מירוצי האביב

urias1

New member
מירוצי האביב

אני לא יודע אם יש כאן מישהו שצופה אבל אתמול ב אמסטל גולד היה ממש דרמה בסיום.
1.5 ק"מ לסיום שני המובילים רכבו בשאננות ותכננו את ספרינט הסיום
היה להם מספיק פער.
אבל אז ב 100 מטר האחרונים הסתערו רוכבי הפלוטון סגרו עליהם ו ון דר פול ההולנדי ניצח וכמעט התעלף .

https://video.eurosport.co.uk/cycli...e-amstel-gold-race-win_vid1188490/video.shtml

חבל שאודי כבר לא כותב כאן

אורי, אני קורא ...

הפיניש של מתיו ון דר פול היה באמת מחזה בלתי נתפס. שלוש הערות שלי בהתייחס למרוץ.
א. תמיד היו התלבטויות של המארגנים באמסטל גולד לגבי הסיום. האם הסיום צריך להיות במישור (כמו שהיה אתמול), או שצריך להיות בעלייה (או קצת אחרי סיום עליה) כפי שהיה במשך כמה שנים בעליית הקוברג (כמו שהיה גם באליפות העולם שבה ניצח פיליפ ז'ילבר). אתמול ראינו שוב שאין שום רע בסיום מישורי והוא יכול מותח ומרתק לא פחות מכל סיום הררי או גבעי.
ב. מתיו ון דר פול כבר הראה את כוחו בדיסציפלינות של סייקלו-קרוס, אופני הרים ומרוצי כביש - ובכולם הוא נמצא ברמה הגבוהה ביותר. הסיום של אתמול, שבו רכב מעל לקילומטר בקצב של ספרינט, מעלה את השאלה: האם הוא לא בנוי להתחרות גם במקצועות מסלול הוולודרום? נדמה לי שהתכונה של יכולת שמירה על מהירות גבוהה למקסימום זמן היא משמעותית מאוד בדיסציפלינת המסלול.
ג. קבוצת סייקלינג אקדמי הישראלית - נכון שהיא די מאכזבת עד עכשיו, אבל לדעתי, אתמול היה לה מרוץ טוב. אם מתעלמים מהמנצח ון דר פול, שבבירור רוכב בקבוצה שלא מתאימה למידותיו, הרי שהרוכבים הראשונים מקבוצות שהם לא קבוצות וורלד טור היו אתמול קריסטיאן סבראלי ובן הרמנס מהאקדמי, שהגיעו במקומות 20 ו-24 בדבוקה שהגיעה 54 שניות אחרי המנצח. רק עוד רוכב אחד מקבוצת PC אחרת הגיע בדבוקה זו. רוכבי שאר קבוצות ה-PC הגיעו רק בדבוקה שסיימה מעל 4 דקות אחרי המנצח. זה מראה על כושר טוב של שני הרוכבים הללו, בתקווה שיוכלו להמשיך ולשפר כושר זה עד הג'ירו הבא עלינו לטובה בקרוב.

jelloB

New member
אוריה, היה מטורף לגמרי

ֿ
בדקתי מספר פעמים והיתה כנראה קריאה לא מדוייקת של הפערים, מה שאלאפליפ ופוגלסנג אמרו אחרי המרוץ מחזק את ההשערה. ואני מסכים עם אודי, סייקלינג רכבו נהדר במרוץ, הצליחו להכניס רוכב לטופ 20 ושלושה רוכבים בטופ 35. מי שמעט מאכזב אותי שם בן הרמנס שנראה לי קצת חסר יוזמה התקפית. מרוכב ברמתו הייתי מצפה לקצת יותר תעוזה, הוא הרי לא רוכב GC שיכול להכנס לטופ 10 או 20 במירוצים רב יומיים ולכן נדרש לרכוב טקטית ובחד יומיים הרי הכל זה היוזמה, לא היית מקדימה בשנייה שהדברים זזים ואיבדת כל סיכוי למירוץ טוב. נראה לי רדום משהו.

quant1

New member
יכול להיות שפציעת הקרסול של הרמנס משפיעה עליו השנה?

היום, לה פלש ואלון - מזג האוויר בתור שחקן ראשי.

195 ק"מ שמסתיימים בקיר של אואי (Huy). צפי לגשם ולרוח דרומית במהירות של מעל ל-30 קמ"ש. ברוב המסלול זאת רוח צד ובשני הסיבובים המסיימים שמדרום לאואי, כיווני הרוח מבחינת הרוכבים ישתנו כל הזמן.
לשמחת הפייבוריטים הקבוצה של ון דר פול לא הוזמנה וכך נשארנו עם החברה הקבועים: אלאפיליפ, ואלוורדה, מייקל מתיוס, טים ולנס ופטר סאגאן. האקדמי גם משתתפים כשמוביל את הקבוצה בן הרמנס. הנציג הישראלי: גיא שגיב.

למעלה