מיקסר BOSCH או Kitchenaid

• פותח הנושא ICMIC
  • פורסם בתאריך

ICMIC

New member
מיקסר BOSCH או Kitchenaid

שלום,
רציתי לשאול מי משני המיקסרים יותר מומלצים\אמינים
איך הם בלישת בצק, הקצפה וכו.

תודה למשיבים :)

bali

New member
מנהל
ללישת בצקים - לא זה ולא זה אלא קנווד

ובקנווד - לא KMIX, כי הוא חתיך אבל צריך להיות איתו עדינים קצת עם בצקים מקילו קמח.
יש דגמים שאמנם אינם צבעוניים, אבל הם חזקים וטובים מאד.
אם יש תקציב למייג'ור - הוא הכי חזק. יש לו קערה מאד גדולה, אז אם את אופה בכמויות קטנות, עדיף אולי דגם אחר עם קערה פחות גדולה (המייג'ור עם קערת 7 ליטר, הסטנדרטיים יותר של קנווד עם קערות 4.5-5 ליטר).

collie1

New member
עזרה בבחירת מיקסר

היי,

המיקסר הישן (קנווד בן 30) התקלקל וגם אני מחפשת מיקסר חדש.

הדרישות ממנו: מיקסר חזק שיחזיק כמה שנים טובות (מוכנה להשקיע קצת יותר במחיר בתמורה לאיכות גבוהה). המיקסר יהיה בשימוש רב - הקצפות, הכנת עוגות והכנת בצקים (בעיקר בצקי פיצה ובצק שמרים) וכן חשובה לי האופציה להשתמש בו כמכונת בשר.

אשמח לקבל המלצה על דגם ספציפי מומלץ וכן לדעת אם מישהו מכיר את המיקסר של אמקור מדגם Amcor MIX980 (מצ"ב לינק לעמוד המיקסר בזאפ) ויכול להמליץ (או לא) עליו.

המון המון תודה לכולם ושבת שלום

Amcor MIX980 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=887274

bali

New member
מנהל
אני לא מכירה את המיקסר של אמקור

על פניו הוא נראה בסדר, אבל תמיד שאלת השאלות היא ההתמודדות עם בצקי שמרים.

כן יכולה להגיד שקניתי מעבד מזון של אמקור לפני כמה חודשים, שעלה אולי 300 ש"ח ואני מרוצה ממנו מעל ומעבר. חזק וטוב. אז אולי גם המיקסרים שלהם כאלה.

bali

New member
מנהל
ולגבי הקנוודים

יש כמה דגמים מסדרת מייג'ור וההבדלים ביניהם קטנים
אחד מנירוסטה כולו, אחד מטיטניום נדמה לי, אחד עם קערת פלסטיק לבנה במקום קערת נירוסטה. עוד הבדל יכול להיות אילו אביזרים באים עם המיקסר (מטחנת בשר וכיו"ב). גם אם בחבילה של מיקסר אחד מהם לא באים אביזרים נוספים, תמיד אפשר לרכוש אותם בנוסף.
בקיצור - כל המייג'ורים מומלצים, הכל עניין של תקציב והעדפה אישית.

collie1

New member
הי

קודם כל תודה!

ההתלבטות כרגע היא בין האמקור (שמגיע עם חמש שנים אחריות מלאה שמאוד מפתה אותי, וגם עם מנוע חזק של 1500W) לבין קנווד מקצועי, והייתה מחשבה גם על מיקסר של סאוטר (שמגיע עם שלוש שנים אחריות מלאה).

אני נוטה לאמקור אבל קצת מפחיד אותי שלא מצאתי עליו חוות דעת, ואני לא בטוחה שהוא יצליח ללוש בצקים לאורך זמן כמו הקנווד..

ואת מכירה אולי את ה-KMC570 של קנווד? הוא מסדרת השף שלהם ויש עליו ביקורות טובות אבל אני לא יודעת אם לא שווה להשקיע עוד קצת ולקחת את ה-710 או ה-770.

שוב
ולילה טוב

bali

New member
מנהל
לגבי דגמי הקנווד

ההבדל המהותי בין ה KMC570 ל 710ו 770 הוא נפח הקערה (וגם שה 710 ו 770 הם טיפונת יותר חזקים. 1200 ואט במקום 1000 אם אני לא טועה).

