מיקמוקית ושות'.... במיה

מיקמוקית ושות'.... במיה


בהשראתך
קניתי במיה [סנפרוסט, היה מבצע של 7 ₪ לחבילה....


בקיצר,
לאחר שקראתי על ערכיה התזונתיים המופלאים של הבמיה
http://www.naturemed.co.il/nt/bet_24.html
לדוגמא
22 קלוריות ל- 100 גרם מוצר....
עשירה בויטמין A, בטא קרוטן, ויטמין K, חומצה פולית, אשלגן, סידן ועוד

החלטתי שחבל להכין אותה באופן המסורתי אותו למדתי
של טיגון אחד אחד
למרות שיוצא טעים טעים...

בקיצר, החלטתי להכין אותה בתנור.
יצא מופלא.

הזהבתי בצל ושום [מלא מלא מלא שום]
עם טבעות גזר
הוספתי פנימה עגבניות ורסק עגבניות וכמובן מים
מלח, פלפל, פפריקה אדומה מתוקה, קצת כמון, ענפי טימין

הפשרתי חבילת במיה והנחתי בתבנית
על זה מזגתי את הרוטב שכלל גם טבעות גזר
הכנסתי לתנור כמו שזה
הגשתי על קינואה שהכנתי עם קצת שומשום בשביל הקראנצ'יות

יצא ממש ממש טעים
והסמכטה של הבמיה
בקושי מורגשת
אפילו שונאי במיה מושבעים
אכלו והיה להם מאוד טעים.

זהו, נראה לי מהיום במיה בתנור

תודה
 

Gidi Shemer

New member
נשמע מעולה

במיה זה אחד הדברים היחידים שלא אהבתי עלי אדמות (פרט לגרסה המטוגנת של דרום ארה"ב שהרחבתי עליה בעבר, אבל היא לא בריאה). אנסה את הגרסה שלך בתנור. ניתן לה את הצ'אנס.

תודה.
 
הגרסה המטוגנת היא מעלפת, אבל זה בלתי אפשרי

לאכול מטוגן
לי זה עושה רע בכל כך הרבה מובנים...

הטיגון גם כל כך פוגם בערכים התזונתיים השווים שלה.

אני אהבתי מאוד את הגרסה בתנור
והקטע שהיא עוד פחות רירית גם מהמיומנות הגבוהה ביותר באיטום הבמיה בטיגון.
חשבתי רק על כל הפעמים שהתאמצתי כל כך...

עכשיו אני בגילוי של שעועית ירוקה ושעועית צהובה
שגם ניחנו בערכים מעולים
מעט קלוריות והרבה סיבים ל- 100 גרם.
ככה בתנור אפילו כמו שהם, עם טיפ טיפה של שמ"ז [וגם עליו אפשר לוותר]
מלח, קצת עשבי תיבול לארומה, איזה כיף.
 

ladybug6

New member
שעועית ירוקה וצהובה אני אוהבת

בתבשיל עם רוטב עגבניות וגזר גמדי
 


או על בצל מקורמל ואחר כך עם הרבהרבה שום ועשבי תיבול נפלאים כמו קורנית או אורגנו או שניהם , מלח פלפל שחור גרוס וזהו
 


לאור העובדה שבשנתיים האחרונות היא נוחתת בארגז האורגני לימדו אותי בשנה שעברה לייבש בתנור- זה באמת יותר יעיל מהטיגון וגם לא צריך להתאמץ, אחר כך בישלתי ברוטב עגבניות סמיך דומה למה שכתבת לפי המצאי בבית,
חלק אכלו חלק לא
אבל אחרי שטרחתי לקרוא מה טיבה ממש לפני ימים אחדיםפ השתכנעתי שצריך לעשות מאמץ
איך זה שהדברים השווים תזונתית תמיד מצריכים מאמץ?
 
לטעמי את יכולה לוותר על השלב של הבישול הנוסף

כלומר, כל הבישול הוא בתנור.
זה מה שניסיתי להגיד...


לא צריך לייבש ואז לבשל.
להכין את הרוטב
למזוג על הבמיה ולתנור
וזהו, יוצא ממש נהדר.
יש לי עוד מהתבשיל הזה
ואני עדיין מתפעלת שהבמיה לא יורקת עלי בכלל
 
למעלה