מיקי מהי

luliy

New member
מיקי מהי

אשמח אם תוכלי לענות על שאלותי בשירשור על קציצות אורז וכוסמת שנראה מדהים
 

luliy

New member
הנה

היום הכנתי משאריותמיקי מהי
19/02/14 14:37224כדורי אורז מלא וכוסמת ברוטב עדבניות, חסה וסלרי. כך רוקנתי סופית את כל השאריות.

לאורז עם הכוסמת שנשאר לי במקרר הוספתי מלוא חופניים אגוזים טחונים דק, כמה כפות רוטב סויה וכמה כפות קמח חומוס.
לסיר הכנסתי מעט שמן זית ועליו כך וכך עלי חסה שנשארה מיותמת ועייפה חתוכים לרצועות, ראש גבעולי סלרי חתוכים לטבעות, מעט מלח ונתתח לזה אידוי קל. בינתיים במעבד מזון טחנתצי קופסה של עגבניות מרוסקות, 6-7 שיני שום, בצל גדול חתוך לארבע, מייפל טבעי , מלח, פלפל אדום חריף וחוואייג' למרק.
את הכבודה האדומה הוספתי לסיר עם הירק והוספתי פחית מי ברז.
בתוך הרוטב הזה שיקעתי כדורים מתערובת האורז, הנמכתי את החום וזה עומד מכוסה וממתין לריכוך הסלרי. לשונאי הסלרי אפשר להשתמש בכל ירק/ שראית שתחת ידכם, העיקר שיתן טעם.

שאלותיי:נראה פצצה!luliy23/02/14 23:357כמה שאלות ברשותך:
האם בישלת את האורז והכוסמת לפני שהכנת לסיר? טחנת אותם לפני שיצרת מהם קציצות?

לגבי אגוזים- זה משמש להדבקה ? או סתם בשביל הטעם?

מה זה "כבודה אדומה"?
 
תשובות

האורז והכוסמת היו מבושלים היטב.
לא טחנתי אלא מעכתי עם הידיים כמו שעושים כדורי שוקולד.
הכבודה האדומה= במעבד מזון טחנתצי קופסה של עגבניות מרוסקות, 6-7 שיני שום, בצל גדול חתוך לארבע, מייפל טבעי , מלח, פלפל אדום חריף וחוואייג' למרק.
 

luliy

New member
כמה זמן לוקח עד שהקציצות מוכנות

מרגע שנכנסות לסיר? על איזה להבה לשים? אפשר לוותר על ראש סלרי וחסה ופשוט ישר לשים את הרוטב?
האם הקציצות מבושלות עם מכסה סגור?
כמה כוסות כוסמת ואורז מדובר לפני בישול?
ועוד משהו, כתבת שהכנת מאורז מלא. האם הדביקות של האורז לא מספיקה כדי להדביק את הכוסמת?
אגוזים טחונים משמשים להדבקה או לטעם?

מקווה שזה בסדר שאני שואלת
 
הממ

1. לא יודעת כמה זמן, עד שהירקות התתרככו לנעיצת מזלג כי כל השאר הרי מבושל מראש. אפשר לוותר על הירקות אבל אז הטעם יהיה אחר.
2. כן
3. אין לי מושג אני שמה לפי העין וחוצמזה שאין לזה חשיבות כי הרי מדובר היה בלהשמיש שיירים. היה בוודאות יותר אוקז מכוסמת בתערובת.
4. לא הבנתי את השאלה.
5. גם וגם וגם לתת שומן לטקסטורה.
 

luliy

New member
באשר לשאלה שלא הבנת

כתבתי האם הדביקות באורז לא מספיקה כדי להדביק את הכוסמת?- הכוונה האם אי אפשר היה לוותר על קמח חומוס? האם הדביקות שבאורז מלא עושה את עבודת ההדבקה?
מקווה שהצלחתי להסביר:)
 
למעלה