אם את בד"כ לשה בצק מקילו קמח ולא יותר, נראה לי שגם ה 570 יספיק. אם את רוצה שתוכלי ללוש גם בצק משני קילו קמח בבת אחת, לכי על המייג'ורים.

החסרון הקל של המייג'ורים זה שהקערה צרה ועמוקה, ולכן לא תמיד המקצפים מגיעים ממש לתחתית הקערה וצריך לעצור ו"לגרד" את התערובת מדי פעם, בעיקר כשעובדים בכמויות קטנות. יש אפשרות לכוון את המקצפים שיהיו ארוכים יותר ויגיעו לתחתית. נדמה לי שמקבלים עם המכשיר גם מפתח ברגים כדי לעשות כך.

לגבי האמקור, מצאתי חוות דעת בזאפ והן חלוקות. חלק אומרים שהוא סבבה ולש בצקים סבבה וחלק אומרים שלא ממש ושקשה לו עם לישת בצקים כבדים/קשים.

ולגבי המורפי ריצ'ארדס, חברה שלי שיש לה אותו אמרה שהוא בסדר, אבל אני חושבת שכדאי לך לחפש עליו חוות דעת לגבי כוח הלישה שלו.

collie1

New member
תודה רבה ענבל

את יודעת אולי מה העוצמה המקבילה לעוצמת המנוע של הקנוודים הישנים? אני בכלל לא בטוחה שאני צריכה מנוע בעוצמה כ"כ חזקה ויכול להיות שה-570 באמת יספיק (מספיק לי ללוש בצק מק"ג קמח בכל הפעלה - אני בד"כ מפצלת את הלישות), וגם ראיתי בחנות את הקערה הגדולה (של ה-6.7 ליטר) והיא נראית לי גדולה מדי, אני לא צריכה את הגודל הזה.

ד"א - אם את מכירה דגם ספציפי של קנווד שמקביל לדגם הישן זה יהיה נהדר
(ממש לא חשוב לי איך הוא נראה - אני מחפשת מיקסר ולא דוגמן
)

ולגבי האמקור מצאתי חוות דעת חיובית אחת על הדגם שחשבתי לקנות ובעקבות ההודעה שלך ראיתי שיש דגם נוסף שעליו הדעות אכן חלוקות - אני לא מצליחה להבין אם מדובר בדגם זהה שרק צבעיו שונים (עיצוב פסים מול צבע אחיד) או שמדובר בשני דגמים שונים. אני אנסה לברר את זה.

לגבי המורפי - בזאפ חוות הדעת מעורבות, בוואלה-שופס חיוביות וגם בפורומים השונים בתפוז חוות הדעת חיוביות סה"כ (למעט היותו רועש יותר מהמתחרים) - אשמח לחוות דעת נוספות אם מישהו מכיר ויכול לחוות את דעתו על יכולות הלישה שלו.

collie1

New member
עדכון קטן - גם מורפי ריצ'רדס הפך לאופציה אפשרית

אני אשמח לשמוע המלצות / דיס המלצות ממי שמכיר.

תודה

bali

New member
מנהל
לא התנסיתי במיקסר של בוש

הוא זוכה להרבה יח"צנות בתכניות הבישול אבל זה לא אומר כלום. פעם זה היה קיצ'נאייד, אח"כ KMIX ואח"כ סאוטר. הכל תלוי בנותני החסות לתכניות.
הייתי מחפשת חוות דעת של משתמשים.

dani666

New member
אז מדוע הקביעה המוחלטת שאינו מתאים ללישת בצק ? בניגוד לך ..

... את הבוש הראשון קניתי לפני 33 שנים.
&nbsp
תאמרי שאין לך ניסיון אתו ואינך יכולה להמליץ או לשלול - אבל מדוע לקבוע קביעה שאינה מתבססת על דבר ?

bali

New member
מנהל
צודק. מצטערת.

האמת שהתבלבלתי עם חברה אחרת ורק עכשיו קלטתי את הבילבול.

אני ממליץ-

אני ממליץ על בוש מניסיוני אבל גם קטשינאיד נחשב אמין.
יש להם כמה סוגים תבדקו באתר
http://www.bosch-home.co.il/%D7%A7%D7%98%D7%9C%D7%95%D7%92-%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A1%D7%A8%D7%99%D7%9D.html

למעלה