למה לעזאזל אנחנו שותקים
איך לעזאזל אנחנו שותקים ?ו עינת א ו 14:31 | 20/06/05 בחיים לא הצטרפתי לשביתה, ומעט מאד יצאתי לרחובות, אבל נראה לי שהזמן הזה הוא קריטי. בואו נקבע יום ושעה ונצביע ברגליים- לא מוכנים לקבל את האלימות הזו יותר !! ואני אומרת לקבל- כי הילדים האלה הציקו לה כבר הרבה זמן, אבל זה התקבל, אז הם המשיכו הלאה. כי אנחנו צועקים אחד על השני, ונדחפים בכביש ולא קורה כלום- אז מתקדמים. ילדים מקללים ומרביצים לילדים אחרים, למורים, למבוגרים- ולא קורה כלום- אז ממשיכים. לאן? להתעלל בילדה, לרצוח בשביל הכיף, להסתובב עם סכינים כי אולי מישהו יעליב אותי, או ידרוך לי על הרגל.. ומה אם יתחיל לחץ ציבורי אמיתי שידרוש טיפול נאות? על כל מכה קטנה, ולא נחכה למקרים הנוראים האלו? מה יקרה אם לא נעשה את זה אני יודעת. יש דוגמאות בשטח. תשאלו את הברזילאים למשל, גם להם היתה פעם מדינה נורמלית, והמהפך לקח כ-עשר שנים. אז בואו נתחיל לספור. או אולי ננסה לעשות משהו. אולי אפילו רק בשביל הילדה הקטנה הקטנה הזו, שתדע שלמישהו אכפת. וקצת להורים שלה, ושל מעיין ספיר, ועוד כמה. אולי פעם אנחנו נשבית את מערכת החינוך לשעה? ניתן לילדים להכין שלטים "לא לאלימות", וגם לעצמנו. או אחר הצהריים בככרות? יש כאן עוד מישהו שמוכן לא לשתוק ?