מיקרומוח, הנה תיאוריה נוספת

voguemaster

New member
מיקרומוח, הנה תיאוריה נוספת

אני אמציא כרגע תיאוריה סבירה מאוד שתראה די בקלות שהכל הונדס כדי להפיל אותך שולל. כך זה הולך: היהודים ברוב חוכמתם למדו במהלך השנים שקיימות דתות אחרות מלבד היהדות. נוצרו אמונות אחרות. חלקן התבססו קצת על היהדות וחלקן לא. אמרו החכמים: בואו נכתוב משהו שיגרום למאמינים שלנו לא לפקפק באמינות התורה. מה נכתוב ? אז החכמים בחנו את המצב וגילו להפתעתם הגדולה שבאף אחת מהאמונות האחרות אין מישהו שטוען שהוא בורא עולם. ואין סיפור (להזכירך זה רק סיפור!) שבו אותו בורא עולם נותן תורה. ואין סיפור שבו אותו בורא עולם עושה ניסים בסדר גודל של יציאת מצרים. ואין סיפור שבו אותו בורא עולם טוען שלא יהיה סיפור דומה ממקור אחר בעתיד. כלומר, הם גילו שבאף אחת מהאמונות האחרות אין את המרכיבים האלו. ואז החכמים הגיעו למסקנה שאם הם יכניסו לתורה את כל המרכיבים הנ"ל, היא תהיה ייחודית. והיות ולא סביר שיהיה שינוי משמעותי ביותר באף אחת מהאמונות, סביר להניח שהתורה תישאר ייחודית בהקשר זה לנצח. לא מדהים ? כך שלמעשה, התיאוריה שלי אומרת משהו פשוט: שוטפי המוח של היהדות גילו שאין את המרכיבים האלו באמונות אחרות והכניסו אותם לתורה היהודית כדי שאח"כ אנשים כמוך יוכלו להגיד שרק בתורה יש את הדברים האלו, ואז זה יעזור לאנשים טיפשים להאמין שאכן התורה היא הנכונה. מאוד מתוחכם. אני מודה. במקור זה נועד כדי להפריך את דבריו של כרובי-דוד170, אבל זה תקף גם כאן. תיאוריה חלופית למאיפה באה התורה.

למעלה