מירשה טיסה - בשביל מה?

מירשה טיסה - בשביל מה?

כל טיסה בישראל מחוייבת בהגשת מרשה טיסה. יש להגיש את המירשה לפחות שעה לפני התחלת הטיסה.
אתמול הגשתי מירשה לטיסה תימן מגידו דרך הבקעה וחזרה דרך הרצליה שדה דב..
והגשתי את המרשה כשעה לפני התחלת הטיסה.
יפה!
עליתי לטיסה בתימן.
מהפקחית בקדם קיבלתי לטוס לאשל בגובה שלוש.
- אבל, לפי תכנית הטיסה עלי לטוס מתימן לבאר שבע. אוקי אמרה הפקחית אז "טוס לצומת שוקת ודווח".
הגעתי לשוקת, מדווך לקדם והיא מעבירה איתי לחגב.
חגב שואל לאן הטיסה. עניתי לו "מגידו דרך המזרחי".
במצפה שלם הבקר מעביר אותי לפלוטו. פלוטו שואל אותי לאן? עניתי לו.
וכך לאורך כל הדרך בנקודות הדיווח השונות עד למגידו.
הגעתי למגידו וכמובן אף אחד לא יודע שאני צריך להגיע לשם.
בדרך חזרה - הפעם לאורך החוף, לאחר ההמראה ממגידו הבקר מפלוטו נותן לי גובה טיסה של אולטראלייט. הייתי צריך להסביר לו שאני GA ולא אולטראלייט.

אז אני שואל:
בשביל מה להגיש מרשה?
מה עושים עם המרשה? מדוע צריך להגיש אותו שעה לפני התחלת הטיסה?
מדוע אני מתבקש לתת פרטים על סוג המטוס?
מה, בעצם, מודיעין טייס עושה עם כל הפרטים? אם לכל אורך הדרך, איש אינו יודע כלום על הטיסה?
אולי יימצא חכם אחד במערכת שיתחיל לשאול את השאלות האלו?
תודה למשיבים.
אריאל אריאלי

התשובה האמיתית היא סתם שידעו עליך במודיעין טיס

לבקרים כמעט ואין מידע עליך בסופ''ש, הם טובעים בעומס של מגוון תנועות,
ובנוסף אדוני השמים החליטו שגם יום שישי טוב לאימונים ואינם בוחלים בהשבתת פעילות אזרחית של אזורים נרחבים לשעות ארוכות בשביל כמה הליקופטרים ''בניווט''
כל הסלט הענק הזה של צבא אז''מ GA מצניחים ומטוסי צילום נופל על הכתפיים הצנומות של פלוטו (חגב לרוב פחות עמוסים) שממצה את קצה גבול יכולת הבקרה שלו, ולא פעם צועק ''שקט על הערוץ רק פלוטו מדבר'' ויורה צרור פקודות לשלל טייסים אבודים ומבולבלים.
לך תצפה ממנו שיזכור מי אתה ומה המרשה שלך.
בתעופה הספורטיבית כבר די הפנימו שאין קשר בין מודיעין טיס לבקרים הצפוני והדרומי, כמעט כל טיסה חריגה שמוגשת למ''ט נדחית, וגם בקשות רגילות של טיסה לבועות נדחות ''בשל סגירות ונוטאמים'' שהוזמנו ע''י חיה''א ובזמן אמת לא משתמשים בהם, ולכן, מגישים מרשה לאן שניתן ובזמן אמת באויר הבקר מאשר כמעט כל מה שמבקשים ממנו.

רן בג

New member
הנושא מיותר...

אין צורך בהגשת מרשה.....שארית אנכרוניסטית של נוהלי תעבורה שאפשר בלעדיהם...לא לדאוג...זה לא יבוטל כאן...
&nbsp

למעלה