מנסה לעזור
בעוגות בחושות חשוב לא לערבב יותר מידי אחרי הוספת הקמח כדי שהעוגה לא תצא דחוסה
אם יש הקצפה של ביצים חשוב לקפל את המסה בעדינות כדי לשמור על הנפח
בנוסף חשוב להכניס את העוגה לתנור ברגע שהבלילה מוכנה ולא לתת לה לעמוד יותר מידי - זה נכון במיוחד בעוגות שמכילות סודה לשתייה (שמתחילה לפעול מייד כשהיא באה במגע עם החומר החומצי), אבל עדיף לא להשהות יותר מידי גם עוגות שבהן יש אבקת אפייה (שבה יש מעכב תסיסה)
אם העוגה קורסת אחרי שאתה מוציא אותה מהתנור זה סימן שהיא לא נאפתה מספיק - החלבון לא הספיק להיקרש מסביב לבועות האוויר (שזה מה שמתפיח את העוגה) ולכן כשהעוגה התקררה היא קרסה.
זה לא אמור להיות תלוי בסוג התנור, גם כשאפיתי בתנור ממש ישן העוגות יצאו בסדר. העניין שאני יכולה לחשוב עליו לגבי התנור הוא שאולי מד הטמפרטורה שלו מזייף - אתה יכול לקנות מד טמפ' ששמים בתנור (זה עולה בסביבות ה-50 ש"ח) ולוודא שהתנור שלך לא מזייף.
לגבי עוגות גבינה - יש לי מיקסר KMIX, אבל לפני זה יצא לי גם להכין עוגות עם מיקסר ידני פושטי ויצא סבבה.
המתכון של קרין ל"עוגת גבינה עננים" מהספר "סודות מתוקים 2" הוא מתכון מאוד מוצלח, וגם המתכון לעוגת גבינה אפויה קלאסית (ניתן למצוא אותו באתר שלה) הוא מתכון ממש טוב - את שניהם הכנתי לא מעט פעמים ותמיד יצא טוב.
לא הסברת מה לא יצא לך טוב בעוגות הגבינה, אבל אני אציין שעוגות גבינה בעיקרון לא אמורות כ"כ לתפוח - הן אמורות להיכנס ולצאת מהתנור פחות או יותר באותו גובה, והאפייה מתבצעת בחום נמוך יחסית (ולאורך זמן) כדי למעשה לייבש אותן (וככה הן לא ייקרסו)
מקווה שעזרתי
בעוגות בחושות חשוב לא לערבב יותר מידי אחרי הוספת הקמח כדי שהעוגה לא תצא דחוסה
אם יש הקצפה של ביצים חשוב לקפל את המסה בעדינות כדי לשמור על הנפח
בנוסף חשוב להכניס את העוגה לתנור ברגע שהבלילה מוכנה ולא לתת לה לעמוד יותר מידי - זה נכון במיוחד בעוגות שמכילות סודה לשתייה (שמתחילה לפעול מייד כשהיא באה במגע עם החומר החומצי), אבל עדיף לא להשהות יותר מידי גם עוגות שבהן יש אבקת אפייה (שבה יש מעכב תסיסה)
אם העוגה קורסת אחרי שאתה מוציא אותה מהתנור זה סימן שהיא לא נאפתה מספיק - החלבון לא הספיק להיקרש מסביב לבועות האוויר (שזה מה שמתפיח את העוגה) ולכן כשהעוגה התקררה היא קרסה.
זה לא אמור להיות תלוי בסוג התנור, גם כשאפיתי בתנור ממש ישן העוגות יצאו בסדר. העניין שאני יכולה לחשוב עליו לגבי התנור הוא שאולי מד הטמפרטורה שלו מזייף - אתה יכול לקנות מד טמפ' ששמים בתנור (זה עולה בסביבות ה-50 ש"ח) ולוודא שהתנור שלך לא מזייף.
לגבי עוגות גבינה - יש לי מיקסר KMIX, אבל לפני זה יצא לי גם להכין עוגות עם מיקסר ידני פושטי ויצא סבבה.
המתכון של קרין ל"עוגת גבינה עננים" מהספר "סודות מתוקים 2" הוא מתכון מאוד מוצלח, וגם המתכון לעוגת גבינה אפויה קלאסית (ניתן למצוא אותו באתר שלה) הוא מתכון ממש טוב - את שניהם הכנתי לא מעט פעמים ותמיד יצא טוב.
לא הסברת מה לא יצא לך טוב בעוגות הגבינה, אבל אני אציין שעוגות גבינה בעיקרון לא אמורות כ"כ לתפוח - הן אמורות להיכנס ולצאת מהתנור פחות או יותר באותו גובה, והאפייה מתבצעת בחום נמוך יחסית (ולאורך זמן) כדי למעשה לייבש אותן (וככה הן לא ייקרסו)
מקווה שעזרתי