערת אבל אי לי מושג מי חיבר אותו ומתי) הוא נרקד ואנשים אוהבים אותו...(לפחות אני אוהבת אותו). יפעת

gold869

New member
בהר הגלבוע

הריקוד בהר הגלבוע הוא ריקוד מעגל שחובר ע"י ספי אביב בשנת 1986. באותה השנה חובר גם ריקוד זוגות של מוטי אלפסי. השיר בהר הגלבוע, מילים לאה נאור ומנגינה יוסף הדר השתתף בפסטיבל הזמר והפזמון בשנת 1969 בבצוע של הפרברים. עפרה חזה שרה גם כן את השיר והוא מופיע באוסף שירי מולדת.

ויש דוגמאות הפוכות.

הר הגלבוע בביצוע עפרה חזה, אכן ריקוד מקסים של ספי אביב וכפי הנכתב כאן הצעדים פשוטים וזורמים וכף לרקוד אותו. אני מבקשת להיות היום קצת שלילית ולעלות דוגמא הפוכה : שם הריקוד "איך לגעת בעינייך" ריקוד זוגות שעלה לאוויר בשנת 1998 על ידי מחברו איציק בן דהאן. אם יכולתי להגדיר ריקוד כ"השנוא עלי ביותר", ריקוד זה יקבל ובגדול את התואר הלא מחמיא הזה. הריקוד הופץ בזמנו על ידי מחברו בכל חוג אפשרי גדול וקטן, ואכן נרקד הרבה זמן בכל הארץ. הריקוד נראה לי כאוסף צעדים לא מתוזמנים ובעל קצב מאולץ, ואפילו הייתי מרחיקה לכת ואומרת כי לשיר היפה הזה בוצע "אונס בצהרי היום". לשמחתי היום כבר לא משמיעים את הריקוד הזה. לדעתי הריקוד זכה בזמנו להצלחה, רק בגלל כושר ההפצה של היוצר ויחסי הציבור הטובים שלו עם חבריו המרקידים. סליחה שאני נשמעת קצת שלילית אך זו דעתי לאמיתה. מירי.

למעלה