מיקי עוד לא שאלה מה מבשלים לשבת... אז באתי אני

מיקי עוד לא שאלה מה מבשלים לשבת... אז באתי אני

מה מבשלים לשבת?
נראה לי שראוי חמין. ממש בא לי על חמין מקרוני אבל אין לי פרטנרים לזה. חבל מאד!
מישהי פרסמה בבישול טבעוני בפייסבוק עוגת שיש שמתחשק לי לנסות
מרק ירקות וגריסים שיהיה לכל השבוע
במקביל בא לי לנסות שטולן (עוגת חג מולד) כי יש לי הרבה מרציפן
ובמקביל למקביל... יום ראשון מדליקים נר ראשון! ואני רוצה להתארגן מראש לחלק מההדל"נים. אז אולי אטגן סופגניות בשישי ואקפיא למשך השבוע.

אני מארחת היום שתי חברות לצהרים
הכנתי אורז שחור ואדום עם מאש ירוק ושחור שהשריתי לילה ועם הרבה קוביות גזר, הכל בתנור

הכנתי פרוסות דלעת ערמונים ממולאות ברסק בטטה וחציל עם קמח אורז וחמאת בוטנים, מונחות על טבעות בצל וקוביות זוקיני, בסיר שטוח רחב.

קוביות גדולות של טופו רך על מצע קוביות זוקיני צהוב ובצל קצוץ ברוטב שקדיה ותרכיז רימונים עם מעט סויה ומעל פטריות צלויות

ועכשיו נכנסו פרוט בהמשך

עכשיו לקראת שבת

בכל מקרה לתבשיל הטופו הוספתי סלרי קצוץ היטב ולתנור

מרק שמעועית לבנה קטנה במיוחד, תערובת מאש, עדשים צהובים דאל, עגבניות חתוכות קטן, בצל ושום מוזהבים, צרור פטרוזיליה מקוצץ היטב, זרעי כמון שלמים, פלפלת חריפה,פפריקה, מלח. הכל בסיר לחץ. מהמם.

סלט ובו סלק טרי מרוסק דק, גזר מרוסק גס, רבע כרוב ירוק קצוץ היטב,תפוח בקוביות קטנות, חופן זרעי חמניה, חופן פקאנים מסוכרים שבורים גס, מיצלימון, מלח, מעט שמן זית.

אבוקדו פרוס, עגניות שרי ירקרקות ברבעים, בצל סגול- מסודרים על צלחת הגשה עמוקה. מעליהם תערובת נענע פטרוזיליה כוסברה מקוצצת דקדק,
מיצלימון סחוטרי, מלח גס.

עוגת בננות עם חצי כוס קוקוס טחון במקום חצי כוס קמח. נ"ג.

עכשיו נראה מה ישאירו בני הבית אחרי שיאכלו ומה יהיה צורך להשלים

בתנור

לחמניות שיבולת שועל שהכין צעיר הבית, עגלגלות וריחניות להפליא, בתור לאפיה קצפיות חומוס עם זסט לימון ורסק פקאנים מסוכרים
בהשריה- חומוסים, מחר יבושלו , חלקם יצטרפו לסלט עם מנגולד מאודה וחלקם יהפכו לממרח חומוס

חוצמזה עדיין אין לי מושג

p e b b l e

New member
מחפשת מתכון לאפונה

כזה שיהיה פשוט מספיק כדי שילדים יאכלו, ומעניין מספיק כדי שהמבוגרים יהנו.

חוץ מזה תהיה גם ארוחה בסגנון איטלקי (או לא) לצד האפונה, רעיונות למאכלים קלים וטעימים יתקבלו בברכה.

הכוונה לאפונה ירוקה?

שקונים קפואה?
אני ממש אוהבת לאדות ולהכין מחית במעבד מזון, נגיד עם כוסברה או נענע
אפשר להוסיף גם כרובית מאודה ולטחון יחד... למשל עם קצת קארי.

אני אוהבת

להניח אותה במסננת, לשטוף במי ברז ולהוסיף לסלטים.
מתאימה בסלט קנואה, סלט פסטה, סלט תפוחי אדמה וגם בתערובות לקציצות

או לחמם במיקרו בקערה, להוסיף שום גרוס, שמן זית, מלח גס, פלפל גרוס

אני אוהבת אפונה עם בצל ופטריות מאודות..

מתבלת במלח ופלפל שחור.
&nbsp
אפשר גם סתם לבשל אפונה ולהוסיף קוביית רגרינה ולתבל במלח.

להוסיף אותה

לרוטב עגבניות מתקתק וסמיך עם שום ואם אוהבים אז גם עשבי תיבול ולהגיש לצד אורז/ פסטה.

לערבב אותה עם קוביות טופו ובצל ירוק במוקפץ, גם פרחי כרובית מתאימים. רוטב ממעט שמן שומשום, רוטב סויה ומעט סילן, עם או בלי חריף, עם או בלי שום.

לאדות אותה עם בצל מטוגן, קוביות זוקיני, מלח פלפל שום

Dr T noki

New member
בתי אוהבת אפונה בסגנון הפשוט ביותר

מבשלים במים רותחים עם קצת מלח, מסננים, שמים מלח פלפל שצור גרוס ושמן זית. גם אני אוהבת. אפשר גם לצוות לברוקולי ושעועית ירוקה מבושלים או מאודים, מוקפצים עם רצת שמן זית, שום ושבבי שקדים קלויים, מלח ופלפל.

