מירנה בעד או נגד?

ליה1997

New member
מירנה בעד או נגד?

היי למי שלא מכיר אותי ...בת17. לאחר שגם הוויזאבל די כשל מלעבוד הציעו לי את האפשרות של מירנה ורציתי לדעת יתרונות וחסרונות וניסיון אישי. תודה ��

זואילי

New member
בעד

אז חוץ מזה שביקשתי להכניס את המירנה בהרדמה מלאה...
וחוץ מזה שלאחר מכן היו לי כאבי תופתתתת מאותו יום ולמשך 4 שבועות רצופים, כאבים ללא הפסקה. פלאס כאבי ציצי כמו כאבי גדילה - הכל עבורי היה סבבה ברגע שבדיוק אחרי 4 שבועות לא חשתי ולו צל צילו של כאב. ווסת כמעט ולא היתה (מדי פעם הייתי מגלה איזה כתם דימום).
כבר לא זוכרת כמה זמן אני עם מירנה. אולי 3 שנים. ונראה לי שהשפעתה הולכת ופגה...

אז מבחינתי אולי זה החיסרון. שגם פה יש תקופת חסד.
יתרון גדול - מי חושב על נטילת תרופות במועד ספציפי ותלות בהם. שמים מירנה ושוכחים (כאמור אחרי תקופת הסתגלות מסוייטת).

שרוני1ש

New member
היי ליה...

מה נשמע?...
מאז שאובחנתי עם האדנומיוזיס, הומלץ לי על המירנה. דחיתי ודחיתי... כנראה ידעתי למה...

בסוף "נכנעתי", אחרי שהרופא השלישי עמו התייעצתי המליץ. בדיוק לפני שבועיים וחצי הותקנה לי המירנה, ואני יכולה לומר שבהתקנה צעקתי מכאב... (ילדתי 4 פעמים לידות טבעיות - ולא צעקתי פעם אחת... אני מעידה על עצמי כבעלת כח סבל...) הכאב בהתקנת המירנה היה לי שונה - כי כאשר הרחם כולו כואב בגלל פצעי האדנו' - אז כל עיסוק ממוקד שם - כואב. אני הרגשתי ממש את ההתקן "נוגע" בדפנות הרחם - היכן שיש מוקדים של אדנו'. וזה כאב. מאד.
ההתקנה הייתה לי בקופ"ח בבוקר. בקושי חזרתי הביתה, היו לי כאבים בירכיים ובחילות, חולשה נוראית וסחרחורת. זה בנוסף לכאבי התכווצויות איומים ברחם ובכל הבטן התחתונה. בטלתי עבודה, לקחתי כדור ונכנסתי למיטה.
עכשיו, אחרי שבועיים וחצי הכאבים האלו היטשטשו קצת, אבל מצד שני - אני עדיין לא מרגישה הקלה משמעותית בכאבי האדנו'. מחכה בקוצר רוח שתתחיל המירנה להשפיע לטובה כי אחרת מתוכנן לי ניתוח, ככל הנראה להסרת הרחם.

תראי, זו הייתה החויה שלי. אני בטוחה שיש חויות קלות הרבה יותר, אישית יש לי 2 חברות שלאחר התקנת המירנה הלכו לבית קפה לשתות קפה... אז זה אינדיוידואלי אני מאמינה.
בכל מקרה אני הייתי ממליצה לפני התקנה לקחת כדור נגד כאבים כחצי שעה לפני. להזיק זה לא יכול.

ליה1997

New member
תודה בנות

המומחית הנהדרת ד''ר סמורזיק אכן הציעה את האפשרות לשים את המירנה בזמן לפרוסקופיה כך שאשקול את זה. תקופת ההסתגלות נשמעת קשה מאוד אבל זה נשמע שווה את זה,במיוחד שהוויזאבל מפסיק להשפיע עליי ובנוסף הוא מאוד יקר..
תודה בנות ��

למעלה