הנה
היום הכנתי משאריותמיקי מהי
19/02/14 14:37224כדורי אורז מלא וכוסמת ברוטב עדבניות, חסה וסלרי. כך רוקנתי סופית את כל השאריות.
לאורז עם הכוסמת שנשאר לי במקרר הוספתי מלוא חופניים אגוזים טחונים דק, כמה כפות רוטב סויה וכמה כפות קמח חומוס.
לסיר הכנסתי מעט שמן זית ועליו כך וכך עלי חסה שנשארה מיותמת ועייפה חתוכים לרצועות, ראש גבעולי סלרי חתוכים לטבעות, מעט מלח ונתתח לזה אידוי קל. בינתיים במעבד מזון טחנתצי קופסה של עגבניות מרוסקות, 6-7 שיני שום, בצל גדול חתוך לארבע, מייפל טבעי , מלח, פלפל אדום חריף וחוואייג' למרק.
את הכבודה האדומה הוספתי לסיר עם הירק והוספתי פחית מי ברז.
בתוך הרוטב הזה שיקעתי כדורים מתערובת האורז, הנמכתי את החום וזה עומד מכוסה וממתין לריכוך הסלרי. לשונאי הסלרי אפשר להשתמש בכל ירק/ שראית שתחת ידכם, העיקר שיתן טעם.
שאלותיי:נראה פצצה!luliy23/02/14 23:357כמה שאלות ברשותך:
האם בישלת את האורז והכוסמת לפני שהכנת לסיר? טחנת אותם לפני שיצרת מהם קציצות?
לגבי אגוזים- זה משמש להדבקה ? או סתם בשביל הטעם?
מה זה "כבודה אדומה"?