אז בסוף

מרק ירקות צהוב- זוקיני צהוב, בצל,גרגרי חומוס, גזר,שורש כורכום טרי מגורר,בטטה, עדשים צהובים, קארי מדרס וגם סלרי מקוצץ דק

מרק ירקות צהוב- זוקיני צהוב, בצל,גרגרי חומוס, גזר,שורש כורכום טרי מגורר,בטטה, עדשים צהובים, קארי מדרס וגם סלרי מקוצץ דק

סלט קוביות מסלק אפוי בתנור ובצל סגול מקוצץ דקדקדק, עם עלי קורנית לימונית ואזוב מגידול ביתי, מיצלימון מלח גס

סלט חצילים שניקלו ונטחנו עם טחינה, סילן פטרוזיליה, שום, מיצלימון, מלח פלפלת חריפה

בהשראתה של תמר קציצות חומוס וסלרי ברוטב חריימה חריף, הוספתי לרוטב זסט לימון משדרג פלאים

קרפצ'יו זוקיני ירוק עם אפרסמון, עלי גינה מעורבים-קורנית לימונית, נענע,אזוב
מעט שמן זית, מיצלימון מלח גס ושבבי שקדים לא קלויים

כריכי חצילים עם גבינה טבעונית, פרוסות עגבניה, הרבה פטרוזיליה, עגבניות מרוסקות, מלח פלפל שחור וטיפ טיפה סוכר חום, אפויות בתנור . יצא חציל פרמז'נה מהמם.

פרחי כרובית רוככו על אדים ונאפו בתנור מוברשים בשמן זית עם שמרי בירה וקמח תירס גס

סלט כרוב סגול וירוק עם זרעי חמניה וזרעי דלעת, חמוציות ברכז תפוחים וקוביות תפוח עץ. מיצלימון מלח גס שמן זית פלפל שחור גרוס

חומוס תוצרת בית

קוביות טופו בתיבול שאוורמה על בצל מטוגן

סלט שומר עם מלח מיצלימון ומעט שמן זית

סלט ישראלי רב צבע

טפיוקה מבושלת במיץ תפוזים שסחטנו בבית עם מי זוהר

עוגת בננות מאתמול
לחמניות נפלאות מאתמול שיחוממו בתנור למעטה פריך

האורחת מביאה אורז עגול מלא, סלט ירוק ותבשיל עדשים שאוכלים פושר

סלט קוביות מסלק אפוי בתנור ובצל סגול מקוצץ דקדקדק, עם עלי קורנית לימונית ואזוב מגידול ביתי, מיצלימון מלח גס

סלט חצילים שניקלו ונטחנו עם טחינה, סילן פטרוזיליה, שום, מיצלימון, מלח פלפלת חריפה

בהשראתה של תמר קציצות חומוס וסלרי ברוטב חריימה חריף, הוספתי לרוטב זסט לימון משדרג פלאים

קרפצ'יו זוקיני ירוק עם אפרסמון, עלי גינה מעורבים-קורנית לימונית, נענע,אזוב
מעט שמן זית, מיצלימון מלח גס

כריכי חצילים עם גבינה טבעונית, פרוסות עגבניה, הרבה פטרוזיליה, עגבניות מרוסקות, מלח פלפל שחור וטיפ טיפה סוכר חום, אפויות בתנור . יצא חציל פרמז'נה מהמם.

פרחי כרובית רוככו על אדים ונאפו בתנור מוברשים בשמן זית עם שמרי בירה וקמח תירס גס

סלט כרוב סגול וירוק עם זרעי חמניה וזרעי דלעת, חמוציות ברכז תפוחים וקוביות תפוח עץ. מיצלימון מלח גס שמן זית פלפל שחור גרוס

חומוס תוצרת בית

קוביות טופו בתיבול שאוורמה על בצל מטוגן

סלט שומר עם מלח מיצלימון ומעט שמן זית

סלט ישראלי רב צבע

טפיוקה מבושלת במיץ תפוזים שסחטנו בבית עם מי זוהר

עוגת בננות מאתמול
לחמניות נפלאות מאתמול שיחוממו בתנור למעטה פריך

האורחת מביאה אורז עגול מלא, סלט ירוק ותבשיל עדשים שאוכלים פושר

ladybug6

New member
וואי וואי

הרגת אותי! כמה דברים
ונשמע שווה ממש
אני אשב פה עם העוגת שוקולד שלי בצד

ladybug6

New member
איך היה מתאים לי לגור בשכנות אליך

ולקפוץ לבשל ביחד

בישול משותף זה אחד הדברים הכיפיים, ופה אין לי פרטנר לזה

Dr T noki

New member
וואו !!! כמה אוכל!

ואיזה מגוון מדהים. איזה כיף לסעוד על שולחנך.

ladybug6

New member
כרגיל

לא הספקתי שומדבר

רק מרק לפיצית (ולנו) עם עדשים, דלעת, תפו"א ומעט גריסים
פטריות מוקפצות ברוטב אסייתי משהו
ועוגת שוקולד ששכחתי לשים בה את הסוכר ומשום מה זה לא ממש מורגש

&nbsp
וכמובן שיש שאריות באדיבות אמא של הבנזוג, קובה מבושלת ברוטב עם במיה, אורז, תבשיל קישואים ועגבניות.
&nbsp
מחר יהיה חמין

למעלה